SPOR: Akılcı Carvalhal!


Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carvalhal, Sivasspor maçına pragmatik olarak bakmak gerektiğini söyledi, “Önemli olan kazanmaktı ve kazandık. Yorucu bir süreçten geçtik ve zor bir rakiple oynadık. Sivasspor gibi iyi mücadele eden bir takıma karşı oynayacağımızın farkındaydık” diye konuştu
Beşiktaş Teknik Sorumlusu Carlos Carvalhal, takım psikolojisini koruma adına genelde aynı isimlerle sahaya çıktığını ifade etti. Karşılaşmanın yorumunu yapmadan önce başlarından geçen süreci anlatan Portekizli teknik adam, şunları söyledi:
“Mersin İdmanyurdu ile oynadığımız zorlu maçtan sonra 02.00’da İstanbul’a vardık. 2 gün sonra Fenerbahçe ile fizik mücadelesi yüksek bir maç oynadık. İki günlük aradan sonra bugün (dün) karşılaşmaya çıktık. Bu kadar kısa süre içinde maç oynamamız ve arkasından yeni maçın gelmesinin bizi zorlayacağını biliyorduk. Sivasspor gibi iyi mücadele eden bir takma karşı oynayacağımızın farkındaydık. Futbolcularımıza pragmatik olmamız gerektiğini söyledim. Önemli olan kazanmaktı ve kazandık.”
Gazetecilerin Guti ve Fernandes ile ilgili sorusunu tercüme ettirmeden yanıtlayan Carvalhal, “Sorduğunuz soruyu anlamadım ama kazandığımız zaman hep burada olmayan oyuncular hakkında sorular soruluyor. Ben burada olmayan oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum. Bunun burada oynayan futbolculara saygısızlık olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘Kolektif olgu yerleşiyor’
Carvalhal, son dönemlerde kadroda fazla değişiklik yapmadığının belirtilmesi üzerine, “Bazı anlarda aynı takımın oynamasının önemli olduğu durumlar var. Duygusal olarak, psikolojik olarak takım olgusunun, kolektif olgunun yerleştiğini gördüm. O nedenle oynayan futbolculara tekrar şans verdim” diye konuştu.

‘Penaltı olmasaydı maç berabereydi’
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, puan alabilecekleri bir maçtan yenilgiyle ayrıldıklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Rahatlıkla puan alabileceğimiz bir maçtı. Geçen haftaki Mersin maçı ve bu mücadelede yine girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Gereksiz yapılan penaltı sonrası 10 kişi kaldık, böylece çözülen bir maç oldu. Penaltı olmasaydı maç berabere bitebilirdi. Hatta yapacağımız değişikliklerle maçı kazanabilirdik” dedi.

Serdar SARIDAĞ / Milliyet