SON DAKİKA ŞEHİR: Deprem TIR’ı Beşiktaş’ta – Ferdi Merter Fosforoğlu… Beşiktaş’ta Hayal Merkezi, Ney ve sinema keyfi… Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi’nin iftarına katıldı… Beşiktaş’ta şortlu eylem… Şüpheliler adliyeye sevk edildiler…



Deprem TIR’ı Beşiktaş’ta
DASK Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Beşiktaş Meydanı’nda saat 10.30’da 17 Ağustos 1999 Kocaeli depreminin 12. yıldönümü dolayısıyla Fay Hatları TIR’ında “Deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası Eğitimi” verilecek.

Ustalara Saygı Toplantısı – Ferdi Merter Fosforoğlu
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının yaz dönemi Ferdi Merter Fosforoğlu gecesiyle devam etti. 70 yıla yakın bir süredir sanatla iç içe olan Ferdi Merter Fosforoğlu için hazırlanan gece, Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda saat 21.00’den itibaren takip edilebiliyor. Faruk Şüyün tarafından, “Park Buluşmaları” kapsamında hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısı, sanatla yoğrulmuş bir ömrü sanatseverlere daha yakından tanıtmayı hedefliyor. Ünlü aktör Hikmet Körmükçü annesi Muazzez Arçay’ı “zorla” arabaya bindirip hastaneye yetiştirmese hayata kuliste “merhaba” diyecek olan, babası Renan Fosforoğlu’nun ancak turne dönüşü görebildiği Ferdi Merter Fosforoğlu için hazırlanan gece; tıpkı ustanın çalışmaları gibi çok yönlü olacak.
“Ustalara Saygı”da neredeyse kendini bildi bileli tiyatro ve sinema dünyasının içinde olan, “Ferdi” adını kendisini çocuk yaşta dublaja başlatan ünlü seslendirme ustası Ferdi Tayfur’dan alan sanatçıyı, farklı disiplinlerden dostları yalnız bırakmıyor. Tiyatro, sinema, televizyon ve dublaj çalışmalarının yanı sıra çok sayıda kitap kaleme alan, farklı kurumlarda eğitmenlik yaparak genç kuşak sanatçılarımızın yetişmesine katkıda bulunan, halen Film-San’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüterek sektör çalışanlarının yaşam standartlarının iyileştirmesi için çaba gösteren Ferdi Merter Fosforoğlu ve programı hazırlayan Faruk Şüyün, tüm gece boyunca renkli konukları sahnede ağırlayacaklar. Agâh Özgüç, Almula Merter, Ateşböceği Ercan, Banu Zorlutuna, Enis Fosforoğlu, Halit Akçatepe, Işık Yenersu, Mine Acar, Necip Sarıcı, Nilüfer Aydan, Osman Şengezer, Seren Fosforoğlu,
Tuna Serim ve Zeki Alasya’nın konuşmacı olarak katıldığı gecede Dinçer Sümer, Gönül Yazar, Müjdat Gezen ve Nedret Güvenç de telefon bağlantılarıyla duygularını paylaştılar.
***
Beşiktaş Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana düzenlediği “Park Buluşmaları” yaz etkinlikleri 17 Haziran 2011 Cuma günü Abbasağa Parkı’nda Bülent Ortaçgil’in vereceği konserle başlıyor. 17 Haziran – 3 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş’taki on altı parkta düzenlenecek olan etkinliklerde Beşiktaş kentlileri konser, film ve söyleşilerle keyifli bir yaz geçirecekler. Beşiktaş parklarında hergün 20:45’de başlayacak olan “Park Buluşmaları” süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebilecektir. Program şöyle:
16 Ağustos Abbasağa Parkı Hayal Merkezi (Söyleşi) Neyzen (Söyleşi)
16 Ağustos Etiler Belediye Sitesi Aşk Tesadüfleri Sever (Sinema)
***

Cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
İstanbul’da Özbek asıllı bir kadını öldürdükleri iddiasıyla Van”da yakalanan iki kişi, emniyetteki işlemlerinin Beşiktaş’ta ki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos Çarşamba günü, Özbek asıllı Mamura Burhorova (46), İstanbul’un Fatih ilçesindeki evinde ölü bulundu. Olayla ilgili yürütülen çalışmalarda G. S (40) ile Q. R. A (22), cinayet şüphelisi olarak takibe alındı. Van”da gözaltına alınan G. S ve Q. R. A. İstanbul’a getirildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından zanlılar, adliyeye sevk edildiler.
***
Beşiktaş’ta şortlu eylem
Kadıköy ardındanda Beşiktaş İskelesi’nde toplanan bir grup kadın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kadın voleybol takımı oyuncusu ve Haliç Üniversitesi Spor Akademisi Spor Yöneticiliği ikinci sınıf öğrencisi Nurcan İbrahimoğlu’na (19) destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Şort giymiş bir grup kadın Kabataş – Beşiktaş – Adalar Vapur İskelesi’nin önünde bugün 14.30 sıralarında toplandı. Türkiye 2’inci ligi takımlarından Işıkspor oyuncusu Başak Koç, grup adına kısa bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz 28 Temmuz’da Bahçeköy’de bir belediye otobüsünde yaşandığı iddia edilen olayın acı verici olduğunu kaydeden Koç, “Bir sporcu, bir voleybolcu maalesef böyle bir olaya maruz kaldı. Bizler sürekli antrenman ve maç trafiği yaşıyoruz. Biz sporcular gibi vatandaşlarımız da bir yerden bir yere giderken şort giyebilmelidir” diye konuştu. Yaşanan şiddetin toplumun her katmanını sardığını hatırlatan Koç, bize benzemeyeni şiddetle yola getirmeye çalışmak bir çıkmaz yoldur. Ramazan davulcusunu dövmeli miyiz? gibi bir soru işareti uyanıyor kafamızda” dedi. Sosyal paylaşım ağında olayı protesto etmek için forum açtıklarını vurgulayan Koç, “Beklediğimiz desteği bulamamaktan üzüntülüyüm. Ben burada diğer sporcu arkadaşlarımı da görmek isterdim” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ İZİN VERMEDİ”
Açıklamaya dayak yediği öne sürülen Nurcan İbrahimoğlu’nun da katılacağını söyleyen Başak Koç, “Beşiktaş Jimnastik Kulübü, oyuncularının böyle bir organizasyona katılmasını istemediğini açıkladı. Bu nedenle Nurcan yanımızda yer almadı” dedi. Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı’nın desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini anlatan Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Şort giydiği için şiddete maruz kalan bir sporcu ve patlayan bir dudak var. Toplumun duyarlı tüm kesimlerini ayrıştırmalara karşı dayanışmaya çağırıyorum.”
BEŞİKTAŞ’A GEÇTİLER
Açıklamanın ardından grup vapura binerek Beşiktaş’a geçti. Beşiktaş’ta otobüs durağına giden 10 kişilik protestocu ekip daha sonra 4. Levent’e giden bir otobüse bindi.
***
Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi’nin iftarına katıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi’nin iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu, iftar sofrasına 3 semavi dinin temsilcileriyle bi araya geldi. Beşiktaş Belediyesi tarafından Levent Tenis Kulübü’nde düzenlenen iftar yemeğine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Volkan Canalioğlu, Erdoğan Toprak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Çetin Soysal, Kadir Gökmen Öğüt, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile çok sayıda partili katıldı. Kılıçdaroğlu, Fener Rum Patrikhanesi Vekili Peder Paisios, Musevi Cemaati temsilcisi Yahuda Leon Adoni, Türk Ermeni Patrikhanesi temsilcisi Peder Zakar Koparyan, İstanbul Müftü Vekili İrfan Üstündağ ve Beşiktaş Müftüsü Emrullah Üzüm ile aynı masada yemek yedi. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Yemeğin ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’ya gitmek üzere salondan ayrıldı.