Sınır 4 bin liraya yaklaştı

Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 149, yoksulluk sınırı ise 3 bin 743 lira olarak hesaplandı. Gıda ürünlerine yapılan yüksek zamlar, açlık ve yoksulluk sınırının yükselmesinde etkili olduğu açıklanıyor.
Türkiye’nin en büyük işçi sendikası konfederasyonu olan Türk-İş’in araştırmasına göre, Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 149, yoksulluk sınırı ise 3 bin 743 lira olarak hesaplandı. Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptırdığı ‘açlık ve yoksulluk sınırı’ araştırmasının Mart ayı sonuçlarını açıkladı.
Araştırmanın sonuçlarına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 149 lira 2 kuruş; gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 742 lira 73 kuruş oldu.