BEŞİKTAŞ SPOR: Fondan 8 milyon avro

BEŞİKTAŞ-Son iki yıldır transfer çalışmalarını Jorge Mendes’in yönettiği fon üzerinden yapan Beşiktaş yönetimi, bu kez Mendes aracılığıyla futbolcu ihracatı yapacak. 5 futbolcusunu fon aracılığıyla satışa çıkaracak olan Beşiktaş yönetiminin, önümüzdeki hafta duyurmayı planladığı harekat planını SABAH öğrendi. İşte Başkan Yıldırım Demirören’in yapmayı planladığı büyük operasyonun ayrıntıları:

‘BİZDEN DE SAT’ ÖNERİSİ
Başkan Demirören ile yöneticiler Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu üçlüsü İspanya’da sık sık bir araya geldikleri menajer Mendes’e sohbetlerin birinde, ” Hep Portekizli oyuncuları Avrupa’ya taşıdın. Biraz da Türkler’i taşı. Hem Beşiktaş hem sen hem de Türk futbolcusu kazansın” teklifi götürdü. Bir yıl önce konuşulan bu konu için başkan Demirören ile Mendes geçtiğimiz günlerde prensipte anlaştı. Yapılan anlaşmaya göre, belirlenen 5 futbolcunun 3’ü fon üzerinden satılacak. Beşiktaş’ın kasasına ilk etapta 8 milyon Euro peşin para girecek. Satış sonrası da 8 milyon Euro daha gelecek.

5 İSİM BELİRLENDİ
Fona devredilecek isimler olarak Cenk, Necip, Veli, Atınç ve Muhammed belirlendi (Mustafa Pektemek’in de adı gündeme geldi ancak maliyeti nedeniyle paketten çıkarıldı.) Yapılan protokol gereği, Mendes satacağı 3 futbolcuyu bu 5 isim arasından seçecek. Mendes 3 futbolcu için %50 ortak sıfatıyla Beşiktaş’a 8 milyon Euro peşinat ödeyecek. Beşiktaş, 3 oyuncunun değerini 16 milyon Euro olarak belirlerken, satış sonrası da 8 milyon Euro daha alacak. Rakam minimum 16 milyon Euro olacak. Beşiktaş+Mendes Fonu 3 futbolcuda %50 ortak olduğu için eğer toplam satışları 16 milyon Euro üzerinde gerçekleşirse fazla geliri de paylaşacaklar.
(SABAH)