Ortak fayda…

Gazetecilik ile birlikte ‘Basın Danışmanlığı’ da yapıyoruz. Medya ilişkilerinde ilklerdeniz şirket olarak… Bugüne kadar 130 kamu ve özel şirketle çalışmışız, çalışmaktayız. İş gereği devamlı fikir üretiyoruz, üretmekle kalmıyor, bir şekilde hayata da geçiriyoruz. Bunu sadece kendi şirketimiz için değil, çalıştığımız firmalar için de yapıyoruz. Çünkü birlikteliğin ortak faydadan geçtiğine inanıyoruz. Bu nedenle de uzun süreli birliktelikler yaşıyoruz!..
Çalışma arkadaşlarım da benim gibi düşünüyor, aynı tempodalar!.. Gün geliyor 24 saat uyumuyoruz, yıllardır izin bile yapmıyoruz. Belki gazetecilik ve medya dünyasının içinde olmanın bir ayrıntısı bu!.. En az 5 kişinin yaptığı işi, biz de 1 kişi yapar!.. Ve özeldir bu insanların hepsi, emekçidirler… Fark yaratırlar sürekli…
Madem söz fark yaratmaktan açıldı. Size unutamadığım bir anımı anlatayım… Belki daha iyi anlaşılır ne demek istediğim…
“Bundan yaklaşık 20 yıl öncesi idi, yani daha gençtim o zamanlar… Ülkenin en önemli “Guru”larının yer aldığı Rota Yönetim Geliştirme Şirketi’nin Basın Danışmanıyım. İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Mocan bana bir toplantıda şöyle dedi: (Siz hayatınız boyunca, kendi pastanızı kendiniz yaratmışsınız ve de halen yaratıyorsunuz İsmail Bey…)
Benim duraksadığımı görünce, açıkladı sözü: (Her ekonomide bir dev pasta olur ve herkes kendi branşında bu pastadan pay alır, ama siz böyle değilsiniz. Kendi pastanızı yapıyorsunuz!..)
Özetle; fikir üretmek, hayata geçirmek ve de son zamanların moda deyimiyle (Fark yaratmak) adına muhteşem bir tespit bu … Hem de bir otoriteden duymak bunları, heyecanlandırıyor insanı…
Yıllar geçti üstünden, ama halen hiç unutmam bu sözleri ve bu durum benim tüm hayatımda şiar olmuştur hep!.. Ne zaman fikir üretsem veya bir işe kalkışsam, bu laf gelir aklıma… Motive olurum…
Çalışma hayatım boyunca, uzun soluklu ve ortak fayda anlamında baktım yaptığımız işlere… Ben memnunsam yaptığım işten, karşımdakinin de memnun olmasını istedim sürekli. Bunun için de enerjik olmak, fikir üretmek ve de fark yaratmak şart tabii… Bir de insan biriktirmek!.. Biz de bunu yapıyoruz… Bu durum, meğer (Kendi pastamızı yaratmak) anlamına çıkıyormuş… Onu da öğrendik!..
Bir de: (Pervaneli uçağı Jumbo Jet’e çevirmek) diye bir hikaye anlattı, Prof. Mocan… Pastanın üstüne çilek gibiydi!.. Uzun süre kendime gelemedim!.. Belki bunu da bir gün paylaşırım sizinle…”
***
Bu girişten sonra, gelelim sadede… Beşiktaş Gazetesi yine, yepyeni projelere imza atıyor… Bir ay içinde 3 dev proje gündeme geldi, ikisi hayata geçti. Önümüzdeki aylarda bir büyük düşünce daha filiz veriyor!..
MUHTARLARA AYRI SAYFA
Muhtarlardan sonra taksi durakları, şimdi de amatör kulüpler ile buluşuyoruz. Gerçi biz muhtarlarımızla söyleşilerimizi daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi 15 yıldır yapıyoruz. Yani her yıl 23 muhtarımızla aksatmadan görüşüyor muhabir arkadaşlarımız. Bu hesaba göre de 15 yıl muhtarlık yapan bir arkadaşımız ile 15 kez görüşmüşüz ve sayfalarımızda yer vermişizdir demektir. Bu işi de bugüne kadar hiçbir gazete yapmamıştır.
TAKSİCİLERLE İŞBİRLİĞİ
Taksi duraklarıyla ise bundan 5 yıl önce yine benzeri bir işe girişmiştik. Tamamı ile konuşmuş ve Gazete Beşiktaş’ta hepsine yer vermiştik. Amatör spor kulüpleriyle de benzeri bir çalışma yapmıştık gazete olarak. Şimdi 2014 yılında bu çalışmaları bir adım daha ileri götürüyoruz. Gazetemizde yine her sayı taksicilerle görüşeceğiz ve yaptığımız yayınları internet üzerinden de vereceğiz bundan böyle…
Muhtarlar ve taksicilerle yapılan ortak çalışma sonrası, dağıtım ağı olarak da her geçen gün gazetemizi alabileceğimiz noktaları arttırıyoruz. Beşiktaşlılar, bu çalışma sonrası, muhtarlarımızdan ve artık röportajı yapılan taksi durakları ve taksilerde de Gazete Beşiktaş’ı bulabilecek. Amatör spor kulüpleri için de benzer bir çalışma başlatıyoruz bu sayı itibari ile… Binlerce kişiyi ilgilendiren bir nokta bu… Yöneticiler, sporcular ve onların aileleri ile taraftarları var işin içinde… Söyleşinin çıktığı amatör kulüplerin lokallerinde de aynı şekilde kültür hizmeti niteliğinde gazetemizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz artık…
Bizde yenilik bitmez. Ancak yeniliklerin de sağlam bir zemine oturması lazım. Her yönüyle altyapı şart anlayacağınız… Hızımıza yetişmek de zordur bizim!..
“İSTANBUL EKİ”…
Bizi takip eden bilir. Bundan 10 yıl önce bir yenilik yapmış, Beşiktaş Gazetesi içinde “İstanbul eki” hazırlamıştık. Zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile yaptığımız konuşmada bu fikri söylediğimde heyecanlanmış ve çok beğenmişti. Ortak bir çalışma içine de girmiştik uzun süreli… Düşüncem şu idi; var mı bilmiyorum ama yayınlanıyorsa bile İstanbul Gazetesi’ni herkese ulaştırmak zor. Maliyetli bir iş sonra… Ancak ilçeler vasıtasıyla İstanbul’u kucaklamak kolay ve denetlenebilir bir durum. Örneğin; Beşiktaş’ta oturanlar, iş yapanlar ve yaşayanlar diyelim, İstanbullu ve İstanbulla ilgili haberleri merak ediyor. Yani Beşiktaş içine “İstanbul eki”, Şişli içine “İstanbul eki”, Bakırköy içine “İstanbul eki” veya Kadıköy içine “İstanbul eki” ve benzeri tüm ilçelerde “İstanbul ekleri” yapılırsa aidiyet duygusu ile yerel gazetelerine daha çabuk ulaşan vatandaş kendi gazetesi içinde İstanbul eklerini de okuyabilir. Böylelikle bir bütünlük sağlanmış olur ve zorlama da olmaz diye aksettirmiştim konuyu. Amacım tüm yerel gazetelerin hem kendi ilçelerinde, hem de illerinde etkin olması, gazetecilik yapabilmesi, kamuya fayda sağlaması idi. Bu tek taraflı bir fayda değil tabii, otorite de bundan fayda sağlayacak, özgür ve bağımsız bir ortamda ortak bir çalışma sergilenmiş olacaktı. Biz Beşiktaş Gazetesi olarak o zaman “İstanbul eki” adı altında böyle bir çalışma yaptık dediğim gibi, diğerleri ne yaptı bilemem!.. Ama fikir çok tutmuştu. Bu işi Beşiktaş Gazetesi şu sıralar tek sayfa da olsa götürüyor, yani İstanbul sayfası var halen… İstanbul genelinden haber yağıyor ve ilgi görüyor bu sayfa… Ama ağırlık tabii ki Beşiktaş… Öyle de olmalı…
Bu uygulamayı üyesi olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile de paylaşmıştım. Bence, yerel basın seminerlerinde ele alınmalı, hatta bıkmadan usanmadan yerel yöneticilerle tartışılmalı… Ne de olsa kültür hizmeti bu yapılanlar ve yasalarda da var!..
STK’LAR BEŞİKTAŞ GAZETESİ’NDE
Dönelim yine bizim çalışmalara… Yeni yapacağımız iş, yine bir ilk… Altyapı çalışmaları tamamlandı, yakında başlarız. Detaya girmeyeyim, küçük bir örnek vereyim bu konuyla ilgili… İstanbul’da yaşayan, ikamet eden, çalışan Anadolu insanını, dernekleri, vakıfları, STK’ları tanımaya ve tanıtmaya başlıyoruz. Madem işi Beşiktaş’ta yapacağız, bu işler köklü, etkin, saygın ve adı “Beşiktaş” olan bir gazete ile olur dedik, işe koyulduk. En önemlisi de, sorumlu hissettik kendimizi… Önemli bir adım attık, umarım herkese fayda sağlar bu uygulama da…
***
Bu sayıda bu kadar… Dikkat ederseniz radyo ve tv yayınımızdan hiç bahsetmedim. Belki başka yazılarda… Sağlıcakla kalın… Ve bizi izlemeye devam edin!.. “Takip” dedim de, Beşiktaş Medya Grup Sayfamız Facebook’ta 100.000’i aşmış… Teşekkürler arkadaşlar!..