AKTÜEL: KENT KONSEYİ’NDE SÜRPRİZ AÇIKLAMA

BEŞİKTAŞ Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçim toplantısında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Kadına karşı yapılan şiddete karşıyız ve ‘Evlilik Okulu Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.
Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu’nun Yürütme Kurulu Adayları’nı belirlediği seçim toplantısı Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda açılış konuşmasını Beşiktaş Belediyesi ve aynı zamanda Beşiktaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Ünal yaptı. Kadınların toplumda şiddet gördüğünü bu şiddetinde önüne geçilmesi gerektiğini savunan Ünal, “Gündemde bulunan en önemli konulardan bir tanesi kadınlarımıza karşı yapılan şiddettir. Biz Beşiktaş olarak bunun karşısındayız. Yakın bir zamanda bu konuyla alakalı olan bir proje olan ‘Evlilik Okulu Projesi’ne başlayacağız. Gelecek meclis döneminde ise kadın ve erkek sayısı birbirine yakın olacak. Belediyemizde bulunan 18 müdürlüğün 5’inin başında kadınlarımız bulunuyor. Kadınlarımız bizim için önemlidir unutmayın ki barışta savaşmazsanız savaşta kazanamazsınız” dedi.
Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meciisi Koordinatörü Nazan Moroğlu ve komisyon üyelerinin seçimle ilgili bilgi vermesinin ardından seçime geçildi. 16 adayın katıldığı seçimde 9 aday asil üyeliğe hak kazanıken en çok oyu 56 oyla Sema Ürgün aldı. Oylamada 58 oy alan Berna Kutsal’a ‘Yetki Belgesi’ olmayanlarında oy kullandığı gerekçesiyle tekrar oy verildi ve oy sayısı 43′ düştü. Salondan ayrılanlar olduğu gerekçe gösterilsede Kutsal 43 oyda kaldı. Oylamada 9 asil üye ve 7 yedek üye belirlendi.

(Ufuk ÇOBAN)

Toplantıda ilk sözü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal aldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal eğitimci Nazan Moroğlu’na bir çiçek takdim etti.

58 oy alan Berna Kutsal (ortada) oyuna itiraz edilince yeni oylama ile 43 oy aldı. İkinci oylamada salondan çıkanlar olmasına rağmen Kutsal’ın oyu geçerli sayıldı.