Kötü başladı, iyi bitti

sergen yalcinBana göre gecenin en önemli hamlesi Holosko ve Yusuf’un oyuna girişi oldu. Yine zevksiz başlayan bir karşılaşma… Herhalde maça bu kadar kötü başlayan bir büyük takım yoktur. Pres ve baskıda bulunmadan, rakibe rahat top yapma imkanı veren bir Beşiktaş. Siyah-Beyazlılar klasik tertibiyle sahadaydı. Bobo’nun arkasında formsuz bir üçlü Nihat, Telo ve Tabata. Bana göre eğer Beşiktaş maçı kazanmak istiyorsa bu üçlünün mutlaka iyi oynaması gerekiyordu. Ancak bu oyuncular yine kendilerinden bekleneni veremedi. Oyunda dikkatimi çeken bir konu da her iki takımın belli bir bölgeye kadar rakibe topla oynama fırsatı vermesiydi. Genelde klasik Anadolu takımı gibi oynayan Gençlerbirliği kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Ama ilk başta bunları yakalayamadı. Gençlerbirliği iyi kanat oyuncuları olmasına rağmen kontratak futbolunu beceremedi. Alman teknik direktör Doll takıma iyi mücadele etmeyi ve alan kapatmayı öğretmiş ama deplasman fobisinden kurtaramamış.

Oyunun iki yüzü
Beşiktaş’ın golüne kadar çok sıkıntıda giden bir maç, golden sonra ise tamamen değişen bir oyun vardı sahada. Bana göre gecenin en önemli hamlesi Holosko ve Yusuf’un oyuna girişi oldu. Tayfur Havutçu bu müdahelesiyle oyunun kaderini değiştirdi. İki futbolcu oyuna girdikten sonra Beşiktaş tamamen hücum oynamaya başladı. Bu oyunculardan önce Siyah-Beyazlılar pozisyon yaratamadığı için sıkıntı çekti. Beşiktaş’ın defansif iş yapan oyuncaları da iyi oynadı bence. Daha önce de yazdım, bir kez daha söyleyeyim; Bu takımda Tabata, Tello, Nihat üçlüsü bir arada oynamaz. Kartal’ın Ernst ve Fink gibi orta sahada çok iyi olan iki oyuncusu var. Ama Beşiktaş’ın maçı kazanması için topu mutlaka kanatları indirmesi lazım.

Denizli’ye geçmiş olsun
Kötü başlayan bir gece Beşiktaş için iyi bitti. Tayfur Havutçu idaresindeki Siyah-Beyazlı takım yeni yönetime ve hasta olan Denizli’ye önemli bir galibiyet hediye etti. Bu arada teknik direktör Mustafa Denizli’ye de buradan geçmiş olsun diyorum. Ama takımın başına döndükten sonra orta alandaki Nihat, Tello ve Tabata üçlüsüne bir an önce önlem alması lazım. Holosko ve Serdar Özkan’ın bu takımda mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Mustafa Denizli’nin bu oyuncuları bir an önce kazanması lazım. Tabi bu durum bu sezon için geçerli. Önümüzdeki sezon transferde şart. Gecenin kahramanlarına gelince; Holosko ve Yusuf alkışı hak etti. Oyuna girdikten sonra sergiledikleri mükemmel performansla takımlarını ateşleyen isimler galibiyette önemli pay sahibi oldular.