SİYASET-Mecliste hareketli saatler

meclis3Kavga, MHP’nin ‘şehit yakınlarının sorunlarının araştırılması’ önerisi üzerine konuşan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in iktidarı hedef alan, “Sizler safahat içinde yaşarken, şehit yakınları ve gaziler yokluk içinde yaşıyor, ölüyor” sözleriyle başladı. Bu sözlere sinirlenen Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş itiraz etti. Aralarında Soner Aksoy, Mustafa Ataş, Abdurrahman Kurt’un da bulunduğu bir grup AK Partili de kürsüye yürüdü. CHP’li Ahmet Ersin ve Şevket Köse, MHP’li Osman Durmuş ve Ertuğrul Kumcuoğlu ile BDP’li Hasip Kaplan araya girerek AK Partilileri engelledi.

Boğazını sıktı

AK Partili Daniş ise muhalefet sıralarından gelip, Genç’e vurmak istedi. Durmuş, Daniş’e sarılarak uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak hızla dönüp Genç’in üzerine hamle yapan Daniş’i Durmuş, boğazını sıkarak durdurdu. Genç’e, “Görüşeceğiz seninle” diye bağıran Daniş’i, arkadaşları iktidar sıralarına götürdü. Bir kez daha Genç’in üzerine hamle yapmak isteyen Daniş’i arkadaşları engelledi.

Genç ise MHP sıralarına oturup bekledi. Genç’in önündeki sırada oturan Durmuş da AK Partililere, “Erkeksiniz ha, gelin bakayım” dedi. AK Partili Mustafa Ataş da Genç’e, “Anasından yalancı doğmuş. Siyasetin yüzkarasısın, ne saygısızsın be” diye bağırdı. Genç de, “Çemişgezekli ama Tayyip’in en yakın adamı” diyerek Ataş’ı Tuncelililere şikâyet etti. Durmuş, Daniş’in boğazına sarıldığı iddialarını reddetti.

Küfür kavgası

Akşam oturumunda Genç, Şahin’e, “Meclisi tarafsız yönet” diye bağırınca Meclis yine karıştı. Genç’e tepki gösteren AK Partili Mehmet Çerçi, tartışmaya katılan CHP’li Yaşar Ağyüz’e, “h.s..tir” diye karşılık verdi. Tartışma, verilen arada da sürdü. Ağyüz ve bazı CHP’liler Çerçi’nin üzerine yürüdü, araya AK Partililer girdi. CHP’li Şahin Mengü, Çerçi’nin özür dilememesi halinde Meclis’i çalıştırmayacaklarını söyledi. Çerçi de, “Böyle bir söz sarf etmişsem, arkadaşlarımdan özür diliyorum” dedi.

TBMM Genel Kurulu, görüşmelere, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün, bir günlük mola verecek. m ANKARA

Bahçeli sahip çıktı

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i olaydan sonra CHP’liler sakinleştirdi. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Genç’in omzuna elini koyarak, dışarı çıkardı. Genç ve Ağyüz’ü CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile İzmir Milletvekili Canan Arıtman arkadan izledi. Genç’in sık sık söz istemesi TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile tartışmasına da neden oldu. Genç, görüşmeleri engellediği gerekçesiyle Şahin’den uyarı cezası aldı. Sürekli tepkisini dile getiren Genç’i MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanına davet ederek yatıştırdı.