SPOR-Beşiktaş’ta transfer raporu

ferrariGeçtiğimiz sezon çifte kupa kazanan Beşiktaş, bu yıl için hedef büyüttü. Spor medyası transferleri ele aldı. Toplam maliyeti 50 milyon Euro’yu bulan 7 takviye yaptı ama sonuç hüsran oldu. Tek işe yarayan 14.5 milyon Euro’luk Ferrari…

Beşiktaşlı, maddi-manevi tarihinin en büyük hüsranlarından birini yaşadı. Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan Siyah- Beyazlılar, yeni sezona başlarken Avrupa ve Türkiye’de büyük hedefler koydu kendine. Takviye lazımdı, yaptı. Bunun için de gözünü kırpmadan paraları akıtmaya başladı. Nihat’ı toplam maliyeti 13 milyon Euro’ya yuvaya döndürdü.

Boşa giden paralar
Büyük gürültü koparan Tabata ise yıllık ödenecek ücretler dahil toplam 12.5 milyon Euro’ya Beşiktaşlı oldu. İsmail Köybaşı 5.5 milyon Euro artı Serdar Kurtuluş olmak üzere yıllık maliyetiyle birlikte 8 milyon Euro’ya geldi. Ayrıca İbrahim Kaş’ın, 1.5 milyon Euro, ikinci yarıda takıma katılan kaleci Ramazan’ın da 350 bin Euro maliyeti var.

Kaş yapayım derken

Bu 5 futbolcu için kasadan çıkan ve çıkacak olan toplam para 35 milyon Euro’yu geçiyor. Gelelim takıma en faydalı olan transfere. Savunmanın en iyisi olan İtalyan futbolcu Ferrari’nin maliyeti ise 14.5 milyon Euro. Ayrıca yıllık 1.2 milyon Euro alan Fink’in de katkısı inkar edilemez. Ancak olay şu. Büyük hedefler için milyon Euro’ları saçan Beşiktaş, aldığı 5 futbolcuda tam bir hüsran yaşadığı gibi ligde de tek hedef 4’üncülüğe kaldı.