SEMT HABERLERİ

Çarşı Duru’ya çarpıp kaçanlara karşı
BEŞİKTAŞ- Taraftar grubu, tribünün 3 yaşındaki maskotu Duru’nun ayağını ezip, kayıplara karışan otobüs şoförünün bulunmamasına tepki gösterdi Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan maçta Çarşı imzalı “Geçmiş Olsun Durucuk” pankartı flamaların ve bayrakların arasında sallanıyordu. Çarşı’nın, 3 yaşındaki Duru’yu anmasının nedeni ise geçirdiği bir kazaydı. Tribün liderlerinden Ali Pektaş’ın kızı olan Duru’nun sol ayağının üzerinden, bir otobüsün tekerleği geçti. Şoför arkasına bile bakmadan kaçarken ayağın büyük bir bölümü tamamen parçalandı. Bir doku nakli daha yapılacağını kaydeden Ali Pektaş, kızının sağlık durumunun ciddiyetini “Kopan tendonları 4 yaşına gelmeden dikilemiyormuş. Bunun için bir yıl daha bekleyeceğiz. Ayağa ne zaman kalkacağı belli değil” diye anlattı.
Rezidans cinayeti intikamı mı?
ETİLER- Alaattin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik’in adamı olduğu öne sürülen Bülent Zara, Etiler’de spor salonu çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı 2009’da Şişli’de rezidansta öldürülen Fatih Edremit’in oğlu Doğukan’ın gerçekleştirdiği öne sürüldü. Edremit polise teslim oldu. Zara, Edremit cinayetine ilişkin yargılanıp beraat etmişti. Duruşmada, sanıklarıdan Hasan Heybetli, 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, şüphelilerden Onur Özbizerdik de beraat etmişti. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
Aşırı hızlı otomobile ‘Emniyet’ freni…
BEŞİKTAŞ- İçinde 3 gencin bulunduğu otomobil aşırı hız sebebiyle Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tabelasına çarpıp takla attı. Otomobildeki 2 kişi ağır, 1 kişi ise hafif yaralandı. Kaza Çırağan Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Dörel’in (14) kullandığı 61 AY 148 plakalı otomobil, Çırağan Caddesi’nden Beşiktaş istikametine ilerlerken, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün cadde üzerindeki tabelasına çarpan otomobil, takla atarak emniyetin otoparkına düştü. Ali Emre Kambak (18), Aziz Lordoğlu (17) ve sürücü Mustafa Dörel araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri gençleri sıkıştıkları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kazazedeler Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bir saat direndi
hayata tutunamadı
BEŞİKTAŞ- Sinanpaşa Mahallesi Köprü Sokak’ta market alışverişi yaptığı sırada yere yığılan Semir Sonuvar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaya şahit olduğunu söyleyen bir kişi yaşanılanları şu cümlelerle anlattı: “Marketin önünde yere yığılan bir kişiyi gördüm ve hemen 112 Acil Servis Ekipler’ini aradım. Ekipler olay yerine geldiler ve vatandaşa bir saatten fazla kalp masajı yaptılar. Kalp masajının uzun sürmesi yerdeki kişinin yaşayacağı yönünde bizi umutlandırdı ancak yapılan tüm müdahelelere rağmen herhangi bir sonuç alınamadı.” Edinilen bilgiye göre, marketin önünde fenalaşarak hayatını yitiren kişinin Semir Sonuvar adlı bir Yüksek Mühendis olduğu öğrenildi. Olay yerine savcının gelmesinin ardından adli işlemler için Sonuvar’ın cenazesi Adli Tıp Morg’una kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.
Pompalı dehşetin zanlısı yakalandı
GAYRETTEPE- İki yıl önce kendisini yaralayan kişiden intikam almak isteyen 24 yaşındaki Savaş Y., hasmının sahip olduğu Taksi durağını pompalı tüfekle taramış 1 kişi ölmüş 1 kişi de yaralanmıştı. Saldırının hedefi olduğu öğrenilen Selami K., ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Pompalı dehşetin zanlısı Savaş Y, yakalandı. Beyoğlu, Sütlüce, Haliç Köprüsü’ne giriş kısmında bulunan taksi durağında meydana gelen olayda kimliği meçhul bir şahıs, elindeki pompalı tüfekle rastgele ateş açarak dehşet saçtı. Olay sırasında içeride müşteri bekleyen taksici Ahmet Yıldız (46) öldü, Yusuf Keskinoğlu (57) ise yaralandı. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada taksi durağını işleten Selami K’nin 2 yıl önce bir kavga nedeniyle 2 kişiyi yaraladığı iddiasıyla girdiği cezaevinden yeni tahliye edildiği öğrenildi. Gayrettepe’deki Cinayet Büro Amirliği’ne ifade veren zanlının olayı itiraf ettiği belirtildi.
AK Parti binasına eylem yürüyüşü
ETİLER- AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı protestoların hedefinde oldu. Kıdem tazminatlarının kaldırılacağı yönündeki haber tepkilere neden oldu. Beşiktaş’ta Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, kıdem tazminatlarının kaldırılacağı için Etiler’deki AK Parti ilçe binasına yürüdü. Çevik kuvvet eşliğinde yürüyen grup, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra bir süre oturma eylemi yaptı. İlçe yetkilileri ile görüşen grup olaysız dağıldı.