SON DAKİKA SPOR: Antrenmanda 10 eksik… Şimdi Turnuva zamanı… Voleybolda transfer… Milli voleybolcular takımda… Kaptan kim?… Gözün arkada kalmasın… İnönü’ye buyurun… Metris’e toplu ziyaret… Keçeli: Barış pankartıyla çıkalım…



Antrenman notları
Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Antrenör Carlos Carvalhal’in kondisyon ve taktik ağırlıklı yaptırdığı idmana ısınma çalışmaları ve çeşitli oyunlarla başlayan siyah-beyazlılar, kısa mesafeli koşularla antrenmana devam etti. Bir süre pas çalışmaları yapan siyah-beyazlılar, taktiğe yönelik çalışmaların ardından yarım sahada çift kale maç yaparak günü tamamladı. Tedavisi devam eden Ersan Gülüm ve Bebe’nin yanı sıra milli takım kampında yer alan Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Burak Kaplan, Sivok, Holosko ve Ekrem Dağ katılmadı. İzinli olan Edu’nun da yer almadığı antrenmanda Rüştü Reçber takımla birlikte çalıştı. İdmanın neşe içerisinde geçmesi de gözlerden kaçmadı. Siyah-beyazlılar, bugün 10.30’da basına kapalı yapacağı idmanla hazırlıklarına devam edecek.
***
Basketbolda turnuva

Yeni sezon hazırlıklarını İtalya’da sürdürecek olan Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçlarının yanı sıra bir de turnuvaya katılacak. İtalya’nın Bormio kentinde yapacağı kamp ile sezon hazırlıklarına devam edecek olan siyah-beyazlılar, 7-15 Eylül tarihleri arasında 6 hazırlık maçı yapacak. Beşiktaş, daha sonra Floransa’da Montepaschi Siena, Banka Tercos Teroma ve Pistoria takımlarının yer alacağı dörtlü turnuvaya katılacak. Siyah-beyazlılar 19 Eylül’de İstanbul’a dönecek. Beşiktaş’ın İtalya’da oynayacağı hazırlık maçlarının programı şöyle:

9 Eylül Cuma
Beşiktaş JK-Lugano

10 Eylül Cumartesi
Beşiktaş JK-Montepaschi Siena

11 Eylül Pazar
Beşiktaş JK-Spartak Petersburg

13 Eylül Salı
Beşiktaş JK-Ascana

14 Eylül Çarşamba
Beşiktaş JK-Toulon

15 Eylül Perşembe
Beşiktaş JK-Sardani Sassari

***

Voleybolda transfer
Voleybol Bayan Takımı, Ukraynalı smaçör Olena Gasukha Samsonova’yı transfer etti. 2007-2008 sezonunda Vakıfbank Güneş Sigorta forması altında Challenge Cup şampiyonluğu yaşayan 1980 doğumlu 1.93 metre boyundaki yıldız oyuncu, Vakıfbank Güneş Sigorta’nın yanı sıra İsviçre’nin Volero Zurich, Rusya’nın Avtodor-Metar ve Chelyabinsk takımlarında forma giydi. Son olarak Ukrayna’nın Yenestra-Odesa takımlarında oynayan tecrübeli oyuncu, haftaiçi İstanbul’a gelerek takım ile birlikte idmanlara başlayacak.
***

Milli voleybolcular takıma katıldı
Çin’de düzenlenen Üniversite Oyunları’nda milli takımımızın formasını giyen Berkan Bozan ve Demirhan Durul, takımla birlikte çalışmalara başladı. Ayaklarının tozuyla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Erkek Voleybol Takımı’nda yeni sezon hazırlıklarına katılan iki oyuncu, Çin’de çok önemli bir turnuvada mücadele ederek tecrübe kazandıklarını belirtti. Takımdaki yeni oyuncularla kısa sürede kaynaşacaklarını belirten Demirhan Durul, “Takımımızda hazırlıklar sıkı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl elimizden gelenin en iyisini yaparak hak ettiğimiz başarıları yakalayacağız” diye konuştu. Yoğun bir sezon geçirecekleri için kısa sürede takıma katıldıklarını belirten Berkan Bozan ise “Yüklemelerimiz devam ediyor. Beşiktaşımızı en iyi şekilde temsil edip bu yılı başarıyla tamamlayacağız” dedi.
***

SABAH: “Simao: Quaresma kaptan olsun”
Gece hayatı ile büyük tepki çeken Guti’den ağzı yanan Beşiktaş yönetimi, teknik heyetin de isteği ile kaptanlık bandını Simao’ya teklif etti. O da, “Quaresma bandı çok istiyor” diyerek, vatandaşına büyük bir jest yaptı.

“Merak etme Tayfur, takımın emin ellerde”
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevinde tutuklu bulunan teknik direktör Tayfur Havutçu ve asbaşkan Serdal Adalı’yı ziyaret etti. Açık görüş olmadığı için Havutçu ile telefonla konuşan Carvalhal Havutçu’ya, “Takımın emin ellerde. Hepimiz inanıyoruz ki, geleceksin ve bu takımı yöneteceksin” dedi. Yönetici Cengiz Zülfıkaroğlu da Adalı ile görüştü. Adalı’nın da genel konularda sorular sorduğu ve bilgi aldığı belirtildi.

HABERTURK SPOR: “Gözün arkada kalmasın”
Tayfur Havutçu’yu Metris Cezaevi’nde ziyaret eden Carlos Carvalhal, “Senin bıraktığın takımın durumu çok iyi. Avrupa’da gruptan çıkacağımıza inanıyorum ve senin de bir an önce aramıza katılmanı bekliyoruz” ifadesini kullandı edildi.

“Bolat’ı belirsizlik bitirdi”
Bir dönem kaleci arayan ve Sinan Bolat’a odaklanan Beşiktaş’ta milli kalecinin siyah-beyazlı kulübü istememesinin nedeni belli oldu. Standard Liege ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuç alınamayan Sinan’ın yakın çevresine “Şu dönemde Türkiye’ye gitmem için aklımı oynatmış olmam lazım. Fenerbahçe’nin durumu ortada, futbolcular kendilerini kurtarmak için yer arıyor. Yarın bir gün Beşiktaş da yanarsa ben kendime 3. Lig takımında bile yer bulamam” dediği öğrenildi.

FANATİK: “İnönü’ye buyrun”
Beşiktaş, İsrail ile Türkiye arasındaki gerginliğin yeşil sahaya yansımayacağından emin. Metin Keçeli, “Maç oynanacak, herhangi bir problem olacağını sanmıyorum” derken, Şeref Yalçın ise şöyle konuştu: Rakibimizi en iyi şekilde ağırlayıp, aynı güzellikte uğurlayacağız.

VATAN: “Barış pankartıyla çıkalım”
Maccabi, Beşiktaş maçını tarafsız sahaya almak için UEFA’ya başvurmadıklarını belirtip dostluk mesajı verdi.

“Yürüyerek maç kazanılmaz”
Beşiktaş’ın ikinci başkanı Keçeli takımın kalitesini sahaya yansıtamadığını belirtirken “Hocamız Carvalhal bu sorunu düzeltecektir” dedi.

AKŞAM: “Metris’e ‘top’lu ziyaret”
Beşiktaş camiası dün Metris Cezaevi’ndeydi! Siyah-beyazlı ekibin ‘şimdiki’ teknik direktörü Carlos Carvalhal; antrenör Roland Koch, yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ve menajer Ahmet Bulut ile birlikte Metris Cezaevi’ne giderek Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’yu ziyaret etti. Carvalhal’ın Metris Cezaevi’ne ziyaretine iki adet futbol topu götürmesi dikkat çekti.