SEMT HABERLERİ

TORNAVİDACI YAKAYI ELE VERDİ
ORTAKÖY- Beşiktaş’ta girdiği bir evden ziynet eşyası çalarken karşılaştığı ev sahibini tornavidayla yaraladığı öne sürülen zanlı yakalandı. Ortaköy Sarıefe Sokak’taki apartman dairesinin kapı göbeğini sökerek giren ve evdeki kasadan ziynet eşyası çaldığı ileri sürülen 2 kişi, çıkarken kapıda karşılaştıkları ev sahibi anne A.İ, oğlu M.İ. ile kızı F.İ’yi tornavidayla yaralayarak kaçtı. Olayda yaralanan A.İ, hastanede tedavi altına alınırken, hafif şekilde yaralanan çocuklarına ise olay yerinde ambulansta müdahale edildi. H.O, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Reina kurşunların yine hedefinde
ORTAKÖY- Ünlü eğlence mekanı Reina’da vale olarak çalışan H.P taksiyle gelen bir kişi tarafından bacağından tabancayla vuruldu. Yaralı özel bir araçla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden geldiği taksiyle kaçan saldırgan yaklaşık yarım saat sonra polisler tarafından yakalandı. Beşiktaş Ortaköy’de Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan eğlence merkezi Reina’nın önünde silah sesleri duyuldu. Patlayan tabancadan çıkan kurşun, eğlence merkezinin otoparkında vale olarak çalışan 24 yaşındaki H. P.’yi dizinden yaraladı. Saldırgan geldiği 34 TAC 84 plakalı taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Bebek istikametine doğru kaçan taksinin içinden Sortie Bar’ın önünden geçerken de havaya ateş ettiği iddia edildi. Kaçan taksici ve ateş eden kişi polisin kovalamacası sonucu yakalandı.

Uyuşturucu tacirlerine suç üstü
BEŞİKTAŞ- Uyuşturucu Operasyonu sonucunda göz altına alınanlar Beşiktaş Adliyesi’ne sevkedildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu ekipleri, Gölcük ilçe merkezli 5 ilde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, aralarında 3 askerin de bulunduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu ekipleri, Gölcük ilçe merkezli 5 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı yapılan uyuşturucu operasyonunda, aralarında 3 askerin de bulunduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan 34’ü, İstanbul Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Uyuşturucu tacirlerinin fark edilmemek için birbirlerine ‘kelek, maymun, eşek, vapur’ gibi takma isimlerle hitap ettikleri öğrenildi. Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen erlerin, çarşı izninde uyuşturucu madde sattıkları belirtiliyor.

“Eteği kısaydı kızdım saldırdım”
BEŞİKTAŞ- Kimyager Ayşe T.’yi taciz edip yaraladığı gerekçesiyle 45 yıla kadar hapsi istenen market çalışanı Nurettin Yıldız, mahkemedeki savunmasında ”Eteğinin kısa olmasına kızdım, saldırdım” dedi. İstanbul’da, yardım için evine gittiği kimyager Ayşe T.’yi taciz edip yaraladığı iddiasıyla tutuklanan market çalışanı Nurettin Yıldız, hâkim karşısına çıktı. Genç kadının, hâlâ konuşamadığı ve yürüyemediği öğrenildi. Olay, 15 Haziran’da, Beşiktaş Fulya’da meydana geldi. Ayşe T., iş çıkışı alışveriş yaptı. Market yetkilisi, reyonda görevli Yıldız’dan, poşetleri Ayşe T.’nin evine kadar taşımasını istedi. Eşyaları eline alan Yıldız, genç kızla birlikte 50 metre ötedeki eve gitti. Kapıdan eşyaları Yıldız’ın elinden alan Ayşe T., saldırıya uğradı. Yıldız, tecavüz etmek istediği genç kıza şiddet uyguladı.

Metrobüste şaşırtan acı ölüm…
GAYRETTEPE- Zincirlikuyu metrobüs durağında aniden fenalaşıp hayatını kaybeden yolcu, herkesi şaşırttı. Olay Kadıköy’den Zincirlikuyu’ya giden metrobüs hattında yaşandı. Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçmek isteyen Halit Gözoğlu’nu ölüm metrobüsün koltuklarında yakaladı. Kadıköy’den bindiği metrobüs Acıbadem Durağı’na yaklaştığı esnada aniden fenalaşan Gözoğlu, yere yığıldı. Uzun süre ambulans bekleyen talihsiz adam onlarca yolcunun gözü önünde can verdi. Halit Gözoğlu, Kadıköy’den Zincirlikuyu’ya gitmek için metrobüse bindi. Duraklardan aldığı yolcularla dolan metrobüs Acıbadem’e geldiğinde Gözoğlu fenalaşarak oturduğu koltuktan yere düştü. İlk müdahale metrobüste bulunan yolcular tarafından yapıldı. Olayın fark edilmesiyle ambulans çağrıldı. Gözoğlu, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Denize giren gencin ölüm kalım savaşı
BEŞİKTAŞ- Uyarılara aldırmayan ve arkadaşıyla denize giren Gökşin Kurt ölümden döndü. Kurt denize girince suda çırpınmaya başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında suya gömülen Gökşin Kurt, dalgıç Rıfat Tay tarafından Sudan çıkartıldı. Ciğerlerini dolduran su yüzünden nefes alamayan Kurt’a olay yerine gelen ambulans uzun süre kalp masajı uyguladı. Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi’nin önündeki sahilde arkadaşlarıyla oturan Gökşin Kurt bir süre sonra denize girmek istemişti. Arkadaşlarıyla gece 03:00 sıralarında denize giren Gökşin Kurt, bir süre sonra denizde çırpınmaya başladı. Sahilde oturanlar olan bitenin şaka olduğunu düşünürken, Gökşin Kurt’un sulara gömüldüğünü gören Rıfat Tay denize atladı. Dalgıç olduğunu söyleyen Rıfat Tay, Gökşin Kurt’u kısa sürede Sudan çıkarttı. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesine rağmen Gökşin Kurt kurtarılamadı.

Pınar Altuğ’a SMS’li tebligat
BEBEK- Mahkemelik olan Altuğ çiftine mahkemeden davet geldi. Mahkeme, Pınar Altuğ Atacan’ın SMS ile çağrılmasına hükmetti. Mahkemedeki duruşmaya, “Genel güvenliğin olası kasıtla tehlikeye sokulması ve gürültüye neden olma” suçlarından 6 aydan 4 yıla kadar hapisleri istenen sanıklar Lucca Bar’ın sahibi Cem Mirap ve Lucca Bar’ın yetkilisi olan Burçak Gökcan katıldı. Sanıkların avukatı Kurtulmuş Kahraman, Bebek semtinin küçük bir yer olduğunu çevrede benzer şekilde birçok işletme mevcut bulunduğunu ve gürültülü bir yer olduğunu ifade etti. Kahraman, işyerinin 140 kişiyi almasının mümkün olmadığını, bahçesinde de işgaliye ödenerek konulmuş 5-6 masa bulunduğunu, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Mahkeme, şikayetçilerden Pınar Altuğ Atacan’a çıkarılan davetiyenin usülsüz tebliğ edildiğini, Altuğ’un savcılıkta cep telefonu numarasını bildirmiş olması sebebiyle gelecek duruşmaya katılması için SMS ile çağrılmasına hükmetti.

Yağmurla gelen GÖZYAŞLARI…
Anavutköy’den Bebek istikametine giden 34 AC 1375 plakalı aracın sürücüsü Doğanay Baştanyılmaz, Mısır Konsolosluğu önünde, yerlerin kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Karşı şeritten gelen Kenan Denizman’ın kullandığı 34 TCK 63 plakalı ticari araçla çarpışan Baştanyılmaz, çarpmanın etkisiyle araç içinde sıkıştı. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Denizman, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri araçta sıkışan Doğanay Baştanyılmaz’ı kurtarma çalışmasına başladı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu kurtarılan Baştanyılmaz, özel bir hastaneye kaldırıldı.
Kazayı öğrenen Baştanyılmaz’ın akrabaları ve yakınları olay yerine geldi. Baştanyılmaz’ın ağabeyi olduğu öğrenilen bir kişi, kardeşinin çıkarılmasını gözyaşıyla bekledi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, bir süre araç trafiğine kapatılan cadde, kaza yapan araçların kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı. Muzaffer TOPAL

Milli Saraylar e-biletle gezilecek
BEŞİKTAŞ-Meclis’e bağlı Milli Saraylar’da çağdaş müzecilik anlayışıyla yeni uygulamalara geçiliyor. E-bilet uygulamasıyla ziyaretçiler, bilet kuyruğuna girmekten kurtulacak. İsteyenler, Milli Saraylar’ı gezmek istedikleri saatlere göre internetten biletini satın alabilecek. E-bilet, ilk olarak Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında denenecek, zaman içinde diğer tarihî mekânlara yaygınlaştırılacak. Yılbaşından itibaren ise rehberli geziler kaldırılarak, yerine ‘auido guide’ (elektronik rehberlik) sistemine geçilecek. Ziyaretçiler, saray ve müzeleri 17 dilde audio guide ile gezebilecek. Beylerbeyi ve Dolmabahçe saraylarındaki günlük ziyaretçi sayısı da kısıtlandırılacak. Binaların ahşap olması nedeniyle Beylerbeyi Sarayı’nı bir gün içinde 2 bin, Dolmabahçe Sarayı’nı ise 3 bin kişi gezebilecek.

Feci kaza can aldı
Beşiktaş’ta freni boşalan Macaristan plakalı bir otobüs, kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarparak sürücüyü metrelerce sürükledi. İddiaya göre, 34 UR 8276 plakalı motosikletiyle Beşiktaş’ta ilerleyen Rauf Özersoy, kırmızı ışık yanınca yolda beklemeye başladı. Amerikalı Elena Peeva ve Pear Pepeljugarki de kendilerine yeşil ışık yanınca yolun karşısına geçmek için yola indi. Bu sırada hızla gelen LOG 300 Macaristan plakalı Marc Josef yönetimindeki otobüs, freni boşalınca yolda iki araca çarptıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Amerikalı turistlere çarptı. Ardından kavşakta dönen halk otobüsüne çarpmamak için direksiyonu sağa çeviren Macar sürücü, kırmızı ışıklarda bekleyen motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü Rauf Özersoy’u altına alarak sürükleyen araç, yol kenarında bekleyen polis aracına çarparak durabildi.
Kazada motosiklet sürücüsü feci şekilde hayatını kaybederken, Amerikalı 2 turist ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan 2 turist tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.