SON DAKİKA ŞEHİR: Dikkat bugün sular kesik… Serdar Ortaç’a sanal şantaj… Çaldırdığı paralarına Beşiktaş’ta kavuştu… Daha güzel bir Beşiktaş için… Son güne kalmayın… Bu evler öğrencileri en iyi şekilde ağırlıyor…



Beşiktaş’ta su kesintisi
Çeliktepe Terfi Merkezi ve Hacıosman Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirilecek olan onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle; 13 Eylül 2011 Salı günü 10:00 ile 24:00 saatleri arasında 14 saat süre ile aşağıda belirtilen bölgelere su verilemeyecektir.

Su Alamayacak Bölgeler:

Kağıthane İlçesi: Çeliktepe, Emniyet Evleri, Sanayi, Yeşilce, Seyrantepe ve Şirintepe Mahalleleri.
Sarıyer İlçesi: Pınar, Poligon, Maslak, İTÜ, Harp Akademileri, Darüşşafaka, Cumhuriyet, Hacıosman, Tarabya, Kireçburnu, Büyükdere, Kazımkarabekir, Maden ve YeniMahalleleri’nin üst kotları ile Garipçe, Koç Üniversitesi, Rumeli Feneri, Rumeli Kavağı, Bahçeköy, Zekeriyaköy, Demirciköy, Uskumruköy, Kumköy (Kilyos), Gümüşdere ve Kısırkaya Köyleri.
Beşiktaş İlçesi: Konaklar ( 4. Levent ve Yenilevent ) Mahallesi.
Şişli İlçesi: Ayazağa ve Huzur Mahalleleri.
***

Serdar Ortaç’a internet şantajı
Sedar Ortaç ile Litvanyalı kız arkadaşının mail adreslerinin şifreleri ele geçirilmiş. Serdar Ortaç’ın adına ünlü isimlere e-mail atarak yazıştığı için Ankara’da yakalanarak hakkında işlem yapılan H. Ş. ‘nin, şarkıcı ile Litvanyalı kız arkadaşının mail adreslerinin şifrelerini ele geçirdiği anlaşıldı. Serdar Ortaç’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan H. Ş. ‘nin şifrelerini ele geçirdikten sonra mailleri kullandığı ve sanatçıyı telefonla arayarak, eylemlerini bitirme karşılığında 4 bin lira istediği ortaya çıktı. Serdar Ortaç’ın adıyla mail alarak, şarkıcının yakın çevresine mail atan çakma Serdar Ortaç’ın soruşturmasında ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Serdar Ortaç, kendisinin ismini kullanarak mail adresini alan bir kişiden şikayetçi olduğunu söylemişti. Arkadaşlarından adıyla e-mail’ler gönderildiğini öğrendiğini anlatan Ortaç, “Arkadaşlarıma ve yakın çevreme benim adıma çeşitli mail’ler gönderilmiş. Gönderilen maillerle benim bir ilgim yok. Bu kişiden şikayetçiyim” demişti. Soruşturmayı yürüten Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü, Bilişim Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları “siber takip” çalışmasında mailleri kulanan kişi olarak tespit ettikleri H. Ş. ‘yi Ankara’da yakalanmış ve hakkında yasal işlem yapılmıştı.

4 BİN LİRA İSTEMİŞ
Olayla ilgili soruşturma süreken H. Ş. ‘nin şakrıcı ile Litvanyalı kız arkadaşı Asta Kaukaite’nin mail adreslerini hackleyerek şifrelerini ele geçirdiği ortaya çıktı. Öte yandan şifrelerini ele geçirdiği mailleri kullandıktan sonra Serdar Ortaç’ı telefonla arayan H. Ş. ‘nin “Sizin maillerinizi hackliyenleri buldum. Şifreleri geri vermek için 4 bin lira istiyorlar. Parayı gönderirseniz ben aracı olacağım maillerinize kavuşacaksınız” dediği belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtti.
***
Çaldırdığı paralarına Beşiktaş’ta kavuştu
Beykoz’daki villasından gasp edildikten sonra yakalanan zanlılarla birlikte bulunan para ve ziynet eşyaları teslim almak için emniyete gelen Şarkıcı Demet Akalın’ın, olayı aydınlatan polise teşekkür etti. Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü‘ne gelen Akalın, evini soyan zanlıların sorgulandığı Gasp Büro Amirliği’nde yaklaşık bir saat kaldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demet Akalın, “Hırsızlar yakalanmış onun için geldim. Bu kadar kısa sürede yakaladıkları için polise teşekkür ediyorum. Çalınan eşyalarımı teslim aldım” dedi Akalın daha sonra yaya olarak emniyetten uzaklaştı.
***

Asfaltlama çalışmaları devam ediyor
Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, kent genelindeki cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Etiler bölgesi, Bebek bölgesi ve okullarımızın bahçelerinde asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Asfaltlama çalışmaları biten cadde ve sokaklar:
Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Ambarlıdere , Işık, Mustafa İzzet Efendi , Büyükkuyu, Birlik, Sekbanlar, Oya Çolpan, Akçam (Büyükdere girişi) Güneş (Akçam girişi) , Sedir, Ülgen, (Gazeteci Ümit Deniz girişi) Cengiz sokakları ve Eski Yıldız, İzzettin Aksalur, Uğur Mumcu Caddelerinde asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır.
***
Son güne kalmayın
2011 – 2012 Dönemi Eğitim Yardımlarımız Başladı. Beşiktaş Belediyesi 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde Beşiktaş ilçesinde oturan/okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim yardımı yapacak. İlgilenenlerin gerekli belgeleri tamamlayarak 12-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.

Eğitim Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Koşullar ve Belgeler

1. Öğrencinin Beşiktaş ilçesinde bulunan okullarda (ilköğretim – lise) okuyor olması ya da,
2. Beşiktaş ilçesinde ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler

• Öğrenci ve velinin nüfus kağıdı aslı ve fotokopisi.
• Öğrenci belgesi.
• Karne (2010-2011 Dönemi).
• Anne ve babaya ait gelir durumu belgesi (maaş bordrosu, emekli kartı, banka maaş dekontu, Yeşilkart fotokopisi).
• Herhangi bir geliri yoksa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK); Bağkur-Emekli Sandığı-SSK Yaşlılık ya da Engelli maaş durumunu gösterir belge.
• Engelli ise engel durumunu gösterir güncel sağlık raporu.

NOT: Eksik evraklı başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru için gerekli belgeleri tamamlayanlar komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucuna göre eğitim yardımı almaya hak kazanacaklardır.
***
Konuk Evleri’ne kayıt günleri
Beşiktaş Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Ev’lerine ön kayıtlar başladı. Beşiktaş Belediyesi Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Ev’lerine ön kayıtlar 12 – 21 Eylül 2011 tarihinde başlayacaktır.

Bilgi için: 444 44 55

KIZ KONUK EVİ
Adres: Asariye Caddesi, Çitlenbik Sok. No:29 – Beşiktaş/İstanbul.
Tel: 0212 236 10 25

ERKEK KONUK EVİ
Tel: 0212 274 0087
Adres: Prof. Dr. Bülent Tarcan Cad. 25/A Gayrettepe-Beşiktaş/İstanbul

TC Kimlik numarasız işlem yapılamaz.