SON DAKİKA SPOR: Ligde devrim… Simao’dan iyi haber… Şimdilik Hawkins… Hentbolda iyi başlangıç… En anlamlı sevinç… Kartalda dur durak yok… Aurelio İstanbul’a döndü… Bebe yerine iki alternatif… Pektemek takdir topladı…



Simao’dan sevindiren haber
Alania Vladikavkaz maçında sakatlık geçiren Simao Sabrosa’nın MR’ı çekildi. Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde Kulüp Doktoru Devrim Urgun nezaretinde MR’ı çekilen Simao Sabrosa’da korkulan olmadı. Devrim Urgun, “Adalesinde yırtık yok. Birinci derece gerilme tespit edildi. Yaklaşık 1 hafta – 10 gün kadar sürecek bir tedavinin ardından takımla çalışmalara başlayabilecek. Simao, Alania Vladikavkaz ile oynayacağımız rövanş maçında forma giyemeyecek” diye konuştu.
***

David Hawkins Beşiktaş’ta
Kobe ve Durant gibi dünyaca ünlü basketbolcuları takımına kazandırmayı düşünen Beşiktaş şimdilik Hawkins transferi ile yetindi. Erkek Basketbol Takımı, tecrübeli basketbolcu David Hawkins ile sözleşme imzaladı. Tecrübeli basketbolcu David Hawkins, Beşiktaş ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 26 Ağustos Cuma günü İstanbul’da olacak olan yeni transfer David Hawkins, 27 Ağustos Cumartesi günü de sağlık kontrolünden geçirilecek.

David Hawkins kimdir?
28 Ekim 1982 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da dünyaya gelen David Hawkins, 1.95 cm boyunda ve 102 kg ağırlığında olup guard ve forvet mevkilerinde oynuyor. Kariyerinin son beş sezonunu Euroleague’de Armani Jeans Milano, Montepaschi Siena, Lottomatica Roma gibi Avrupa Basketbolu’nun önemli kulüplerinde çift haneli sayı istatistikleri tutturarak geçiren David Hawkins, 2010-2011 sezonunda Armani Jeans Milano ile Euroleague’de 13 sayı, 3 rebound, 2.7 asist, İtalya Liginde ise 13.6 sayı, 3.9 rebound, 2.8 asist istatistiklerine sahiptir. Tecrübesinin yanında kuvvetli fiziği, sert oyun karakteri ve mücadeleci yapısıyla tanınmaktadır. Maçın bütününe yaydığı enerjisi, kontaktan çekinmeden oynaması ve “winner” karakteri Avrupa Basketbolunda kendine iyi bir kariyer oluşturmasını sağlamıştır.
***

Hentbolda ilk galibiyet
Nilüfer Cup’ta mücadele eden Hentbol Takımı, ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Bursa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer Cup’taki ilk maçında Ankara İl Özel İdare ile karşılaşan siyah-beyazlılar, ilk yarısını 24-14 üstünlükle tamamladığı mücadeleden 42-28 galip ayrıldı. Beşiktaş, turnuvanın ikinci maçında bugün (20 Ağustos) İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mücadele edecek. Turnuvadaki diğer maçlarda alınan sonuçlar ise şöyle:
Ankara İl Özel İdare 36-34 İzmir Büyükşehir Bld.
Bursa Nilüfer Bld.:26 Ankara Büyükşehir Bld.:24
***

Guti ve Almeida takdir topladı

Kaptan Guti Hernandez ile golcü futbolcu Hugo Almeida’nın Alania Vladikavkaz maçındaki sevinç gösterisi kamuoyundan büyük takdir topladı. Dün akşam, Alania Vladikavkaz ile oynadığı ve Beşiktaş’ın 3-0 kazandığı UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında, Kaptan Guti Hernandez ile yıldız futbolcu Hugo Almeida’nın attıkları gollerden sonra yaptıkları sevinç gösterisi bugün medyada geniş bir şekilde yer aldı ve kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı. Konu ile ilgili olarak konuşan Guti Hernandez, şunları söyledi: “Beşiktaş kaptanı olduğum için hem gelen şehit haberlerine üzüldüğümü hem de yeni sezonda ilk çıktığım maçta attığım gol sonrası taraftarlarımıza Türkiye’yi ve kulübümü sevdiğimi, bayrağı öperek göstermek istedim.” Dün akşamki maçta gol attıktan sonra asker selamı vererek kamuoyunun takdirini toplayan yıldız futbolcu Hugo Almeida ise, “Askerlerin şehit olmalarına çok üzüldüm. Onların yanında olduğumu, yakınlarının acısını anladığımı belirtmek için asker selamı verdim” diye konuştu.
***

Kartalda dur durak yok
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Rusya’nın Alania takımını dün konuk eden Beşiktaş, ara vermeden rövanş maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Carlos Carvalhal yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapılan antrenmanda dinlenme ve taktik çalışmaları yapıldığı belirtildi. Takım halinde yapılan koşunun ardından Alania karşısına ilk 11’de çıkan oyuncuların dinlendirildiği, diğer oyuncuların ise istasyon çalışması sonrası, A2 takımından takviyeli olarak çift kale maç oynadıkları bildirildi. Siyah-beyazlı takımda, sakatlıkları devam eden Bebe, Ersan Gülüm, Necip Uysal ve dün oynanan Alania maçında sağ arka adalesine darbe alan Simao’nun çalışmaya katılmadıkları belirtildi. Simao’yla ilgili olarak kulüp doktoru Devrim Urgun, çekilecek MR sonrası oyuncunun kesin durumunun belli olacağını söyledi. Öte yandan, babasının vefatı sonrası izin alarak ülkesine giden Mehmet Aurelio’nun dün gece İstanbul’a geldiği ve bugünkü antrenmana da katıldığı bildirildi.
***

Bebe’ye alternatif Raul ya da Lima
Bebe’nin sakatlanmasıyla forvet arayışlarına başlayan Beşiktaş’ın, Braga’nın Brezilyalı forveti Lima’yı gündemine aldığı iddia edildi. Basında çıkan haberlere göre, Bonservisi yaklaşık 4 milyon avro olan Lima için siyah-beyazlı yönetim girişimlere başladı. Carvalhal’in de istediği oyuncu için Beşiktaş’ın yine menajer Jorge Mendes’in kapısını çalacağı söyleniyor. 28 yaşındaki Rodrigo Jose Lima dos Santos, 2010 yılında transfer olduğu Braga’da, 28 maçta forma giyererken altı maçta ağları havalandırdı. Lima ayrıca sekiz de asist yaptı. Alman Bild Gazetesi ise dün yaptığı haberde, Beşiktaş’ın, Schalke’nin yıldızı Raul ile ilgilendiğini yazmıştı.
***

Pektemek takdir topladı
Ameliyatlı dizinden sakatlığını atlatan ve Alania maçında ilk 11’de forma giyen Mustafa Pektemek, Siyah-Beyazlı formayı uzun süre giyeceğini ispatladı. Alania maçında her iki yarıdaki şutları ve hırslı oyunu ile dikkat çeken Mustafa’ya taraftarlar da hayran kaldı. Siyah-Beyazlı yöneticiler, “Mustafa Pektemek’ten çok umutluyuz. Türkiye’nin en iyi yerli golcüsü olacak” dediler. Bu arada Rus takımının teknik patronu Gazzaev de Mustafa’yı çok beğendiğini söyledi.
***

Ligde devrim
Ligde normal sezonu ilk 4 sırada bitiren takımlar, şampiyonu belirlemek için play-off oynayacak. Son 4 sıradakiler ise, küme düşecek 3 ekibin belirleneceği play-out maçları yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig’in statüsünde devrim niteliğinde bir değişiklik yapmak için harekete geçti. Her yıl lige 400 milyon dolar civarında maddi kaynak sağlayan yayıncı kuruluş Digitürk’ün, “Döviz kurunun aşırı değerlenmesi ve Süper Lig markasının şike iddiaları yüzünden lekelenmesi bizi zor duruma düşürdü. Eğer statü değişmezse bu meblağları karşılayamayız” talebini göz önüne alan TFF, çok önemli bir projeyi gündeme getirdi. Bir süredir gizlice üzerinde çalışma yapılan proje, dün akşam Çırağan Sarayı’nda Süper Lig kulüplerinin başkan ve yöneticilerine verilen iftar yemeğinde anlatıldı.

Projenin ana hatları şöyle:
Spor Toto Süper Lig’e play-off ve play-out sistemi getirilecek. Buna göre; ligde normal sezonu ilk 4’te bitiren takımlar play-off, son 4 sırada tamamlayanlar ise play-out maçları oynayacak. Ligin şampiyonu, play-off sonunda yapılacak puan cetveli sonucu belirlenecek. Böylelikle ligi 4. sırada tamamlayan takım bile şampiyon olabilecek. Küme düşecek 3 takım ise, son 4 sıradaki takımların kendi aralarında oynayacağı play-out karşılaşmaları sonucunda ortaya çıkacak. Dün akşam ön tanıtımı yapılan proje önümüzdeki günlerde daha da geliştirilerek, TFF Yönetim Kurulu’nun ve Süper Lig kulüplerinin onayına sunulacak. Bütün taraflar onayladığı taktirde Spor Toto Süper Lig mümkün olan en kısa sürede play-off ve play-out sistemiyle oynanacak. Eğer bu statü kabul edilirse, ligin heyecanı daha da yükselecek ve dolayısıyla yayıncı kuruluş daha fazla decoder satma imkanına kavuşacak. Ayrıca, play-off ve play-out oynayan takımlar daha fazla para kazanacak.