Metroda sona doğru

Etiler’deki yüzde 90’ı biten mini metro, Beşiktaş trafiğini rahatlatacak çözümler içinde dikkat çekiyor. Metro istasyonlarının birbirine olan bağlantılarını içeren trafiği rahatlatma projeleri Beşiktaş ve İstanbul yaşayanlarının yakın takibinde… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mini metro ile ilgili şu açıklamaları da yapmıştı:
“Metro Hattı 4. Levent İstasyonu’nda tek peron işletmesi yapılacak. Mevcutta 3 dakika 55 saniye olan sefer aralığı, en az 5 dakika 30 saniye olacak ve yoğunluğa bağlı olarak değişken sefer aralıkları olabilecek. Hatta yolcu yoğunluğunun azaltılması için, sekizli vagon setleri kullanılacak. 4. Levent peron bölgesinde yolculara yardımcı olmak için yeterli sayıda ve sürekli personel bulundurulacak.”
Levent-Hisarüstü metro hattının Taksim-Hacıosman Metro Hattı arasında makas bağlantısı yapılacak olması nedeniyle 25 Ocak-1 Şubat 2014 tarihleri arasında 4. Levent İstasyonunda tek peron işletmeciliği yapılacağı duyurulmuştu. İstanbul’un metro sistemi Levent-Hisarüstü Mini Metro Hattı’nda Şubat ayı içerisinde, ilk test sürüşü de gerçekleşmişti.