KENT: Akatlar Mahalle Muhtarı Tayfun Kirmanlı…

BEŞİKTAŞ BULUŞMALARI – MAHALLELER
Muhtarlarla bir araya geldiler
Mahalle turumuzda yeniden Akatlar Mahallesi’ne konuk oluyoruz. Çevresindeki büyük alışveriş merkezleri ve kültür merkezleri ile dikkat çeken mahalle Beşiktaş’ın en sakin mahallelerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Akatlar Mahallesi, Beşiktaş’ın, yapılanması en yeni olan mahallelerinden biri olma ünvanına da sahip. Daha çok site tipi yerleşimlerin yoğun olduğu mahallenin nüfusu, yaklaşık 17 bin. Akatlar’da kemikleşen sorunların birden bire çözülmesi pek mümkün gözükmese de, mahallede yaşayan vatandaşlar yardım duygusunu kaybetmeden ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyorlar. Akatlar Mahallesi Muhtarı Tayfun Kirmanlı yaşanan Van depreminin ardından da mahalle sakinlerinin duyarlılığını sürdürdüğünü, el ele deprem bölgesine yardım yapıldığını söylüyor. Öte yandan Kirmanlı halı sahaların gece geç saate kadar açık kaldığını yaşanan gürültüden vatandaşın şikayetçi olduğunu da dile getiriyor. Her zaman olduğu gibi yine mahalleyi hem muhtarı hem de sakinlerine sorduk.

VATANDAŞLARIMIZ YARDIMSEVER
Mahallesine üç dönem muhtar olan ve muhtar olmaktan da memnuniyet duyduğunu ifade eden Akatlar Mahallesi Muhtarı Tayfun Kirmanlı, “Mahallemde üç dönemden bu yana muhtarlık yapıyorum. Daha önce yine üç dönem, annem mahallenin muhtarı idi. Annem, dinlenmek için muhtarlıktan istifa edince mahalleme muhtar adayı oldum ve seçildim. Annemden emanet aldığım muhtarlık görevini tıpkı onun en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum. Ben öncelikle yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerek Ramazan ayında gerekse Van depreminin ardından mahalle sakinlerimiz yardımlarını en üst seviyede tutarak gönülleri hoş ettiler. Beşiktaş Belediyesi de bu konuda çok duyarlı davranarak gerek malzeme gerek taşımacılık konusunda elinden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösterdi” diyor.

KARANFİLKÖY İÇİN DERNEK
Karanfilköy’ün sorunlarının olduğunu, bu sorunların çözümü için bir dernek kurulduğunu ifade eden Muhtar Tayfun Kirmanlı, “Karanfilköy’ün halinin ne olacağını herkes merak ediyor, Karanfilköy’ün sorunlarının çözülmesi için Karanfilköy’ü Koruma Derneği kuruldu. Karanfilköy sakinlerimizi bundan sonra nasıl bir süreç bekleyecek hepimiz göreceğiz. Bununla birlikte AK-DER (Akatlar Derneği)’de mahallemizin güzelleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Derneğin çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına katılan Adem Baştürk’ün yaklaşımını takdir ediyor ve teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in projelerimize destek vermesi güzel bir olaydır” dedi.

UYKUDA GOL SESİ UYANDIRIYOR
Mahalle sakinlerinin bir şikayet konusununda sabah erken başlayan inşaat çalışmaların dışında halı sahaların geç vakitlere kadar açık kalmasından dolayı yaşanan gürültüler olduğunu söyleyen Kirmanlı, “Gürültü şikayetlerine bir yenisi daha eklendi, bu sefer şikayet halı saha yakınında oturan vatandaşlardan geldi. Halı sahalara evleri yakın olanlar gece geç saatlere kadar sahaların açık kalmasından şikayetçi oluyorlar. Vatandaşlar gece 12’den sonra oynanan maçın büyük gürültü yarattığını söylüyorlar. Sokak köpeklerinden dolayı şikayetlerimiz vardı, o şikayetlerimiz halen sürüyor” şeklinde konuşuyor.

GÜZEL BİR HABER
Kirmanlı, sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor, “Mahallemizin en büyük sorunlarından bir tanesi otopark eksikliği. Bu sorun şu an devam ediyor. Servis araçlarının parkı konusunda herhangi bir çözüme gidilebilmiş değil. Sabah ve akşam saatlerinde İETT otobüsleri Karanfilköy durağından hareket etmediği için dolu olarak geliyorlar. İnsanlarımız bu araçlara binemeyince yürümek zorunda kalıyorlar. Bu otobüslerin sayısının artması ya da Karanfilköy’den hiç olmazsa sabah ve akşam bir araç kaldırılması gerekir. Başıboş sokak köpekler sorununun kısa süre içinde çözülmesini istemekteyiz. Yanı sıra tam burada sorunlarımıza çare olacak bir müjdeden bahsetmek istiyorum. Başkanımız bu müjdeyi muhtarlarımızı bir araya toplayarak verdi. Artık belediyemiz bundan böyle mahallelere araç tahsis edecek ve bu araçlardaki görevliler sürekli dolaşarak mahallelerin onarımlarını üstlenecekler. Bu güzel uygulama için de teşekkür ediyorum. Mahallemde bir ilköğretim okulunun faaliyette olması gerektiğinin de bir kere daha altını çizmek isterim.”
Diğer yandan mahalle sakinleri, konutların bir çoğunun iş yeri yapılmasına karşı. Mahalleliler denetim istiyor. “İnşaat çalışmaları sabahın köründe başlıyor, pazar günleri bile devam ediyor” diyor. Ayrıca sokak aralarının film platosu haline gelmesine de önlem alınması bekleniyor.

Kentli ne diyor neler istiyor?..
Akatlar Mahallesi sakinleri, sokak köpeklerinin arttığını, otopark sorununun çoğaldığını, tek katlı evlerin dahi iş yerine dönüştüğünü, günün her saati valilikten ve yetkililerden izin aldığını söyleyen filmcilerin sokak aralarını dahi işgal ettiğini belirterek bu konularda çözüm bekliyor. İşte vatandaşlardan bazılarının görüşleri şöyle:

YARDIMSEVER ÇOK: “Akatlar’da yaşayan insanlar hayatından memnunlar. Bence bunun ilk nedenlerinden bir tanesi sakin bir mahalle olmamızdan kaynaklanıyor. Mahallemizin insanları yardımsever. Bu yönüyle de mahalle insanlarımızı takdir ediyorum. Bunun yanısıra güvenli bir yerde yaşıyoruz.” Osman Çağalıkoç.

TRAFİK VE OTOPARK SORUN: “Elbette her mahallenin sorunu kendince ve bu sorunların çözümü için çalışma yapılması çok güzel bir olay. Mahallede yaşanan trafik sıkıntısının bir an evvel bitirilmesi dileğimiz. Mahalle sakinlerimiz, nefes alabilir bir mahallede yaşamayı hak ediyor.” Ferhat Öncül.

YAP BOZ OLMASIN: “Mahallemiz güzel bir mahalle ve bu güzelliği trafiğin düzelmesi ile daha iyi bir hal alacak bence. Mahallede en büyük sorun trafik sorunudur. Dilerim bu güzel mahallemizin bu sorunu çözülür.” Ali Kazancı.

KALDIRIMLAR DÜZENLENMELİ: “Mahallemizde otopark olmadığı için trafik sorunumuz gün geçtikçe büyüyor. Kaldırım kenarlarına dikilen direkler araçlarımıza zarar veriyor. Direklerin kaldırıma sıfır yapılması yanlış. Çoğu insan bu durumdan şikayetçi. Ben aracım için sırf bu yüzden 250 TL harcadım.” Mehmet Kaplan.

ARAÇ PARKI SORUN: “Kaldırıma sıfır direklerden bir çok kişi gibi ben de zarar gördüm. Minibüsümün arka tamponu siyaha boyandı. Direklerin verdiği zarardan çok insan şikayetçi. Bunun yanısıra mahallemize en kısa zamanda bir otoparkın yapılması gerekir. Bu otoparkların parkların altına yapılması mümkün.” Mehmet Emin Elgün.

SERVİS ARAÇLARI: “Mahallemizde bulunan servis araçları trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Mahallemizde bu araçların toplanabileceği bir alan olsa trafik rahatlar düşüncesindeyim. Bunun yanısıra otopark da gerek mahellemize… Bu otoparklar parkların altlarına yapılırsa sorun azalır diye düşünüyorum.” Hızır Levent.

HUZURLUYUZ: “Öncelikle huzurlu bir mahallede yaşadığımızı söylemek istiyorum, ama sorunlar da var elbette. En büyük sorunlardan bir tanesi kaldırım kenarına park yapan araçlar ve cadde kenarına konan demirler. Bu demirler araçlara zarar veriyorlar. Mahallemize bir otopark da yapılması gerekir.” Murat Bekiroğlu.

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI: “Mahallemiz güzel bir mahalle ancak hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Özellikle sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız. Ama sahip çıkarken de çevreye rahatsızlık vermeden bu işi halletmeliyiz.” Gönül Dökümcü. (1/12/2011)