SON DAKİKA SPOR: Adalı’nın istifası kabul edilmedi…TFF’ye övgü… Bebe’den sonra Necip’te yok… Simao: Hedef lig şampiyonluğu… UEFA maçı biletleri satışa çıkıyor… Kartal Rusya’ya kilitlendi… Hesap zamanı… 4 büyükleri zıplattılar…



Adalı halen Beşiktaş’ın Asbaşkanı
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan daha sonrada istife eden Serdal Adalı hakkında BJK açıklada bulundu.
Kulübün kamuoyuna açıklamasında şu sözlere yer veriliyor:
“Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar tarafından TFF kararları açıklanırken, Kulübümüz Asbaşkanı ve Futbol Komitesi Başkanı Sayın Serdal Adalı’dan eski Beşiktaş JK yöneticisi olarak bahis edilmişse de, Sayın Serdal Adalı’nın Yönetim Kurulumuz tarafından kabul edilmiş bir istifası bulunmadığını kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”
***

Beşiktaş TFF’nin aldığı kararı övdü
Türkiye Futbol Federasyonunun açıkladığı kararların ardından Beşiktaş Yönetik Kurulu bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Beşiktaş JK Yönetim Kurulu’nun Türkiye Futbol Federasyonu’nun son kararına yönelik açıklamasıdır: Türk futbolunda ortaya çıkan olağanüstü durumu yasalar ve talimatlar çerçevesinde, sürecin başından bu yana Türk futbolunun çıkarlarına uygun olarak ve sağduyu ile yöneten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün aldığı kararı, beklediğimiz ve verilmesi gereken bir karar olarak değerlendiriyoruz. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevkedilen arkadaşlarımızla ilgili olarak da, kurul üyelerinin, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kararında açıkladığı gerekçelerle, kişilerin savunma hakkını gözetir bir tutum içerisinde olacağını umuyor ve bekliyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”
***

Necip 10 gün sahalardan uzak kalacak
Necip Uysal, 10 gün sahalardan uzak kalacak. Antrenmanda sağ ayak bileğine darbe alan ve çalışmayı yarıda bırakan Necip Uysal’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Kulüp Doktoru Devrim Urgun, “Yapılan tetkiklerde sağ ayak bileği dış bağında yırtık olmadığı ancak ödem bulunduğu tespit edildi. Tedavisine hemen başlanan oyuncumuz, Perşembe günkü Alania Vladikavkav maçında forma giyemeyecek. Necip Uysal, 10 gün sahalardan uzak kalacak” diye konuştu.
***

Simao: Hedef lig şampiyonluğu
Yıldız oyuncu Simao Sabrosa, Adidas’ın yeni kramponunun tanıtımına katıldı. Portekizli yıldız futbolcu Simao Sabrosa, Cevahir Alışveriş Merkezi’nde bir tanıtıma katılırken, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Portekizli oyuncu, geçen sezon kupada başarılı olduklarını, bu sezon ise ligde şampiyon olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Cevahir Alışveriş Merkezi’nde bulunan Adidas mağazasındaki organizasyona katılan Simao, kramponla basın mensuplarına görüntü verdi. Uzun zamandır bu markanın kramponlarını giydiğini ifade eden Portekizli futbolcu, yeni modelin teknolojik olduğunu, bu sayede daha iyi paslar vereceğini sözlerine ekledi. Simao ayrıca, hayranlarına imza dağıtarak, fotoğraf çektirdi.
***

Alania Vladikavkaz maçı biletleri satışa çıkıyor
BJK Bonus Card sahibi taraftarlar, Alania Vladikavkaz maçı biletleri için öncelikli satın alma hakkına sahip olacak.
Beşiktaş’ın Alania Vladikavkaz ile Perşembe günü Fiyapı İnönü Stadı’nda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off elemeleri ilk karşılaşmasının biletleri, bugün (16 Ağustos) saat 11.00’den itibaren satışa çıkacak. 17 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’e kadar BJK Bonus Card sahibi taraftarlar bilet satın alabilecek. BJK Bonus Card’ı olmayan taraftarlar ise Çarşamba günü saat 15.00’ten sonra bilet satın alabilecek. Taraftarlar biletleri her sezon olduğu gibi; Biletix satış standları, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi ve www.biletix.com internet adresinden satın alabilecek.

Bilet fiyatları şöyle:
VIP ÜST D 400,00 TL
VIP ÜST B&E 300,00 TL
VIP ÜST A&F 235,00 TL
VIP ALT C&D 235,00 TL
VIP ALT B&E 200,00 TL
VIP ALT A&F 150,00 TL
NUMARALI ORTA 150,00 TL
NUMARALI KENAR 125,00 TL
KAPALI ÜST 100,00 TL
KAPALI ALT 90,00 TL
YENİ AÇIK 45,00 TL
ESKİ AÇIK 35,00 TL
RAKİP TAKIM (E.AÇIK) 35,00 TL
***

Kartal Rusya’ya kilitlendi
Portekizli yıldız oyuncu Manuel Fernandes ve kaleci Cenk Gönen, BJK TV’ye açıklamalarda bulundular. BJK TV’ye konuşan yıldız oyuncu Fernandes “Geçtiğimiz sezondan daha iyi bir performans sergileyeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Ayrıca, Perşembe günü karşılaşacakları Alania Vladikavkaz takımı ile ilgili konuşan Portekizli yıldız şunları söyledi: “İkinci lig takımı olmasına rağmen iyi bir takım. Tüm amacımız kendi sahamızda avantajlı bir skor elde edip, Rusya’ya rahat bir şekilde gitmek.” Cenk Gönen ise, “Taraftarımızla kavuşma anını bekliyoruz” dedi. Cenk, Alania Vladikavkaz maçı ile ilgili olarak da “Alania maçında iyi bir skor alarak, taraftarımıza hediye etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
***
Demirören’in hesap zamanı
İspanya’dan dün dönen başkan Demirören, bugün hem transferleri masaya yatıracak, hem de hakkında konuşanlardan hesap soracak. Beşiktaş’ı yoğun bir gün daha bekliyor. Başkan Demirören, bugünkü yönetim toplantısında ilk olarak, kimseye sormadan kendi kafasına işler yaptığı yönündeki yöneticilerin eleştirilerine cevap verecek.

Rota çizilecek
Ardından Futbol Federasyonu’nun aldığı karar masaya yatırılacak ve tartışılacak ve bundan sonra izlenecek yol belirlenecek. Başkan Demirören daha sonra da İspanya’daki transfer görüşmelerini gündeme getirecek.

Transfere nokta
Sporting Lizbon’dan Postiga ve Braga’dan Pizzi’den birinin transferi, Bebe’nin durumu, Manchester’in vermek istediği 2 genç golcü Macheda ve Welbeck ile Beşiktaş’ın genç futbolcuları Muhammed ile Atınç masaya yatırılacak.
(Fotospor)
***

BASINDA ÖNE ÇIKAN BEŞİKTAŞ HABERLERİ:
HÜRRİYET: “O zaman aynen yola devam”
Ligler daha önce planlandığı gibi 9 Eylül’de başlayacak, Avrupa mücadelesi aynen devam edecek. TFF Başkanı Aydınlar, savcılığın gönderdiği belgelerin yetersiz olması ve suçlanan kişi ya da kulüplerin savunmalarının alınamaması nedeniyle, şike iddiaları konusunda herhang, bir karara varılamadığını söyledi.

“Borsada ‘küme düşme yok’a oynadılar, dört büyükleri 425 milyon lira birden zıplattılar” Son 1.5 aydır şike soruşturmasına kilitlenen yatırımcı, Futbol Federasyonu’nun kararı öncesi “Fenarbahçe küme düşmeyecek” beklentisine oynayınca, dört büyükler prim yaptı. Fenerbahçe yüzde 20, Galatasaray yüzde 16.36, Beşiktaş yüzde 12.24 ve Trabzonspor yüzde 14.6 yükseldi.

“Arda La Liga’da zorlanmaz” Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Simao Sabrosa, eski takımı Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan’a övgüler yağdırdı. Milli yıldızın, İspanya Ligi’ne çabuk uyum sağlayacağını belirten Simao, “Arda çok iyi bir futbolcu. Kalitesi üst düzey. Dolayısıyla La Liga’da zorlanmayacak. Türkiye’de futbol agresif oynanıyor. İspanya’da daha çok boş alan bulabilir. Bu da Arda için avantaj” diye konuştu.

SABAH: “Forlan keşke gelse”
Simao, Galatasaray’la anılan Diego Forlan’la ilgili, “Türkiye’de görmek ister misin?” sorusuna, “Forlan şu an Miami’de tatil yapıyor. Düşüncelerini bilmiyorum. Kendisi arkadaşım, tabii ki Türkiye’ye gelmesini isterim” dedi.

“Necip üzdü” Teknik direktör Carvalhal yönetiminde Ümraniye’de yapılan idmana sakat olan Bebe ve Ersan ile babası vefat eden Aurelio katılmadı. Çift kale maçı sağ ayak bileğine darbe alan Necip ve sağ alt adalesinde çekme olan kalaci Cenk yarıda bıraktı. Cenk tedbir amaçlı dinlenirken, Necip’in ödem nedeniyle perşembe günü Alania karşısında oynamasının zor olduğu bildirildi.

HABERTURK SPOR: “Carvalhal’in gözbebekleri”
Asıl işi altyapı olan ve Beşiktaş’ta vekaleten göreve getirilen Carlos Carvalhal, ilk izlenimlerini paylaştı, Atınç, Necip ve Mehmet Akyüz’ü Kartal’ın geleceği olarak anlattı.

“Süper Kupa ne olacak?” TFF, liglerle birlikte 31 Temmuz’daki Süper Kupa maçını da ertelemişti. ‘Aynen devam’ kararı sonrası lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş arasındaki Süper Kupa finalinin durumu netleşmedi.

FANATİK: “İşte tarihi açıklama”
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yapılacak disiplin yargılamasının, hukuka uygun ve adil bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için gizlilik kararının kaldırılmasının şart olduğunu, bunun için iddianameyi bekleyeceklerini ifade etti.

“Çilingir Guti” Alania’nın son maçlarını masaya yatıran Carlos Carvalhal, kolay gol yemeyen Rus temsilcisinin kilidini çözecek ismi buldu. Portekizli hoca, kritik sınavdaki taktiğini Guti Hernandez üzerine kurdu.

“Almeida 6 milyon avro” Yıldırım Demirören, “Almeida gitmek istiyorsa, ayrılabilir. Ancak Mendes’e bu oyuncunun haklarından vazgeçmek için 6 milyon avro istediğimizi söyledik” dedi. Portekizli yıldız giderse, Diego Forlan’a imza attırılacak.

MİLLİYET: “Şu Kartal’ın kara bahtı”
Teknik direktör Tayfur Havutçu’nun tutuklanması, Ersan Gülüm ve Bebe’nin sakatlığına bir ilave de Necip Uysal oldu. Alania maçına hazırlanan siyah beyazlılar, babsaı ölen diğer ön liberosu Mehmet Aurelio’ya da Brezilya’ya gitmesi için izin vermişti.

VATAN: “İstenmiyorsam gelmem”
Türk medyasını yakından takip ettiklerini belirten ABD’li yıldızın menajeri çatlak seslerin nedenini sordu. Yönetici Şeref Yalçın ise Beşiktaş’ın Kobe Bryant’ı tek yürek halinde beklediğini yineledi.