SPOR: Karakartal deplasmanda kanatlanamıyor


Siyah beyazlı ekip iç sahada iyi bir performans ortaya koyarken aynı performansı dış sahada gösteremiyor. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Ukrayna’da Dinamo Kiev’e 1-0 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon deplasmanlarda oldukça başarısız bir grafik çiziyor. Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda şu ana dek 6 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşadı. İstanbul dışında kazanmakta bir hayli zorlanan ”Kara Kartallar”, 6 resmi karşılaşmada 4 mağlubiyet alarak taraftarlarını dışarda sevindiremedi. Beşiktaş, bir dış saha maçından ise beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda tek galibiyet sevincini Süper Lig’de yaşadı. Bursaspor ile dış sahada karşılaşan Beşiktaş, rakibini son dakikalarda attığı gollerle 2-1 yenerek bu sezonki ilk ve tek deplasman galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı ekip, ligdeki 2 dış saha maçında ise 1 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Avrupa’da hiç kazanamadı
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde ise şu ana dek yaptığı 3 deplasman maçında galibiyet alamadı. Ön eleme ve gruplarda olmak üzere 3 kez dışarda rakiplerinin karşısına çıkan siyah-beyazlı takım, bu 3 maçı da yitirerek taraftarlarını üzdü. Bu arada, rakiplerine konuk olduğu resmi maçlarda kalesinde toplam 8 gol gören Beşiktaş, bu karşılaşmalarda sadece 4 kez gol sevinci yaşayabildi.

Mersin İdmanyurdu deplasmanına gidecekler
UEFA Avrupa Ligi’nde son olarak Dinamo Kiev deplasmanında 1-0 yenilen Beşiktaş, bu sefer Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu deplasmanına gidecek. Dış sahada istenen galibiyetlere ulaşamayan siyah-beyazlı ekibin, Mersin İdmanyurdu ile 24 Ekim Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı maçın sonucu merakla bekleniyor.

Deplasman maçları
Beşiktaş’ın Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Süper Lig:
Eskişehispor-Beşiktaş.: 2-1
Bursaspor-Beşiktaş….: 1-2
Gaziantepspor-Beşiktaş: 0-0

UEFA Avrupa Ligi:
Alania-Beşiktaş…….: 2-0
Stoke City-Beşiktaş…: 2-1
Dinamo Kiev-Beşiktaş..: 1-0