SON DAKİKA SPOR: İnönü’de bayrak yasağı… Kartal Tel Aviv maçına yoğunlaştı… Basketbolda yeni sezon hazırlıkları sürüyor… Williams takımın lideri olacak… Türkiye’nin maçı… Kartal’da 3 fire… Havutçu beğenmedi… Guti bel spazmı geçirdi…


İnönü’de Filistin bayrağı yasak
Beşiktaş – Maccabi maçı öncesi İnönü Stadı’nda alınacak önlemler artırıldı. Beşiktaş yönetimi, Avrupa Ligi E Grubu’nda perşembe günü İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile yapılacak karşılaşma öncesi Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi gerginliği tırmandırmamak ve istenmeyen olayların önüne geçmek için düğmeye bastı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile temaslarını sıklaştıran Siyah-beyazlılar, maç günü stat çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılması yönündeki talebini iletti. Maç günü stat çevresinde konuşlanması beklenen 1200 çevik kuvvet polisinin sayısının artırılması bekleniyor.

FİLİSTİN BAYRAĞI YASAK!
Stat içinde görev yapan özel güvenlik güçlerinin sayısı ise 600’den 800’e çıkarılacak. Stada giriş yapacak herkes tepeden tırnağa aranacak. Tahriklere sebebiyet vermemek için içeriye kesinlikle Filistin bayrağı sokulmayacak. Ayrıca, her maç öncesi Kapalı Tribün’de açılan Türkiye bayrağının açtırılmaması da gündeme geldi.

EMNİYET’LE DEĞERLENDİRME!
Beşiktaş yönetimi, yarın Emniyet’le biraraya gelecek.

ACİL ÖNLEM PAKETİ

Maç günü FiYapı İnönü Stadı’nın çevresinde en az 1200 çevik kuvvet polisi konuşlandırılacak.

Fiyapı İnönü Stadı içinde güvenliği sağlayan özel güvenlik sayısı 600’den 800’e çıkartılacak.

Stada girecek herkes tek tek aranacak.

Maç günü Filistin bayrakları içeri alınmayacak.

Tribünlerdeki pankartlar kontrol edilecek.

Kapalı’daki dev Türk bayrağı açılmayabilir.
***

Kartal Tel Aviv maçı hazırlıklarına başladı
Siyah-beyazlılar, Maccabi Tel Aviv maçı hazırlıklarına başladı. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla başladı. Basına kapalı yapılan çalışma 1.5 saat sürdü. Antrenmana, MR’ı çekilen oyuncular Atınc Nukan ve bel spazmı olan Guti Hernandez katılmadı. Kulüp Doktoru Devrim Urgun, Atınç’ın MR sonucuna göre sol diz iç yan bağlarında zorlanmaya bağlı ödem olduğunu söyledi. Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönetiminde yapılan antrenmanda dinlenme ve taktik çalışması yapıldı. Eskişehirspor maçında oynayan oyuncular koşular sonrası antrenmanı tamamlarken diğer oyuncular ise ısınma çalışmaları ve kısa koşular ile idmana devam etti. Beşiktaş, 5-2 çalışması ve sonrasında dar alanda maç yaptı. Bu arada Fabian Ernst, 5-2 çalışmasında sol arka adale sertleşme olduğundan antrenmanı tedbir amaçlı yarıda bıraktı ve tedavisine başlandı.
***

Maccabi maçı hakemleri açıklandı
Maccabi Tel Aviv maçının hakemleri belli oldu. Beşiktaş’ın İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile 15 Eylül Perşembe günü oynayacağı, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçını Rusya Futbol Federasyonu’ndan Vladislav Bezborodov yönetecek. Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada, Bezborodov’un yardımcılıklarını Nikolai Golubev ile Viacheslav Semenov’un yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Alexey Eskov ve Vitaly Meshkov’un yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Stanislav Sukhina.
***

Basketbolda ilk mağlubiyet

Yeni sezon hazırlıklarını İtalya’da sürdüren Erkek Basketbol Takımı, üçüncü hazırlık maçında Spartak Saint Petersburg’a 76-67 yenildi. İlk çeyreği 18-16 üstünlükle kapatan siyah-beyazlılar, devreye de 38-35 galip girdi. Üçüncü periyotu da 55-52 önde tamamlayan Beşimktaş, son çeyrekte rakip savunmayı aşmakta zorlanınca Spartak Saint Petersburg karşılaşmadan 76-67 galip ayrıldı. Deron Williams 21 sayı, 3 ribaund, 4 asistle oynarken; Kemp 16 sayı, 2 ribaund; David Hawkins 9 sayı, 3 ribaund; Ersin Dağlı 9 sayı, 6 ribaund’la oynadı. Zoran Ercek, Serhat Çetin ve Adem Ören ise 4’er sayı kaydetti.
***

Williams takımın lideri olacak
Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ergin Ataman, bu sezon hem Beko Basketbol Ligi hem de Euro Cup’ta çok iddialı olduklarını söyledi. Beşiktaş’ın kamp yaptığı İtalya’dan sorularımızı yanıtlayan tecrübeli Baş Antrenör Ataman, takımda işlerin yolunda gittiğini söyledi. Oyuncuların çoğunun ilk kez birarada oynadığının altını çizen Ataman, “ İtalya’da 3 hazırlık maçına çıktık ve bu maçlarda iyi işler yaptık. Çok verimli bir kamp dönemi geçiriyoruz, her gün teknik taktik ve kondisyon çalışmaları ile oyuncularımızı lige hazırlıyoruz. Tek eksiğimiz bir pivot, en kısa zamanda o bölgeye de bir takviye yapacağız” dedi. Yeni transfer Deron Williams hakkında da görüşlerini belirten Ataman, “ Daha ilk maçtan çok büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi. Takımın oyun tarzını Williams’ın oyun tarzına yaklaştırmaya çalışıyoruz, oynayacağımız maçlarda Williams takımımızın lideri olacak” diye konuştu.
***

HABERTÜRK SPOR: Çete’nin eseri
“Eskişehir deplasmanında takımın yürümesinin ana nedeni belli oldu. Roland Koch öyle bir yükleme yapıyordu ki Quaresma ve çetesi buna isyan etti, Carvalhal da son bir aydır kondisyon yüklemesini bıraktı.”

“Türkiye’nin maçı”
Antrenörlerden Ömer Gülen, Carlos Carvalhal’in Maccabi maçı öncesi takımla toplantısını anlattı: Hocamız Carvalhal, etkili bir konuşma yaptı ve “Bu sadece Beşiktaş’ın değil Türkiye’nin maçı” ifadesini kullandı.

“Kartal’da üç sakat var”
Eskişehir yenilgisi sonrası bir gün izin yapan Kartal perşembe günü UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Guti Hernandez, belindeki ağrılar nedeniyle antrenmana katılmadı. Atınç’ın sol diz iç yan bağlarında ödem olduğu açıklandı. Sol arka adalesinde sertleşme olan Fabian Ernst’in tedavisine başlandığı ifade edildi.

FANATİK: Tayfur Havutçu beğenmedi
Eskişehir maçını Metris’ten izleyen Havutçu’nun, futbolcularının sergilediği performanstan memnun kalmadığı ifade edildi. Bu arada Havutçu’nun, kendisini ziyaret eden yöneticiler aracılığıyla oyuncular hakkında geniş bilgi aldığı da kaydedildi. Tayfur Havutçu’nun, Perşembe günü oynanacak olan Beşiktaş-Maccabi mücadelesini de izleyeceği belirtildi.

“Kurtuluş maçı”
Eskişehirspor karşılaşmasında çok kötü bir görüntü çizen Beşiktaş’ta teknik direktör Carlos Carvalhal bir toplantı düzenledi, öğrencilerini uyardı: Maccabi Tel Aviv maçı bir fırsat, çıkın gerçek kimliğinizi gösterin.

“Guti yok”
‘Çok iyiyim, beni Maccabi maçında görün” diyen Guti, Beşiktaş’ın dün yaptığı antrenmana sakatlığı nedeniyle katılmadı. Guti’nin bel spazmı geçirdiği öğrenildi.

“Deron var”
Beşiktaş, potadaki dünya yıldızına kavuştu. Deron Williams ilk hazırlık maçlarındaki performansıyla antrenör Ergin Ataman’ın yüzünü güldürdü.

MİLLİYET: Guti yine yok
Carvalhal’in, “Büyük Guti olarak dönmek istiyor” dediği İspanyol futbolcunun Maccabi maçında oynaması da riske girdi. Ağrıları nedeniyle antrenmanlara katılmayan oyuncunun görev yapmasının zor olduğu ifade edildi.

VATAN: Maccabi maçı Türkiye’nin maçı
Teknik direktör Carvalhal, dünkü idman öncesi oyuncularını uyarırken, “Maccabi maçı sadece Beşiktaş’ın değil, tüm Türkiye’nin maçı. Herkes bu bilinçle hazırlansın” dedi.

AKŞAM: Teknik arıza
Beşiktaş teknik heyeti de bölündü. Koch, “Bana yakın futbolcuları oynatmıyor” diye Carvalhal’ı, Portekizli de “Kondisyon yüklemedi” diyerek Koch’u şikayet etti. Araları bozuk olan Carvalhal ve Koch’un ortak özelliği Guti ve Quaresma’dan hiç memnun olmamaları.
***