AKTUEL-Hz. İbrahim Kervanı İstanbul`da

20102010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, dinler arası hoşgörü ve diyaloğa katkıda bulunmak amacıyla 3 Mayısta Almanya`nın Essen kentinden yola çıkan “Hz. İbrahim Kervanı”, Macaristan`ın Pecs kentinden sonra İstanbul`a ulaştı.
2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, dinler arası hoşgörü ve diyaloğa katkıda bulunmak amacıyla 3 Mayısta Almanya`nın Essen kentinden yola çıkan “Hz. İbrahim Kervanı”, Macaristan`ın Pecs kentinden sonra İstanbul`a ulaştı.
Almanya`daki Müslüman, Hristiyan dernek ve kuruluşlarının Avrupa Kültür Başkentleri arasında köprü oluşturmak amacıyla hazırladığı proje kapsamındaki “Hz. İbrahim Kervanı” 3 Mayısta Essen`den yola çıktı. Sırasıyla Augsburg, Pecs, Tuzla, Saraybosna, Kraljevo, Skopje, Thessaloniki`ye uğrayan kervan, son durağı olan İstanbul`a geldi.
Alman sanatçılar Gregor Merten ve Carmen Dietrich`in tasarımı olan üç semavi dinin sembollerini içeren “Kültürler Meleği” adlı eser, Kuzey Ren Westfalya Parlamento Başkanı Regina van Dinther, İstanbul Büyükçekmece Recep Güngör Lisesi, Almanya Gelsenkirchen Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla, İstiklal Caddesi`nden yuvarlanmaya başlanarak, Gülhane Parkı`na götürüldü. Burada, eserin içine kum dökülerek, sembolün kumdan resmi yapıldı.
Etkinliğe katılan Mainz Şehri Uyum Meclisi üyesi Adnan Sağlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür başkentleri arasında köprü oluşturmak amacıyla yola çıktıklarını, İstanbul`da da kültürel etkinliklerde bulunacaklarını söyledi.
Karşılıklı sevgi, dostluk ve barışı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Sağlık, Hz. İbrahim`in birleştirici özelliğinden dolayı projeye “Hz. İbrahim Kervanı” adını verdiklerini belirtti.
Sağlık, bir aylık projenin 31 Mayıs tarihinde Essen`de sona ereceğini kaydetti.