SON DAKİKA SPOR: Demirören’in ifadesi alındı… Şampiyon Beşiktaş’tan… Pota’da yeni transferler… B. Nilüfer Bld.: 18 Beşiktaş: 35… Kartal rövanşa hazırlanıyor… UEFA’da şikeye karıştı… Lima zirvesi… Bobo zararda… Çifte bayram olsun…



Demirören Adliye’de
Şike soruşturması kapsamında edinilen bilgilere göre Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in de Adliyeye davet edildi. Yıldırım Demirören, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan özel aracıyla giren Demirören, basın mensuplarının sorularını cevaplamadı. Avukatlarıyla birlikte savcılık katına çıkan Demirören’in futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından ifadesinin alındı.
***

Türkiye Şampiyonu
Bu yıl 5.’si düzenlenen Antalya Akseki Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Beşiktaş’lı atlet Çeşminaz Yılmaz, şampiyon oldu. 4050 metre genç bayanlar dağ koşusu şampiyonasında 1. olan Çeşminaz Yılmaz’ın yanı sıra büyük bayanlar 8100 metre inişli çıkışlı parkurda koşan Esra Güllü 4. oldu. Aldıkları başarılı sonuçlarla milli takımda mücadele etmeye hak kazanan iki atlet de 11 Eylül’de Arnavutluk’ta yapılacak 26. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemiz için yarışacak.
***

Basketbolda yeni transferler
Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, kadrosunu 4 oyuncu ile güçlendirdi. Siyah-beyazlılar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Barış Hersek, Türk Telekom’dan Mehmet Yağmur, Edirne Olin’den Can Akın’ın yanı sıra Anadolu Efes’ten Ersin Dağlı’yı kadrosuna kattı. Yeni transferler, takımla çalışmalara başladı.
***

B. Nilüfer Bld.:18 Beşiktaş:35
Hentbol Takımı, Nilüfer Cup’taki son maçında turnuvanın ev sahipliğini yapan Bursa Nilüfer Belediyesi’ni 35-18 yendi. Nilüfer Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısını 15-10 önde tamamlayan Beşiktaş, karşılaşmayı 35-18 kazandı. Turnuvadaki tek mağlubiyetini Ankara Büyükşehir Belediyesi karşısında alan Beşiktaş, Nilüfer Cup’ı 2. olarak tamamladı. Turnuvanın şampiyonu ise son maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 5 sayı farkla mağlup eden Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu.
***

Hazırlıklar başladı
Beşiktaş Futbol Takımı, Alania Vladikavkaz ile deplasmanda oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Antrenör Carlos Carvalhal yönetiminde gerçekleştirilen idmana ısınma koşularıyla başlayan Beşiktkaş, daha sonra istasyon çalışmaları yaptı. Bir süre 5’e 2 ve kontrollü pas çalışmaları yapan siyah-beyazlılar, son bölümde çift kale taktik maç yaparak günü noktaladı. Sakatlıkları bulunan Necip Uysal, Ersan Gülüm, Bebe ve Simao’nun yanı sıra U-17 Milli Takımı’na giden Muhammed Demirci idmana katılmadı. Beşiktaş bugün (22 Ağustos) 10.00’da basına kapalı yapacağı antrenmanla çalışmalarını sürdürecek.
***
UEFA duruma el koyuyor
Şike soruşturmasıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu ile sürekli iletişim halinde bulunan UEFA, Disiplin Başmüfettişi Pierre Corno’yu İstanbul’a gönderme kararı aldı. UEFA Başkanı Michel Platini’nin talimatıyla İstanbul’a gelecek olan Corno, şike soruşturmasını yürüten Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile Beşiktaş Adliyesi’nde görüşerek, gelişmeleri ilk ağızdan dinleyecek. Şike konusunda UEFA’nın en yetkili uzmanı olarak tanınan Corno’nun Berk ile yapacağı görüşmeye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkan Vekili Lütfi Arıboğan’ın da eşlik etmesi beklenirken, sürpriz ziyaretin bir nedeninin de Galatasaray Kulübü tarafından hafta içinde federasyonun şike kararıyla ilgili yaptığı açıklamalar olduğu ileri sürüldü.
(Milliyet)
***

HÜRRİYET: “Bizden özür dilediler”
Sarı-kırmızılıların başkan yardımcısı: “Galatasaray’la ilgili konuşurken hassas olmak lazım.” Hararetli geçen iftar yemeği sonrası özür dileyenlerin Galatasaray için, “Batan gemiyi ilk fareler terkeder. Siz de gemiyi terkediyorsunuz” diyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl olduğu öğrenildi.

“Hem kaçtı hem para istiyor”
9 Temmuz’dan bu yana hiçbir haber alınamayan İtalyan futbolcu kulübe gönderdiği yazıyla ortaya çıktı. Tecrübeli oyuncunun siyah beyazlılardan alacaklarını CAS aracılığı ile tahsil etmeye çalışacağı öğrenildi. İki sezon için 5 milyon avro alacaktı İtalyan oyuncunun ayrıca Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurduğu ve Beşiktaş’tan alacaklarım CAS aracılığı ile tahsil etmeye çalışacağı öğremldi. Ferrari’nin CAS’a yaptığı başvuruda kendisine 3-4 aydır ödeme yapılmadığı, sözleşmesinde yer almasına rağmen A takım ile antrenmanlara çıkarılmadığı ve hazırlık kampına götürülmemesini davayı kazanmak için öne süreceği belirtildi.

“3 bin TL’yi duyunca Gençlerbirliği’ne gitmemiş”
Ali Kuçik krizinin sırrı çözüldü. İlhan Cavcav, genç futbolcuya, “Kafamdaki para 3 bin lira. Sana ancak aylık 3 bin lira verebilirim. Kabul etmezsen ben de kulübünden tazminat isterim” yanıtını verdi. Bu teklifi kabul etmeyen Ali Kuçik ise “Ben Karabükspor ile anlaştım. Fakat, Beşiktaş yönetimi beni Gençlerbirliği’ne vermiş. Onlar da amatör kümelerde verilen aylık ücreti bana önerdi. Beşiktaş’ta kalsam ve kulübede otursam bu parayı bir maçta alırım” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

SABAH: “İkinci Lima zirvesi”
Beşiktaş yönetimi, Bebe’nin yerine düşünülen Lima için İspanya’da menajer Jorge Mendes ile buluşacak. Madrid’de menajer Mendes ile ikinci kez Beşiktaş yönetimi, 28 yaşındaki Brezilyalı golcünün transferini bitirmeyi planlıyor.

HABERTURK SPOR: “Lima çıkmazı”
Portekizli çalıştırıcı Carvalhal, Bragalı forvet Lima’nın alınması için bastırıyor. Şimdilik gereksiz maliyete girmek istemeyen yönetim ise Avrupa’da alınacak başarıya göre transfer yapmak istiyor.

“Gelmek için can atıyor”
Carvalhal’in alınmasını istediği Lima ise Portekizli teknik adam ile yaptığı görüşmede siyah-beyazlı takıma gelmek istediğini şu sözlerle ifade etti: “Beşiktaş’ta oynamayı çok isterim. Portekiz’de ve İspanya’da Beşiktaş’ın ismi çok geçiyor. Tanınan bir kulüp, takımda da birçok dünyaca ünlü isim var. Teklif olursa ve iki kulüp anlaşırsa düşünmeden gelirim.

FANATİK: “Raul Gonzales düğümü”
Futbolcularına bu ay 6 milyon avro transfer taksidi ödeyecek olan Beşiktaş, Raul’un yüksek maliyeti nedeniyle sıkıntı çekiyor. Takıma direkt katkı sağlayacak bir golcü isteyen Demirören ve yönetimi ise bu çıkmazdan kurtulmanın yollarını arıyor.

“Süper Bobo zararda”
Beşiktaş’ın 1.8 milyon avroluk teklifini reddeden Bobo, Cruzeiro’ya ‘Süperman’ temalı bir törenle senelik 800 bin avroya imza attı.

“Simao riske edilmeyecek”
UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme turunda Alania karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Simao Sabrosa’nın sahalardan 10 gün uzak kalacağı açıklanmıştı. Tedavisine Ümraniye’de devam edilen Portekizli futbolcunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Ancak Simao’nun iyileşse de, Alania mücadelesinin rövanşında riske edilmeyeceği kaydedildi.

MİLLİYET: “Kartal’ını satan Ferrari”
Beşiktaş’ın İtalyan savunmacısı, A takımla birlikte antrenmanlara çıkarılmadığı için alt yapı çalışmalarına gitmedi, İtalya’ya kaçtı. Son olarak sözleşmesini tek taraflı fesheden futbolcu, alacakları nedeniyle de UEFA’ya başvurdu.

VATAN: “Çifte bayram olsun”
Beşiktaş Kaptanı İbrahim Toraman; Ramazan Bayramı öncesi gönlünden geçenleri açıkladı; “Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in bayramda aramızda olacağına inanıyorum. Umuyorum ki çok yakın zamanda özgürlüklerine kavuşacaklar.”
***