SON DAKİKA MAGAZİN: Kıvanç Tatlıtuğ’un meslek aşkı… Kraliçe miyim ki veliahtım olasın!… Tiryaki orangutana sigara yasağı!… Avşar’dan kaset açıklaması… Hadise koçluk işini fazla ciddiye aldı… Karel: Evliliğim insanlara ters geldi…



Meslek aşkı
Yeni dizisindeki performansıyla büyük beğeni toplayan Kıvanç Tatlıtuğ, işinin hakkını verebilmek için elinden geleni yapıyor. Yeni bölümü yarın ekrana gelecek olan ‘Kuzey Güney’ dizisinde evin asi çocuğu Kuzey’i canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ, babasını oynayan Mustafa Avkıran’dan son bölümde şiddetli bir dayak yemişti. Ekran başındaki izleyicilerin bile gerilmesine neden olan dramatik sahnenin çekimlerinin hiç de kolay geçmediği, genç oyuncunun inandırıcı olması için Avkıran’dan kendisine gerçekten vurmasını istediği ortaya çıktı. Sahne öncesi Kıvanç Tatlıtuğ’un, deneyimli tiyatrocu Avkıran’a “Abi bana gerçekten vurmanı istiyorum. Sahne gerçekçi olsun” ricasında bulunduğu öğrenildi. Avkıran da bunun üzerine Tatlıtuğ’un saçını sertçe çekip yüzüne okkalı bir tokat patlattı. Aldığı darbelerden yüzünde kızarıklık ve şişlikler oluşan Tatlıtuğ’un sahnenin finalinde babasına savurduğu yumruğun ise fake (sahte) olduğu öğrenildi.
***

‘Kraliçe miyim ki veliahtım olasın’
Funda Arar, önceki gün Kral Tv ve Kral Pop Radyo ortak yayınında ‘Mehmet’in Gezegeni’ programına konuk oldu Arar, medya gündemine “Nilüfer, Funda Arar’ı veliahtı ilan etti” şeklinde yansıyan haberlerin de doğru olmadığını söyledi. Şarkıcı, Nilüfer’in bu haberler karşısındaki tavrınıysa şöyle anlattı: “Nilüfer’le Nişantaşı’nda karşılaştık. Kendisine gazeteciler ‘Son dönemde kimleri beğeniyorsunuz, takip ediyorsunuz?’ diye soru sormuş. O da ‘Funda Arar’ın sesini beğeniyorum, takip ediyorum, duruş olarak kendime yakın buluyorum’ demiş. Ama haberler farklı çıktı. Nilüfer de bana Fundacığım, ben kraliçe miyim ki seni veliahttım ilan edeceğim? O dönemde böyle bir yakıştırma oldu galiba, ama ben farklı bir şey söylemiştim’ dedi.’
CADDE
***

Tiryaki orangutana sigara yasağı!
Malezya’daki hayvanat bahçesindeki sigara tiryakisi orangutana artık sigara içme izni verilmeyecek. Konu hakkında açıklamada bulunan Malezyalı bir doğal yaşamı koruma uzmanı, hayvanat bahçesindeki ziyaretçilerden aldığı sigaraları içtiği belirlenen Shirley adlı orangutanın artık sigara içmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Yetkililer, diğer başka hayvanlarla birlikte Güney Johor bölgesindeki bir hayvanat bahçesinde kötü koşullarda yaşadığı gerekçesiyle alınan Shirley adlı yetişkin orangutanın komşu eyaletteki Melaka Hayvanat Bahçesinde karantina altında tutulduğunu belirtti. Bulunduğu hayvanat bahçesinden birkaç hafta içinde Borneo adasındaki doğal yaşamı koruma merkezine gönderilmesi beklenen Shirley hakkında açıklamada bulunan hayvanat bahçesinin müdürü Ahmed Azhar Muhammed, bundan sonra ziyaretçilerin orangutana sigara vermesine izin verilmediğini kaydetti. Muhammed, “Sigara içmek normal bir orangutan davranışı değildir” diye konuştu.
Cumhuriyet Haber Portalı
***

Avşar’dan açıklama
Erol Köse’nin kaset polemiği hakkında Hülya Avşar’dan açıklama geldi. İşte Avşar’ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklama…

“Erol Köse tarafından bir süreden beri, sistemli bir biçimde twitter üzerinden ve zaman zaman da çeşitli basın yayın organları ile verilen demeçlerle, Hülya hanımın özel yaşamı, sanat yaşamı, kişiliği gibi konularda asılsız olduğu kadar hakaret ve iftira nitelikli sözler sarf edilmektedir. Erol Köse’nin bu tavrının hiç bir haklı yanı bulunmamaktadır. Kendisi ile polemiğe girmenin son derece gereksiz ve hak etmediği degeri vermek olduğunu düşünmekteyiz. Hak ettiği cevabı yargı kanalı ile vermek gerekliliğine inancımızdan ötürü hukuki ve cezai sorumluluğu gerektiren bu haksız saldırıya karşı ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri başlattık. Kaya Çilingiroğlu tarafından da aynı biçimde Erol Köse tarafından yapılan hakaret ve iftiralar nedeniyle başlatılan hukuki işlemlerde, hakaret ve suç delillerinin toplanması amacıyla yargıya müracaat edilmiştir. Ancak suç delillerinin toplanmasına yönelik bu talep, sanki Hülya hanımın özel yaşamında gizlenmesi ve ortaya çıkması halinde de Hülya hanımın rencide olacağı bir takım görüntüleri varmış gibi ifade edilmiş ve yorumlanmıştır. Ne Erol Köse adlı kişinin bu tür iddialarının ne de müvekkilim hakkında bu konuda basın ve internette yer alan haberlerin hiç bir gerçekliği bulunmadığı gibi, Erol Köse hakkında başlatılan tüm hukuki işlemlerdeki yegane amaçta haksız saldırı ve iftiraların bir an önce sonlandırılması ve hak ettiği biçimde cezalandırılması içindir.”

Av.Kerem Hasbakkal Hülya Avşar Vekili
***

Hadise koçluk işini fazla ciddiye aldı
Ekim ayının ilk haftası ekrana gelmeye başlayacak olan, Acun Ilıcalı’nın yeni projesi ‘O Ses Türkiye’ adlı yarışmada koçluk yapacak olan ünlü şarkıcı Hadise, program için İtalya’da kampa girdi. Hadise; vokal koçu Stefaan Fernande ve aynı zamanda stilisti de olan ablası Derya Açıkgöz ile geçtiğimiz gün İtalya’ya uçtu. Güzel şarkıcı, yarışmada ekibine iyi koçluk yapabilmek için, kendi vokal koçuyla birlikte uzun saatler stüdyoda çalışacak. Hadise, stüdyo çalışmalarından arta kalan zamanlarında ise stilisti ile beraber yarışmada giyeceği kıyafetleri ve kullanacağı aksesuvarları seçecek.
***

Karel: Evliliğim insanlara ters geldi
Oyuncu Tolga Karel iki hafta önce evlendiği eşi Azeri model Günay Musayeva ile birlikte bu sabah “Saba Tümer’le Bugün” programına konuk oldu. Ünlü çiftin evliliği Türkiye’de olduğu kadar Hırvatistan’da da ilgiyle karşılandı. Karel evliliği hakkında ilk kez şunları söyledi; “Biz evlilikteki ciddiyeti yaşamak istedik. Benim yaşam tarzımla evlilik insanlara çok ters geldi. Bu kadar büyütüleceğini hiç düşünmedik. Sırf evliliğimi reklam malzemesi yapmak istemediğim için ikimize gelen reklam tekliflerini kabul etmedim. Kız daha gelinlik giyemedi. Mesela bir arkadaşım düğün yapalım diye Fethiye’de ada kapattı. Ama gerçekten çok güzel bir düğün yapacağız. Önceleri evlilik bana en uzak bir şeydi. Hani hep derler ya, evlilikte gerçekten saygı çok önemliymiş. Karınla çok iyi dost arkadaş olacaksın diye. Hayır arkadaş. O zaman çok cıvıyor olay. Kadın kadınlığını bilecek erkek erkekliğini bilecek. Mesele bu. Yoksa vıcık vıcık olmaz.”
***