SAYI 190

BJK1OTEL OLACAKLAR
Ortaköy’deki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ve Yüzme İhtisas Kulübü’nün bulunduğu alan, artık otel oluyor. Okulda çıkan yangın söndürülmüştü söndürülmesine ama kül olan tarihi yapının ardından ne olacağı da uzun süre gündemden düşmemişti. 3 saatlik çalışma sonrası söndürülen yangın sonrası, tarihi binanın çatısı ve bazı duvarları çökmüş, geriye sadece yıkıntısı kalmıştı. Ortaköy’de denize sıfır noktada bulunan Fehime ve Hatice Sultan yalıları bilinen yer, yıllık 5 milyon 450 bin YTL’ye, THY’nin ortak olduğu ikram şirketi THY Do&Co’ya kiralandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, buraya 15 milyon $’lık yatırım yapacaklarını açıkladı. Ortaköy’de okul olarak hizmet verirken, 6 yıl önce meydana gelen şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Fehime Sultan Yalısı ile Yüzme İhtisas Kulübü’ne ev sahipliği yapan Hatice Sultan Yalısı’nı 25 yıllığına ikram şirketi THY Do&Co kiraladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, bu yalıların çok prestijli olduğunu belirterek, “15 milyon dolarlık bir yatırım yaparak 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a prestijli bir mekan kazandırmayı planlıyoruz” dedi. İhale Encümeni’nin başkanlığını yapan İstanbul Valisi Muammer Güler ise kiralamadan elde edilecek gelirin ’kuruşu kuruşuna’ İstanbul’daki eğitim yatırımlarına harcanacağını açıkladı.
YALILARIN GEÇMİŞİ
Ortaköy’deki altı sultan yalısından biri olan Hatice Sultan Yalısı, 1800’lerin sonunda inşa edildi. Yalı adını V. Murat’ın kızı Hatice Sultan’dan alıyor. 1958’den itibaren okul olarak kullanılan yalı, 1972’de Yüzme İhtisas Kulübü’ne tahsis edildi. Diğer yalıda da Fehime Sultan yaşamıştı. Yalı, uzun yıllar okul olarak hizmet verdi. 13 Temmuz 2002’de “kuşkulu” olarak nitelenen bir yangında büyük hasar gördü ve otopark olarak kullanılmaya başlandı. Tarihte Gazi Osman Paşa, Naime Sultan veya Fehime Sultan Yalısı olarak adının geçtiği ve II. Abdülhamid tarafından 1883 yılında Gazi Osman Paşa’ya hediye edildiği belirtiliyor.
PLATFORM İMZA TOPLUYOR
Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nun yanmasının ardından seslerini duyurmaya çalışan Platform GOP , web üzerinden sloganlarıyla dikkat çekerken topladıkları imzalarla bini aşkın kişiye ulaştı. Platformun çağrısı ise şöyle: “Okulumuzu “otopark” olmaktan kurtaralım, “rant merkezi” olmaktan kurtaralım. Restore olsun, tekrar “Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu” olsun, cıvıl cıvıl çocuklar dolsun, eğitim görsün…1909 Yılında kurulmuş bir okuldan bahsediyoruz. Bu gelenek devam etsin! İstanbul halkının katılımı ve sahiplenmesi ana hedefimiz… Okulumuz mezunu olmasanız bile, İstanbul’u seviyor olmanız yeterli. İstanbul’da bir tarihi değeri, Osmanlı’dan kalan son ahşap mimariden biri, 100 yıllık bir okul geleneği kayboluyor. İzin vermeyeceğiz. Hareketimize katılın. İstanbul’umuzun en güzel yerindeki öğretim kurumunu birlikte kurtaralım. Hepimizin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Soruyoruz. Bu okul böyle kalmaya layık mı ? Cumhuriyet’imizin ilk okullarından GOP’yı birlikte kurtaralım.”

Demokrasi Şehitleri
ABBASAĞA’DA
Demokrasi Kahramanları projesinin hayata geçirilmesiyle ortaya çıkan 12 aydın heykelinin nereye dikileceği belli oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yaptığı özel açıklamada 12 aydın demokrasi şehitleri heykellerinin Abbasağa Parkı’nda yer alacağını dile getirdi. Başkan İsmail Ünal, gerçekleştirilen projeyi Mimar Sinan Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirmiş ve yedi akademisyen geçen yılın sonunda 12 aydının heykelinin yapmaya başlamıştı. 12 demokrasi şehitleri heykelleri projesinde kimlerin isimleri bulunuyor derseniz, ’68 kuşağından öldürülen aydınlardan oluşuyor. Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Bedrettin Cömert, Cavit Orhan Tütengil, Çetin Emeç, Doğan Öz, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Ümit Doğanay ve Asım Bezirci’nin bronz heykelleri Abbasağa Parkı’nda yer alacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Mimar İsmail Ünal görev saydığı projenin hayata geçmesinden gurur duyuyor. “Şehit olan bu ustaları yaşatmak bizim sosyal demokrat, cumhuriyetçi, laik ve çağdaş anlayışımızın gereği” diyor. Ünal, “Aydınlık Türkiye’nin aydınlık yüzlü yazar, gazeteci, düşünürlerinin heykellerini parka yerleştireceğiz. Toplumun da bu insanların yaptığı mücadeleyi kavramaları adına böyle bir eseri ortaya koymaya çalıştık. Sivas olayı, öldürülen gazete yönetmenleri, köşe yazarları, üniversite hocaları unutulmadı. Kültür sanatta İstanbul’un merkezi haline gelen Beşiktaş’ta sekiz üniversite, beş kültür merkezi var. Semtimizde eğitimliler, gençler ve sanatçılar yaşıyor. Çok önemli uluslararası konser ve sergilere, oyunlara ev sahipliği yapıyoruz. Park, heykellerle birlikte açık hava müzesi olacak. Daha birçok isim var, aydınlanma uğrunda can veren. Aydın, usta, sanatçı ve önderlerin heykellerini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Asena’nın anısına
Kadın hareketi denilince akla gelen önemli isim gazeteci yazar Duygu Asena için, Sanatçılar Parkı’nda bir anıt dikildi. Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan anıtın açılışı, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 74. yıldönümünde gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı anma ve açılış törenlerinde, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, şair ve gazeteci İclal Aydın ve Duygu Asena’nın ablası İnci Asena da yer aldı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tören sırasında yaptığı Duygu Asena için yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün çok özel bir gün. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. Böyle özel bir günde öncelikle şunu söylemek istiyorum, kadınlarımız, Kurtuluş savaşında Mustafa Kemal’in yanında var, tarlada nasırlı elleriyle var, mutfakta var, her yere toplumun her kesiminde böyle öncelikli insanlarımız var. Bu özel insanları sadece belirli günlerde hatırlamayalım. Ben sevgili Duygu Asena’yı hastalığında ziyaret ettim. Ve daha sonra ne yapabilirim diye düşündüm. Bizler hayatta olan ya da olmayan sanatçılarımız için parklara, yeşil alanlara meydanlara büstlerini, anıtlarını ve heykellerini yapmaya çalışıyoruz. Sanatçılar Parkı’na da Duygu Asena için çok sade bir anıt yaptırdık. Onu hep sevgiyle ve yaptıklarıyla hatırlayacağız.”
Anıt açılışında aynı zamanda İnci Asena ve İclal Aydın’da kısa birer konuşma yaparak Asena ile birlikte olan anılarını anlattı. Açılışta ayrıca yazar hakkında 10 dakikalık bir film gösterimi yapıldı.
ÇOCUKLAR
gibi şendiler
Engelliler, bowling turnuvasında Başkan İsmail Ünal’a çalım attı. Beşiktaş Belediyesi’nin Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği 3. Bowling Turnuvası geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. İki saat süren etkinlikte, neşeli sohbet birbirini kovaladı. Etkinlik, 14.00–16.00 saatleri arasında yapıldı. Korukent Bowling Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya BJK Engeliler, Düşler Akademisi, Kent Engelli Yıldızlar, Türkiye Sakatlar Derneği, Gaziosmanpaşa Engelliler Derneği, O.F.D. ve Yağmur Çocuklar katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da bizzat katılarak destek verdiği turnuvada yarışlar başlamadan önce tüm konuklara yemek servisi yapıldı, ardından da yarışlar yedişer kişilik yedi takım arasında gerçekleştirildi. Şampiyon olan takıma kupa verildi. Diğer tüm yarışmacılara ise madalya takıldı ve turnuvaya katılan herkese eşofman dağıtıldı.

Tiyatroya doyduk!..
Birbirinden değişik tiyatrolar, seyirciyle buluştu, festival gibi etkinlik ise geçtiğimiz haftalarda noktalandı… Tiyatro severler, düzenlenen etkinlikle Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi salonunu doldurdu. Aralık ayının ilk haftasında sona eren etkinlikle, bir çok tiyatro topluluğu da bir araya geldi.
Tiyatrolar Buluşması 2008 etkinlikleri kapsamında ilk sahnelenen “Mutlu Yıllar” adlı oyundu. Diğer oyunlar arasında ise şu isimler bulunuyor: “Yolluk”, “Vakit Tamam” oyunu, “Çirkin İnsan Yavrusu”, “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor”, “Nehrin Solgun Yüzü”, “Albay Kuş”, “Kız Tavlama Sanatı” ve “Yalnızlıklar”… Aralık ayının ilk haftasında tamamlanan etkinlikte, ayın ilk oyunları ise, ‘Kız Tavlama Sanatı’ ve ‘Yalnızlıklar’ adlı oyundu. Oyunlar Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde, yüzlerce tiyatroseverle saat 20.30’da buluştu.
Akatlar Kültür Merkezi
Aralık ayı programı
Akatlar Kültür Merkezi Aralık ayında da dopdolu programıyla tiyatroseverleri ağırlıyor. Buna göre, merkezde sahnelenen oyunların programı ise şöyle: 16 Aralık Salı 20:30 Mutlu Yıllar – Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu, 17 Aralık Çarşamba 20:30 Albay Kuş- Tiyatro Adam, 18 Aralık Perşembe 20:30 Sahnede Umut Var, 20 Aralık Cumartesi 13:00 Küçük Kedi Tırtık – Tiyatro Mavi Sahne, 21 Aralık Pazar 13:00 Küçük Kedi Tırtık – Tiyatro Mavi Sahne, 22 Aralık Pazartesi 20:00 Ustalara Saygı, 23 Aralık Salı 20:30 Mutlu Yıllar – Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu, 24 AralıkÇarşamba 20:30 Sunay Akın, 25 Aralık Perşembe 20:30 Albay Kuş- Tiyatro Adam, 27 Aralık Cumartesi 13:00 Küçük Kedi Tırtık – Tiyatro Mavi Sahne, 28 Aralık Pazar 13:00 Küçük Kedi Tırtık – Tiyatro Mavi Sahne, 29 Aralık Pazartesi 20:00 Işık Tutanlar, 30 Aralık Salı 20:30 Mutlu Yıllar – Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu
Ne kadar sağlıklıyız?
Kalp hastası olup olmadığınız konusunda sorularınız mı var? Felç hakkında neyi merak ediyorsunuz? Sağlık sorunlarınız için hassasiyet gösteriyor, hayatınızı sorunsuz sürdürmek istiyorsanız kendinize iyi bakmanız gerekiyor. Bunun içinde periyodik olarak sağlık kontrollerinizi aksatmamalısınız. Uzmanlar özellikle belirli bir yaştan sonra kalp krizi ve felçle ilgili kontrollerin belirli aralıklarla yapılması gerektiğini belirterek, uzun ve sağlıklı yaşamın ilk koşul olarak yapılacak sağlık taramalarını gösteriyor. Halk sağlığı için Beşiktaş Belediyesi önemli bir adım attı. Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık taramalarına ve konuyla ilgili bilgilendirme toplantılarına başladı. Bunlara katılın ve sağlıklık yaşam için ilk adımı atın. İlki Kasım ayında gerçekleştirilen sağlık toplantısının ikincisi ise 17 Aralık’ta düzenlenecek. Beşiktaş Belediyesi, Florence Nightingale Hastanesi ile ‘İnme riski tarama programı’nı hazırlayarak bir ilke de imza atmış oldu. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekeleşecek olan seminere uzmanlar, tüm sorulara yanıt verecek ve konuyla ilgili detaylı bilgilendirmede bulunacak. Sağlık taramaları için de Aralık ayının ikinci haftasında muayeneler başlıyor. 60 yaş ve üstü erkek ve bayanların muayene için randevularını 444 44 55 numaralı Beşiktaş İletişim Merkezi üzerinden almaları gerekiyor. Buna göre, Nöroloji uzmanı muayenesi, Risk faktörleri anketi, Mini Mental State (mms), EKG, Açlık Kan Şekeri, HbA1C, Açlık İnsülin, Total Kolesterol, HDL Kolesterol, LDL Kolesterol, Trigliserid yapılabilecek.
Kadın ve siyaset
Beşiktaş Meydanı, farklı bir kutlamaya daha sahne oldu. Kadının siyasette yerini alışının 74. yılı, Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ile kalabalık bir katılımla kutlandı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu ve Meslek Odaları Birliği Yöneticisi ve aynı zamanda tiyatrocu olan Orhan Kurtuldu’nun katıldığı etkinlikte kadınlar siyasette aktif olarak yer almaya çağrıldı.
Etkinlik için Beşiktaş Meydanı’nda toplanan çok sayıdaki kadın izleyici, temsili olarak kurulmuş olan meclis kapısını yine temsili birer anahtarla açmaya çalışarak, “mecliste kadınların daha fazla yer alması gerektiği” mesajını verdi.
Tiyatro oyuncusu Orhan Kurtuldu ise günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı kısa konuşmasında şu sözleri dile getirdi:
“Bu ülkede kadına yönelik olarak gerçekleştirilmek istenen etkinlikler giderek daha da cesaret isteyen bir duruma geldi. Kadın haklarını savunabilmek ve fikirlerimizi söyleme cesareti bazen eleştirilere maruz kalmamıza sebep oluyor. Bu nedenle Başkan İsmail Ünal’a çok teşekkür ediyorum.”

Kuruçeşme Mahallesi
Kuruçeşme Mahallesi’nde yaşlı genç bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Kuruçeşme Mahallesi Muhtarı Adnan Soysal yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Kuruçeşme Mahallesi sakinlerinin ve muhtarının görüşleri…
Ama önce sakinlere yöneltilen sorular… 1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
‘Sağlık ocağı istiyoruz’
Kuruçeşme Mahallesi sakinlerinin görüşleri, önerileri ve şikayetleri şöyle:
Yakup Ermek: Memnunuz çok güzel çalışma yaptı. Parklar dört dörtlük ama çimlerin üstü köpek pisliğinden geçilmiyor. Temizlik işlerini beğeniyorum. Mahallemizde sağlık ocağımız olsa çok iyi olacak.
Yılmaz: Çalışmalar gayet iyi. Çevre ve deniz temizliğine önem veriliyor. Mahallemizde deprem sinyalizasyonu olmalı. Bence köpekler çok tehlikeli. Kulağında küpesi olanlar dahil herkesi ısırıyorlar ve pislikleri de cabası. Başkan İsmail Ünal’ın tekrar seçilmesini isterim.
Cemal Kaptan: Çalışmalardan memnunum. Hizmet bekliyorum ama kaldırımlardaki balık pisliklerinden ve köpeklerden, pisliklerinden şikayetçiyim. Mahallemde sağlık ocağı istiyorum. Başkan İsmail Ünal’ın tekrar seçilmesini isterim.
Dursun: Belediyenin çalışmalarından memnunuz parklar, etkinlikler güzel ama biraz daha halkın arasında olmalılar. Sağlık ocağı eksikliği var ve otopark sorunumuz var. Parklar için teşekkür ediyoruz ama bu köpekler için parklarda bir çözüm bulsunlar. İsmail Ünal tekrar seçilsin, kendisine teşekkür ederim.
Yaşar Sümer: Temizlik ve otopark sorunumuz var. Kaldırımlar köpek pisliği dolu. Başkandan memnunum, çok güzel çalışıyor. Beklediğim ise, temizlik istiyorum.
Recep Dönmez: Genel olarak kültür hizmetleri fena değil. Temizlik işlerini beğeniyorum, onlar görevini yapıyorlar. Ben hizmet bekliyorum, ışıklandırılmalar istiyorum. Vatandaşın rahatını düşünsünler, Başkana selam söylüyorum.
İsmail: Köpeklerin buralara pislik yapması engellenmeli. Deniz temizliğini beğeniyorum. Burada sağlık ocağı ve otoparkın olması lazım. Kuruçeşme’nin daha güzel olması lazım 30 sene evvel gibi değil daha lüks ama önem verilmiyor. Başkan İsmail Ünal’ın tekrar başa gelip daha iyi hizmetler vermesini temenni ediyorum.
Leyla Polat: Belediyeden memnunuz, iyi çalışıyor. Kültür, sanat ve temizlikle çok ilgileniyor. Mahallemize sağlık ocağı istiyorum. Güleryüzlü olsunlar, hizmeti iyi yapsınlar. Mahallemizin çiçeklenmesini istiyoruz. Yollarımız düzenli olsun. Memnunuz. Teşekkür ederim.
Nedime: Belediyeden memnunuz, sağlık ocağımız yok onu istiyoruz. Bir de PTT istiyoruz. En büyük hizmeti; temizlik. Herşeyimizi gittiğimiz zaman iyi karşılıyorlar. Allah razı olsun, iyi çalışıyorlar.
Aysel: Herşeyiyle dört dörtlük, iyiler, beğeniyorum. Temizliği beğeniyorum, pazarı var sağlık ocağı ve postanesi yok. Samimi olmalarını istiyorum
Asime Savaş: Takdir ettiğim bir belediye başkanı… Dört dörtlük olduğunu söylüyorum. Atatürkçü oluşu… Kuruçeşme parkının, adanın oraya bir Atatürk büstünün konulmasını istiyorum. Temizliği hiç ihmal etmiyor. Çalışmalarını beğeniyorum, reklam yapmayan işlerini ihmal etmeyen bir belediye başkanımız var. Eskiden bir sağlık ocağımız vardı şimdi oranın yeniden sağlık ocağı olmasını istiyorum. İlgi, bağlılık, güleryüz, tatlı dil ve kendisiyle tanışmak istiyorum. Başkanlık koltuğuna tekrar gelmesini istiyorum, teşekkür ediyorum.
İhsan: Bir sağlık ocağı için senelerdir uğraşıyoruz. Bir sağlık ocağı yok, istiyoruz ve kanalizasyon sorunları var halledilsin.
Kuruçeşme Muhtarı
ADNAN SOYSAL
Şebinkarahisar 1949 doğumluyum, 33 yıllık evli bir çocuk babasıyım. Emekli eski maliye memuruyum. Mahallemiz Ortaköy-Kültür-Arnavutköy-Ulus mahalleleri arasına sıkışmış, 908 bin 161 metrekare denize kıyısı olan şirin bir sahil kentidir. Mahallemizde emlak kayıtlarına göre 173 işyeri 1401 mesken bulunmaktadır. Tarihi yapılar olarak 17. yüzyılda yapılan Tezkereci Osman Efendi Cami ile yine Osmanlılardan günümüze kadar gelen Ermeni kilisesiyle kutsal sayıldığı söylenen Ayazması bulunan Rum kilisesi ve Galatasaray adamız mevcuttur. Ayrıca Kuruçeşme-Akatlar-Mecidiye olmak üzere mahali afet gönüllüleri derneğimiz vardır. Depreme hazırlık açısından her haftasonu bununla ilgili eğitim yapmaktayız. Aşağı yukarı 1932 yılından bu yana tahminen 76 yıllık mahalleyiz. Mahallemizde 38 sokak 3 caddemiz mevcuttur. Üçüncü dönem oluyor 14,5 yıldır muhtarım. Elbette halk istediği müddetçe ölene kadar muhtarız. Mahallemizin en büyük sorunu sağlık ocağı yoktur. Sayın Başkan’a söyledik ama buna bir çare bulamıyor, ön görünüm alanı olmamız nedeniyle mahallemizde banka ve PTT yoktur. Bunların gelmesini istiyoruz. Sayın Başkan’ın çalışmalarından çok memnunuz ama bunlara da bir el atarsa biz de seviniriz. Belediyeden beklentemiz aynen bu, çalışmalarına ara vermeden devam etmesi çok güzel, çalışmaktadırlar. İnşaallah önümüzdeki senede bu şekilde devam edecekler. Başkan dört dörtlük bir başkandır. Başkanın çok özel gizli bir yönü vardır, hiç bir muhtar bilmez, ben size söyleyeyim. Gizli bir hayırseverdir. Kendisi hayırseverleri hiç geri çevirmez ama bunu gizli yapar kimseye de belli etmez önemli olan da zaten budur. Başkandan beklentimiz aynı çalışmalarının ve vatandaşa olan güler yüzünün devamını diliyorum.

Kültür Mahallesi
Kültür Mahallesi’nde 7’den 70’e bir çok insana çeşitli sorular yönelttik. Bu mahallede ikamet eden, iş yapan kentli sorunlarını şikayetlerini ve önerilerini yerel yöneticilerle paylaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da mahallelilerin sorularını dinledi ve yanıtladı. Kültür Mahallesi Muhtarı Dursun Gül yenilenen sorulara günün gelişmelerini de içeren yanıtlar verdi. İşte Kültür Mahallesi sakinlerinin ve muhtarının görüşleri… Ama önce sakinlere yöneltilen sorular…
1-Belediye 4 yılı aşkın zamandır görevde düşünceleriniz nelerdir? 2- Beşiktaş genelinde belediyenin hoşunuza giden en büyük hizmeti nedir? 3- Mahallenizde en çok görmek istediğiniz hizmet nedir? Başkan ve yönetimden memnun musunuz? 4- Yerel yöneticilerden beklentiniz nedir? 5- Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a söylemek istedikleriniz nelerdir?
‘Böyle devam etsinler’
Kültür Mahallesi sakinleri görüş, öneri ve şikayetlerini dile getirdi. Kültür Mahallesi sakinlerinin söyledikleri şöyle:
Nevzat: Herşeyinden memnunuz mükemmel çalışıyorlar ama heykele bu kadar ağırlık vereceğine başka şeylere de önem vermesini isterim mesela ben bizim caddemizi Büyük Ulus caddesi olarak değiştirilmesini isterim. Ulus blokları Menderes’in yaptığı bu bloklar bir eserdir. Caddenin ismini Adnan Saygun yerine Büyük Ulus Caddesi olarak koysalar istiyorum. Hizmet, güleryüz, iletişim bekliyoruz. Vatandaşın rahat edebilmesi için her türlü imkanları kullanmalarını istiyorum. Başka partiden olmama rağmen kendisini destekleyeceğim.
Gökhan: Kısım kısım memnunum. Yeni yapılan yolun sokağın faydasını göreceğiz. Yollara önem verilsin, gösterişli lambalara, çiçeklere ihtiyacımız yok, Büyükşehir de aynısını yapıyor israf bence. Samimiyet bekliyorum, sadece seçim zamanı ya da Arnavutköy panayırlarında değil de Başkan’ı her zaman görmek istiyorum.
Sevim: İyi çalışıyor, memnunuz, çöplerimiz toplanıyor. Her konuda iyiler. Burada temizlik en önemli şey tabi birde güvenlik herşeyin başı bunları istiyoruz tabi. İsmail Ünal dört dörtlük bir başkan, e-mail atıyor ilgileniyor. Elinden geleni fazlasıyla yaptığına inanıyorum. Herşeyimizle parklar derli toplu oldu, çiçeklendi güzel bir görünüm oldu. Temizlik açısından hep memnunuz. Tekrar seçilmesini isterim, temiz derli toplu dürüst bir adam
Lale: Biz memnunuz belediyemizden, çok memnunuz… Takı kurslarına diğer kurslara gidiyoruz, her bakımdan devam etmesini de istiyoruz. Temizlik, yeşil alanlar bütün hizmetler güzel… Ulaşım sorunumuz var. Hizmet, güleryüz istiyoruz. Kaldırımı fazla bozmasınlar. Başarılarının devamını diliyorum. Memnunum, devam…
Teslime Sambıray: Belediyemiz çok iyi çok güzel hizmetler sunuyor. Çok memnunuz. Düşünüp yaptıkları herşey çok hoş. Belediyemizi çok seviyoruz. Belediye Başkanımızı yani bizim görmek istediklerimizi kendileri zaten yapıyorlar. Hizmet, güleryüz, iletişim, samimiyet ve bunları da veriyorlar zaten. Çok memnunuz. Başarılarının devamını istiyoruz. İsmail Ünal’ın tekrar bizim belediye başkanımız olmasını diliyoruz.
Mustafa Barkalı: Belediyeden çok memnunuz, bir-iki tane ufak tefek aksamalar var, ama o belediyenin elinde olmasa gerek. Hanımla her sabah yürüyüşe çıkıyorum görüyorum ki sürekli temizliyorlar. Belediye alt geçitlerle üst geçitlerle insan kaynaklarından işçilerle temizlikle hiç bir problemi yok, gayet güzel. İsmail Ünal’dan çok memnunuz. İsmail bey ile sürekli mesajlaşıyoruz mesaj geliyor şuraya buraya davetlisiniz diye harika bir şey!.. Ben belediyeden bundan daha fazla bir şey beklemiyorum, mahallemizde görmek istediğimiz hizmeti görüyoruz. İnsanlara değer vermesini biliyor, saygılı davranıyor yani hiç gitmesin o sürekli kalsın… Meydanlar kültür sanat alt geçitler üst geçitler, nefis oldu. İsmail Ünal dört dörtlük belediye başkanı, böyle devam etsin. Yerel yöneticilerden her şeyden evvel güleryüz, iletişim, samimiyet bekliyoruz.
Vecdi Özegemen: Yapılan işler gayet güzel. Beşiktaş, Levent, Etiler her tarafımız güzel… Kültür-sanata, temizliğe çok önem veriyorlar. Yeşil alanlarımız gayet iyi. Etkinlikler devam ediyor, memnunuz. Otopark sorunun halledilmesini istiyorum. Önce güleryüz, iletişim, samimiyet ve hizmet bekliyorum.
Şelale Özegemen: Genel olarak memnunuz, bir tek Levent-Çarşı içinin trafik düzenlemesinden memnun değiliz. Temizlik güzel, kültür sanat güzel, yeşil alanlar güzel… Genel olarak her şeyden memnunuz yani Beşiktaş’la ilgili mahallemde trafikten çok şikayetçiyiz. Çocuklar için hiç bir alan yok, oyun alanı spor aktivitesi yapılacak hiç bir şey yok. Bir basket sahası yok. Güleryüz bekliyoruz. Başarılarının devamını diliyorum, İsmail Ünal’ı yine seçeceğiz.
Zerefşan Yanar: Yapılan şeylerden dolayı memnunuz. Mesela kursları var. Yolları yeşillendirsinler, ağaçlandırsınlar, temizlik yeşil alanlar iyi. Trafiğin rahat işlemesi için park yapan arabaların kaldırılması, garajların yapılmasını istiyorum. Teşekkür ediyorum benim telefonuma mesaj atıyor. Benim doğum günümü hatırlıyor, her şeyi hatırlıyor.
Kamber Özay: Şu ana kadar olan hizmetlerde normal olarak devam ettiğini gördüm. Kültür çalışmalarında başarılı olduğunu gördüm. Sanat çalışmaları, kurslar bunlar da gayet iyi. Trafik sorunu düzeltilmeli, yeni yapılan binalarda caddelerle bina arasındaki mesafeler sıfır kullanılıyorlar en çok rahatsızlık duyduğum konulardan birisi de bu, hiç pay bırakmıyorlar. Mahallemizdeki trafik ve alt yapı sorunlarının giderilmesini istiyorum, güleryüz bekliyorum, halkın arasında bütünleşmelerini, halkın derdini yakından dinlemelerini, halktan aldıkları önerilere önem vermelerini istiyorum. Ben şu ana kadar yaptıklarından memnunum, daha da başarılı olacağını düşünüyorum.
Mithat Kaplan: Çok iyi buluyorum, beğeniyorum. Sitelere verdiği hizmetleri beğeniyorum, genellikle bizim gazete muhabirleri sitesi ne bu güne kadar bir hizmet görmemiştik bu belediye zamanında yollarımızı bayağı işlerimizi yaptı. Bir sıkıntımız yoktur, gerekeni yapıyorlar zaten, teşekkür ediyorum.
Kültür Muhtarı
DURSUN GÜL
Ben 1947 Erzincan doğumluyum, öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptım daha sonra istifa ederek iş adamı oldum. 1985 yılında İstanbul’a geldim, Laleli’de işyerlerim vardı. Bu arada siyasetle de uğraştım. Erzincan’da SODEP’in kurucularındanım. Laleli’de 20 yıl iş hayatımın ardından kendimi emekliye ayırdım. Emeklilik bizim 68 kuşağı için olumlu bir şey değil ölünceye kadar hizmet; insanlığa, mahallemize, çevremize, ülkemize hizmet bir mecburiyettir diye düşünüyorum. 2004 yılındaki seçimlere mahalle muhtarı olarak aday oldum ve kazandım. Beşiktaş Muhtarları Dernek Başkanıyım. Bütün Beşiktaş’ın mahalleleri de benim için çok önemli. İstanbul genelindeki muhtarlıklar da çok önemli. Biz artık muhtarlığı klasik muhtarlık olarak değil sosyal kültürel siyasal aktiviteleri olan, vatandaşlarla kurum ve kuruluşların içinde olan, bu görevi çok iyi yapabilecek, iletişimi çok daha düzeyli sağlayabilecek, nitelikli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konu dada çalışmalarımız var. İstanbul Muhtarlar Derneği’yle Marmara Otorite Muhtarlar Birliği’ni de birleştirip muhtarları federasyona götürmeye çalışıyoruz. Mahallem 1972’lerde kurulmuş bir mahalledir, mahallemiz boğaz tarafında Arnavutköy kuzeyinde Akatlar güneybatısında Ulus ve güney doğusunda Nisbetiye Bebek ve Etiler mahallesiyle çevrili Akmerkez’le Arnavutköy arasındaki iki yamaca kurulmuş 12 siteden ibarettir. Mahallemizde eğitim düzeyi yüksektir. O yüzden Kültür Mahallesi adını almıştır. 32 sokak 3 caddemiz var. 2004 yılında seçildiğim için daha yeni 4 – 5 yıllık muhtarım iyiki de muhtar olmuşum muhtarlık görevini de çok iyi yaptığıma inanıyorum. Tekrar aday olacağım daha biz de hizmet sonsuz… Mahallemize güzel şeyler yaptığıma inanıyorum, sağolsun belediye başkanımızın destekleriyle ve kurum ve kuruluşlar ile sağladığımız iletişimin iyi olduğuna inanıyorum. Mahallemizin pek sorunu yoktur. Beşiktaş belediyesi bütün muhtarlıklarımıza önem ve değer veriyor. Okullarımızın bir sorunu olmuyor. Bütçeleri ayrılıyor toplantılarımızda da bu bütçeleri artırıyoruz. Camilerimizin halka ait olan bütün yerlerimizin sorunları çözülüyor. İETT ile sorunumuz var, ak şam ve sabah tek olarak hizmet veriyor. Son günlerde müracatlarımıza rağmen elektrik direklerimiz yanmıyor. Büyükşehir belediyesinden oldukça şikayetçiyim. Beşiktaş Belediyesi ile içiçeyiz. Muhtarlıkların her yaptığı artı, belediyeye yansıdığı için herhangi bir şikayetimiz yok. Beşiktaş Belediyesi ve Başkanımızdan da memnunuz. Rutin toplantılarımız oluyor. Birinci dönemde belki eksiklerimiz oldu veya kendimizi sevdiremedik ama bundan sonra el birliğiyle Beşiktaş Belediyesi’ni markalık seviyesine ulaştıracağız. İsmail Ünal hakkında hep olumlu şeyler düşünüyorum. Genç, dinamik, çalışkan… Beşiktaşımıza da ikinci dönem çok daha iyi olacağına inanıyorum. Yeni proje olarak muhtar olduğumdan beri söylediğim ciddi sorunumuz olan, trafik ve park sorunu var. Önerilerim de var. Bütün parkların altına veya uygun görülen yer altı otoparkların yapılmasını bunun trafiği de rahatlatacak. Çünkü yer üzerinde olan arabalar yer altına taşınacaktır. Çünkü büyük işyerleri, işmerkezleri yapılıyor. Bunlar yapılırken, alt yapısı hazırlanmadan, park sorunu çözülmeden yapılan Maslak’ta Şişli’de ya da kendi sınırlarımız içinde olan yerlerdeki park ve trafik sorunu dışında başka sorun yok. Bütün mahallelerimizdeki elektrik sorununu da kendi Beşiktaş Belediyesince hem direklerimiz hem lambalarımız yenilenecek. Bu sorunu da çözmüş olacağız, çok da Büyükşehir belediyesine iş bırakmayacağız. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz.

SPOR HABERLERİ

Derbiyi bekliyorlar
Sezona kötü başlayan ancak son zamanlarda toparlanan Galatasaray ile her an tartışılan Beşiktaş Ali Sami Yen’de kozlarını paylaşacaklar. Ertuğrul Sağlam ile yola çıkan ancak daha ilk yarı bitmeden Mustafa Denizli’nin teknik direktör olduğu Kartal sezodn başından bu yana istikrarsız bir tablo çiziyor. Fenerbahçe derbisini kaybeden Kartal evinde de hiç beklemediği puanları rakiplerine verince şampiyonluk yolunda camiasını tereddüte düşürdü. Cim-Bom ise hem Avrupa’da hem de ligte iyi gidiyor. Skibbe ile ilk maçlarda puan kaybeden ve kötü oynayan Sarı Kırmızılı ekip daha sonraları toparlandı ve genç hocasının tartışılmasına rağmen şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye başladı. Son olarakta Feldkamp’ı danışman olarak getiren Galatasaray savaşan yerli futbolcuları ve isim yapmış yabancı futbolcuları ile maçları almasını biliyor. Ali Sami Yen’in havası ise bir başka… Kendi sahasında zor maç veren Cim-Bom, Beşiktaş’ı da zorlayacağa benziyor. Ancak derbilerin favorisi olmadığı düşünülürse, bu maçın ortada olduğu aşikar… Fenerbahçe maçında Kartal favori gösteriliyordu, kazanan Sarı-Lacivertli ekip oldu. Galatasaray-Beşiktaş derbisinde ise, “Maç ortada” deniliyor. Spor otoriteleri bu konuda kiye bölünmüş durumda… Cim-Bomlular bu maçı alıp, rakipleri ile arayı açmaya çalışaçakken, Beşiktaş’ta kaybettiği puanları geri toplamak için Galatasaray’ı mutlaka yenip, “Şampiyonlukta bende varım” deme hasabı içinde… Beşiktaş camiası ise, bu maçın kesin kazanılması gerektiğini kaydederken, ilk yarının son derbisinde mutlu sona ulaşmak istiyor ve yeni yıla güler yüzle girmek istediğinin mesajını veriyor.
YILIN FUTBOLCUSU
YARIŞMASI-4
2005-2006
Sergen
2006-2007
Bobo
2007-2008
Delgado
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
2008 – 2009 sezonu
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor.
Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek.
Yeni sezonda oylar şöyle:
Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok. Eskişehir maçında Tello, Fenerbahçe maçında yok. Ankaraspor maçında Rüştü, Ankaragücü maçında Ekrem Dağ.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli:
‘Asla pes etmeyiz’
Siyah Beyazlı ekibin teknik patronu Mustafa Denizli, hiçbir zaman pes etmeyeceklerini söyledi. Denizli, “İki cephede birden başarıya ulaşacak güç ve kaliteye sahibiz” dedi. Denizli, istenen seviyede olduklarını ama puan kaybetme lükslerinin artık ilk yarı sonuna kadar bulunmadığını itiraf etti. Bugüne kadar yaşanan kayıpları unutmak zorunda olduklarını, bunlardan da ders çıkarmazlık yapmadıklarını ifade eden Denizli, “Puan kayıpları mutlaka olacaktır. Beşiktaş’ın hedefleri her sezon büyüktür. Bu sezon da değişen bir şey yok. Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nda şampiyonluk adaylarından biriyiz. Forma verdiğim her oyuncu benim gözümde birer liderdir” dedi. Beşiktaş’ın adının hep başarılarla anıldığını ve başarısızlıkta ağır eleştirilerin de normal olduğunu futbolcularına söyleyen Denizli, üstesinden gelemeyecekleri birdurum olmadığını ve kayıpların hiçbir şeyin sonu olmadığını dile getirdi. Denizli, oyuncularına da yaptığı toplantıda ‘Asla pes etmek yok’ dedi ve “Çözümü birlikte üreteceğiz. Zorlukları aşarak, başarıya ulaşacağız. Hiçbir mutluluk kolay elde edilmiyor” diye konuştu. Öte yandan Denizli, savunma ve orta sahada görev yapan oyuncularla özel toplantı yaptı. Teknik adam, ‘Saha içinde birbirinizle sürekli konuşun’ uyarısında bulundu. Ardından forvet oyuncularıyla baş başa görüşen Denizli, Tello, Bobo, Nobre ve Holosko’ya performanslarından memnun olduğunu ifade etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, son zamanlardaki eleştirileri de ele aldı ve kötü futbol oynamadıklarını, 10 hafta sonra çok iyi yerlerde olacaklarını söyledi. Denizli, 3’lü defans yapmadıklarının da altını çizerek ‘Bunu kimler çıkarıyor?’ dedi.
Beşikta Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ankaragücü ile oynanan maçtan sonra yaptığı açıklamada, yine iddialı konuştu. Futbolcuları yakından tanıma döneminde olduğunu belirten Denizli, “Onlarda beni tanımaya çalışıyor. Şampiyonluğa oynayan bir takımın oyuncuları olduklarını hissettirmeye çalışıyorum. Evimizde kaybettiğimiz puanlar önemli ama başa oynayan takımlarla karşılaştık. Şimdi onların zor maçları var. Ayrıca ikinci yarı bize gelecekler. Lig mücadeleli geçiyor” dedi. Takımı gole yönelik oynattığını belirten Denizli, “Benim melsefemi herkez biliyor. Savunma yapmak kolay, ancak sürekli savunma oynayan bir takımın gol yollarında başarılı yapmak zordur” şeklinde konuştu. Delgadoya da sahip çıkan Denizli, “Taraftarımızın futbolcularımızı bağrına basmasıyla birlikte mutlu sona elbirliğiyle ulaşacağız” dedi.
Nihayet Seric?
Beşiktaş’a yıldız oyuncu diye gelen Seric’in artık adı bile duyulmuyor. Formadan uzak kalan oyuncunun sezonun ikinci yarısında ise Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağı ise halen belirsizliğini koruyor. Son Ankaragücü maçında oynamasa unutulup gidecekti.
Sezon başında Yunanistan’ın Panathinaikos takımından bonservis ücreti ödenmeden alınan sol kanat oyuncusu, şu ana dek sadece 5 resmi maçta forma şansı bulabildi. Siyah-beyazlı kulübün 2 artı 1 yıl opsiyonlu olmak üzere sözleşme imzaladığı ve ucuz maliyeti nedeniyle kadroya dahil edilen Seric, takımda görev alan teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli tarafından fazla tercih edilmedi. Ligde şu ana dek sadece 2 kez forma giyen Hırvat oyuncu, UEFA Kupası’nda 2, Fortis Türkiye Kupası’nda da 1 kez görev aldı. Seric, bu sezon Turkcell Süper Lig heyecanını sadece Hacettepe ve Ankaragücü karşısında yaşayabildi. Beşiktaş’ın eski teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın son maçı olan Hacettepe mücadelesinde forma şansı bulan Seric, 90 dakika sahada yer aldı. Mustafa Denizli döneminde ise son Ankaragücü maçında 15 dakika forma bulabildi. Seric, Beşiktaş’ın UEFA Kupası’ndaki mücadelelerinde ise daha çok forma giyme fırsatı buldu. Oyuncu, siyah-beyazlı takımın UEFA Kupası’nda Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımıyla yaptığı her iki karşılaşmada da görev alarak, 180 dakika oynadı. Anthony Seric, Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli tarafından ise fazla tercih edilmedi. Lig de henüz Seric’e şans vermeyen Denizli, Hırvat oyuncuyu sadece Fortis Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada oynattı. Seric, bu karşılaşmada ilk 11’de forma giymesine rağmen ilk yarının sonunda oyundan alındı. Bu arada Seric, lisansında yaşanan sıkıntı nedeniyle sezonun ilk 4 maçını kaçırmıştı. Denizli, Seric’i yabancı kontenjanı nedeniyle sıklıkla oynatamadığını söylüyor. Didem TUTAL
Bobo zaman istedi
Beşiktaş’ın sevilen oyuncularından Bobo, zamana ihtiyacını olduğunu söyledi ve performansıyla ilgili eleştirilerin yersiz olduğunu dile getirdi. Takıma faydalı olabilmek için çok çalıştığını söyleyen Bobo, istikrarlı oynaması gerektiğini savundu. Ankaraspor karşılaşmasında ilk 11’de görev yapan, ancak bekleneni veremeyen Bobo bir süredir yedek beklediğini ve fiziksel açıdan tamamen hazır olmadığını söyledi. Oyuncu, “Zor günler geçiriyoruz. Bu dönemde takımıma faydalı olmak istiyorum. Maç eksiğim olduğundan, isteneni veremiyorum. 2-3 maç üstüste oynarsam, gerçek kimliğime kavuşurum” dedi.
Delgado’ya terapi
Kaptan Delgado, kendisine yapılan eleştiriler sonrasında isyan etti. “Son haftalarda üzerime çok fazla geliyorlar. Oysa ben dizimdeki ağrılara rağmen büyük bir özveri gösteriyorum” diyen oyuncu, ikinci devre gerçek formuna kavuşacağını vurguladı. Teknik heyetin özel olarak görüştüğü oyuncu, adeta terapi görüyor. Moralinin bozuk olduğunu gözlenen oyuncu, başarılı olabilmek için elinden geleni yapacağını vurguluyor. Bununla birlikte son günlerde üzerinde yaşadığı baskıdan dolayı oldukça bunaldığını söyleyen oyuncu, “Eleştiriler canıma tak etti!” dedi. Arjantinli yıldız, ‘Kimse sakat sakat, büyük bir özveri göstererek oynadığımı dikkate almıyor. Üzerime geliniyor’ dedi. Dizinde yaşadığı sorun nedeniyle devre arası ameliyat olacağını hatırlatan Tangocu, ‘Dizimdeki kist, gerçek performansımı sahaya yansıtmama engel oldu’ şeklinde konuştu.
Öte yandan, taraftar Ankaragücü ile oynanan son maçta Delgado’ya alkışlayarak moral verdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli de yaptığı açıklamada, “Delgado takım arkadaşlarıyla konuşuyor, kaptanlık yapıyor, dört dörtlük bir futbolcudur. Destek olmalıyız” dedi.
Kalkavan trafik kazası geçirdi
Beşiktaş’ın eski yöneticisi ve işadamı İhsan Kalkavan, Bodrum’da trafik kazası geçirdi. Kalkavan’ın kullandığı otomobil, Muğla’nın Bodrum ilçesinde Gündoğan-Türkbükü yolunun kenarındaki ağaca çaptı. Yaralanan Kalkavan, telefonla yardım istedi. Kalkavan’ı eski Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu, Ayhan Bermek ve Serdar Karcılıoğlu, Bodrum Alman Hastanesi’ne götürdü. Burnunda kırık olduğu tespit edilen Kalkavan, ayakta tedavi edildi. Bodrum Alman Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, “İhsan Kalkavan hastanemize yürüyerek geldi. Burnunda bir sıkıntı vardı. Oraya bir müdahale yapıldı. Kafatası filmlerinde herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmadı” diye konuştu. Akşam saatlerinde özel uçakla İstanbul’a getirilen Kalkavan, Florance Nigthtingale Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bu arada İhsan Kalkavan, 3 sene önce de bir iş seyahati nedeniyle gittiği Çin’de trafik kazası geçirmişti. Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş olarak İhsan Kalkavan’a geçmiş olsun diyoruz.
Voleybolcular iyi başlamadı
BAYAN Voleybol Takımı, hazırlık maçını geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdi. Derbi niteliğindeki maçta siyah beyazlı ekip istediğini alamadı. Kartal, hazırlık karşılaşmasında ezeli rakibi G.Saray’ı Akatlar Cola Turka Arena’da ağırladı. Ve karşılaşma 3-1 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi. 4 set üzerinden oynanan karşılaşmada ilk 3 seti 17-25, 16-25 ve 21-25’lik skorlarla G.Saray aldı. Dördüncü ve son seti Bayan Voleybol takımı, 28-26’lık skorla kazandı.