SON DAKİKA ŞEHİR: Hakim Pınar Altuğ’u SMS’le mahkemeye davet etti… Hırsız tornavidası ile yakalandı… Çeçenistan uyduklarının öldürmesinde Rus Ajanı var iddiasına yalanlama geldi… Müdür bile korktu… Saraylarda elektronik dönem…



Pınar Altuğ’a SMS ile mahkeme çağrısı
Bebek’te mahkemelik olan Altuğ çiftine mahkemeden davet geldi. Mahkeme, Pınar Altuğ Atacan’ın SMS ile çağrılmasına hükmetti. İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “genel güvenliğin olası kasıtla tehlikeye sokulması ve gürültüye neden olma” suçlarından 6 aydan 4 yıla kadar hapisleri istenen sanıklar Luca Bar’ın sahibi Cem Mirap ve Luca Bar’ın yetkilisi olan Burçak Gökcan katıldı. Sanıkların avukatı Kurtulmuş Kahraman, Bebek semtinin küçük bir yer olduğunu çevrede benzer şekilde birçok işletme mevcut bulunduğunu ve gürültülü bir yer olduğunu ifade etti. Avukat Kahraman, işyerinin 140 kişiyi almasının mümkün olmadığını, bahçesinde de işgaliye ödenerek konulmuş 5-6 masa bulunduğunu ileri sürerek suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Mahkeme, şikayetçilerden Pınar Altuğ Atacan’a çıkarılan davetiyenin usülsüz tebliğ edildiğini, Altuğ’un savcılıkta cep telefonu numarasını bildirmiş olması sebebiyle gelecek duruşmaya katılması için SMS ile çağrılmasına hükmetti. Duruşma, diğer şikayetçilerin duruşmaya katılması için ertelendi. Oyuncu Pınar Altuğ’un taşınmasına neden olan barın gürültülerine aynı şekilde devam etmesi üzerine Bebek mahallesi sakinlerinden Aynur Akdeniz ve Ahmet Erdem Uslaş soluğu savcılıkta almıştı.
***

Tornavidacı yakayı ele verdi
Beşiktaş’ta girdiği bir evden ziynet eşyası çalarken karşılaştığı ev sahibini tornavidayla yaraladığı öne sürülen zanlı yakalandı. Ortaköy Mahallesi Sarıefe Sokak No: 1’deki apartman dairesine 14 Haziran’da kapı göbeğini sökerek giren ve evdeki kasadan ziynet eşyası çaldığı ileri sürülen 2 kişi, çıkarken kapıda karşılaştıkları ev sahibi anne A.İ, oğlu M.İ. ile kızı F.İ’yi tornavidayla yaralayarak kaçtı. Olayda yaralanan A.İ, ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, hafif şekilde yaralanan çocuklarına ise olay yerinde ambulansta müdahale edildi. Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevrede yaptığı incelemede güvenlik kamerası görüntülerinden tespit ettiği zanlı H.O’yu gözaltına aldı.
Emniyette ifadesine başvurulan zanlı H.O, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Bu arada, başka hırsızlık olaylarına da adı karışan diğer kişinin yakalanmasına çalışılıyor.
***

Yalanlama geldi

İstanbul’da 3 Çeçen’in öldürüldüğü silahlı saldırı ile ilgili İstanbul Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol, öldürülen Çeçenistan uyruklu 3 kişinin faillerinin Rus ajanı olduklarının belirlendiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yener Ülgütol “Haberlerde çıkan bilgilerin çoğu tahkikat bilgileriyle örtüşmemektedir.” dedi. Gayrettepe‘de bulunan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol, Zeytinburnu’da uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülen Çeçenistan uyruklu 3 kişinin faillerinin Rus ajanı olduklarının belirlendiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yener Ülgütol, 16 Eylül 2011 tarihinde Çeçenistan uyruklu Musaevi Berkkhaeh, Lustan Altemirol ve Zavrbek Amriev’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi. Bugün bir gazetede Rus ajanı olduğu iddiasıyla fotoğrafları yer alan ve saldırının failleri olduğu öne sürülen kişilere ilişkin Yener Ülgütol, “Olay tarihinden bugüne kadar basında çıkan haberlerle emniyetin yaptığı çalışmalarda elde edilen bilgilerin çoğunluğu birbiriyle örtüşmüyor.” dedi.
***

Müdürü bile korktu
Daha önce Beşiktaşlıları bilinçlendiren TIR şimdide Malatya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan ve bazı bölgeleri birinci derecede deprem kuşağında yer alan Malatya’da deprem bilinci için eğitici çalışmalar çerçevesinde Deprem TIR’ında etkinlikler düzenledi. DASK ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliğinde Doğu Anadolu fay hatları TIR’ı Malatya’ya gelerek okullardaki öğrencileri deprem ve doğal afetlere yönelik bilgilendirme yaptılar. Bu arada, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ercan Önal da, Deprem TIR’da yapılan simulasyon depreminden oldukça etkilendi. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Önal, “Deprem TIR’ı, deprem bilincinin verilmesi için Malatya’da. Birçok ilde eğitici çalışlalar yapılıyor” diyerek, daha sonra şunları söyledi: “Doğu ve Kuzey Anadolu fay zonu var. Kahramanmaraş Pazarcık ve Adıyaman Gölbaşı fay hattının bir kısmı da Malatya Pütürge ilçemizden geçiyor. Tedbirli olmak lazım.” Binaların depreme dayanıklı yapılması konusunda belediye, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne büyük görevler düştüğünü söyleyen Önal, “Konutlar deprem yönetmeliğine göre yapılırsa, olası bir depremden az hasarla kurtulur” ifadelerini kullandı.
***

Boğazda pikniğe son
Miniatürk’te yapılan Avrasya Maratonu tanıtım toplantısında bu yıl yapılacak yenilikler açıklandı. 33. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nda yapılacak en büyük yenilik köprü güvenliği içim alınan tedbirler alındı. Karayolları Müdürlüğünün isteği üzerine yapılan uygulamaya göre Halk koşusuna kayıt yaptırmayan, göğüs numarası almayanlar katılamayacak. Altunizade’den start alacak koşu 25 bin kişilik gruplar halinde başlayacak. Ayrıca koşuya katılanları üstleri ve eşyaları daha sıkı bir şekilde aranacak ve piknik malzemesi gibi eşyalara izin verilmeyecek. Böylelikle köprü üzerinde piknik yapılması, tüp ile çay demlenmesi gibi uygulanalar son bulacak. Koşuya katılanların köprü üzerinde sadece resim çektirmelerine izin verilecek. 16 Ekim günü Emniyet Müdürlüğü de tedbirleri artırıyor. Pazar Günü İstanbul’da süper lig maçları başka günlere kaydırıldı . Maraton için 15 km ve 8 km koşusuna kayıtlar internet üzerinden yapılacak. Halk yürüyüşü kayıtları için ise Spor AŞ tesislerinde, meydanlarda, metro istasyonları ve benzeri noktalarda kurulan 48 noktada yaptırılacak
***

Milli Saraylar artık e-biletle gezilecek
Meclis’e bağlı Milli Saraylar’da çağdaş müzecilik anlayışıyla yeni uygulamalara geçiliyor. E-bilet uygulamasıyla ziyaretçiler, bilet kuyruğuna girmekten kurtulacak. İsteyenler, Milli Saraylar’ı gezmek istedikleri saatlere göre internetten biletini satın alabilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak olan e-bilet, ilk olarak Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında denenecek, zaman içinde diğer tarihî mekânlara yaygınlaştırılacak. Yılbaşından itibaren ise rehberli geziler kaldırılarak, yerine ‘auido guide’ (elektronik rehberlik) sistemine geçilecek. Ziyaretçiler, saray ve müzeleri 17 dilde audio guide ile gezebilecek. Beylerbeyi ve Dolmabahçe saraylarındaki günlük ziyaretçi sayısı da kısıtlandırılacak. Binaların ahşap olması nedeniyle Beylerbeyi Sarayı’nı bir gün içinde 2 bin, Dolmabahçe Sarayı’nı ise 3 bin kişi gezebilecek. ANKARA AAMeclis’e bağlı Milli Saraylar’da çağdaş müzecilik anlayışıyla yeni uygulamalara geçiliyor. E-bilet uygulamasıyla ziyaretçiler, bilet kuyruğuna girmekten kurtulacak. İsteyenler, Milli Saraylar’ı gezmek istedikleri saatlere göre internetten biletini satın alabilecek. Önümüzdeki hafta başlayacak olan e-bilet, ilk olarak Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında denenecek, zaman içinde diğer tarihî mekânlara yaygınlaştırılacak. Yılbaşından itibaren ise rehberli geziler kaldırılarak, yerine ‘auido guide’ (elektronik rehberlik) sistemine geçilecek. Ziyaretçiler, saray ve müzeleri 17 dilde audio guide ile gezebilecek. Beylerbeyi ve Dolmabahçe saraylarındaki günlük ziyaretçi sayısı da kısıtlandırılacak. Binaların ahşap olması nedeniyle Beylerbeyi Sarayı’nı bir gün içinde 2 bin, Dolmabahçe Sarayı’nı ise 3 bin kişi gezebilecek.