SON DAKİKA ŞEHİR: Otomobil alev alev yandı… Spor yazarı adliyede… Kaymakamlıktan şehit ailelerine iftar… Voleybolcuya dayak iddiasında çelişkili ifadeler kafa karıştırdı… CHP’li Okay’dan ‘Kardeş’ açıklaması … Gasp anı kamerada…



Otomobil alev alev yandı
Beşiktaş’ta seyir halindeki bir araç henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı. Bir anda alevler tüm aracı sararken, sürücü kendini son anda dışarı atarak kurtardı. Araç alev alev yanarken, polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Uzun araç kuyrukları oluştu. Olay Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TEM bağlantı yolu Levent mevkiinde meydana geldi. Seyir halindeki otomobil henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı. Bir anda aracın motor kısmında başlayan yangın bir anda bütün aracı sardı. İsmini vermek istemeyen sürücü bir anda alevleri gördüğünü ve aracı durdurup son anda otomobilden indiğini belirtti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmakta zorluk çekti. Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen itfaiye, araca müdahale etti. Alev alev yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, tamamen kullanılamaz hale geldi.
***

Spor yazarı adliyede
Spor yazarı Alaattin Metin, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi. Adliyeye geldikten sonra savcılık katına çıkan Metin’in, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacağı öğrenildi.
***

Kaymakamlıktan şehit ailelerine iftar
Beşiktaş Kaymakamlığı tarafındanSwiss Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, Beşiktaş’ta bulunan şehit aileleri ve yakınları ile Kaymakam Sadettin Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İlçe Müftüsü Emrullah Üzüm ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli rütbeli personel ve eşleri katıldı.Yemeğin sonunda Kaymakam Yücel tarafından şehit yakınlarına hediyeler takdim edildi.
***

Çelişkili ifadeler kafa karıştırdı
Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı’nın altyapı oyuncularından Nurcan İbrahimoğlu’nun İETT otobüsünde ‘şort giydiği’ için dayak yediği yönündeki haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı.
Basında çıkan haberler üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifade veren otobüs şoförü ve görgü tanığı bir yolcunun açıklamaları, iddiaların tam tersi olduğunu ortaya koydu. Görgü tanığı Sani Uymaz, ifadesinde Nurcan İbrahimoğlu’nun yüksek sesle tartıştığı erkek yolcunun “Ayağınıza bastığım için özür dilerim.” demesine rağmen küfür edip, elindeki metale benzeyen cisimle yolcunun başına vurduğunu söyledi. Uymaz ifadesinde erkek yolcunun bayanı darp ettiğine dair bir hareket görmediğini de aktardı. İbrahimoğlu ile tartıştığı erkek yolcunun haberlerde belirtilenin aksine yan yana oturmadığını, ayrı koltuklarda oturduklarını gördüğünü ifade etti. İETT şoförü ise olayı sesler üzerine yolculardan öğrendiğini anlattı. Şoför ifadesinde, darp edildiğini öne süren İbrahimoğlu’nun, otobüsün ilerleme boşluğuna uzattığı ayağına 3 yolcunun takıldığını ve düşme tehlikesi geçirdiğini belirtti. Bu sırada ayağı takılan yolcuların kendisinden özür dilemesine rağmen İbrahimoğlu’nun özür dileyen yolculardan birine elindeki tasma benzeri bir cisimle tokat attığını kaydetti. Bu sırada diğer yolcuların da İbrahimoğlu’na ‘Hem darp ediyorsun hem de küfür ediyorsun’ diyerek tepki gösterdiğini söyledi. İfadeye göre, İETT şoförünün ‘Aracı isterseniz karakola çekeyim, isterseniz polis çağıralım.’ demesinin ardından İbrahimoğlu aracı terk etti. Bir gün sonra da polise şikâyetçi olmaya gitti. Nurcan İbrahimoğlu’nun Kâğıthane Devlet Hastanesi’nde yapılan adli muayene raporunda ise herhangi bir darp izine rastlanmadığı öğrenildi. Öte yandan İETT otobüsünde saldırı iddiasının ardından sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen bayan voleybolcuların şortlarını giyerek İbrahimoğlu’nun tacize uğradığı ve dayak yediği iddia edilen İETT hattındaki otobüse topluca binecekleri bildirildi. Facebook ve Twitter’da da ‘o hayvanı bulun’ kampanyaları başlatıldı.
***

CHP’li Okay’dan ‘Kardeş’ açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, İstanbul’da yürütülen uyuşturucu operasyonuna kardeşi Mustafa Fehmi Okay’ın adının karışmasını “Kendisinin böyle bir olaya karıştığına ihtimal dahi vermek istemiyorum” sözleriyle değerlendirdi. Okay, “Kardeşime ilişkin bu olay için yargı sürecinin gerçekleri ortaya çıkaracağından en ufak bir kuşku duymuyorum. Hukukun gereği ne ise onu saygıyla karşılıyorum. Nöbetçi savcı, konuyla ilgili savcıyı arayarak bilgi aldıktan sonra bugün tekrar Beşiktaş Adliyesine gelmesini Mustafa Fehmi Okay’a bildirmiştir. Bunun üzerine Mustafa Fehmi Okay bugün tekrar Beşiktaş Adliyesine gitmiş ve savcılık makamınca ifade vermek üzere İstanbul Emniyetine gönderilmiştir. Böyle bir olayın içerisinde kardeşim Mustafa Fehmi Okay’ın adının geçmesinden üzüntü duymaktayım” dedi.
***

Emekli maaşını alırken gasp ettiler
Emekli maaşını çekmek isterken 5 kişi tarafından böyle soyuldu. Beşiktaş’ta ATM’den emekli maaşını çekmek isteyen Murat Ç. parasını cebine koyamadan 5 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir bankanın Levent’teki ATM’si önünde gerçekleşen olayda 60 yaşındaki emekli Murat Ç. , saat 21. 00 sıralarında para çekmek için ATM’ye geldi. ATM’den 580 TL çeken Murat Ç. ‘nin yanına bir kişi gelerek konuşmaya başladı. Bu sırada diğer taraftan gelen başka bir kişi Murat Ç. ‘nin bankadan çektiği parayı alarak kaçmaya başladı. Büyük bir şok yaşayan Murat Ç. ne olduğunu anlamadan parasını alan kişiler kısa sürede ortadan kayboldu. Emekli parasını kaptıran Murat Ç. ‘nin haber vermesi üzerine olay yerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri geldi. Polis ekipleri Murat Ç. ‘nin ifadesini aldıktan sonra çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Güvenlik kamerasına takıldılar
Gasp anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarından hırsızların 5 kişi olduğunu belirledi. Zanlıların kaçış istikametlerini de kameralardan belirleyen polis 5 kişinin metro yoluyla kaçtığını tespit etti. Metronun güvenlik kameralarını da incelemeye alan polisler gasp çetesinin kimliklerini belirledi. Kimlikleri belirlenen Sercan Ç, Mehmet Ç, Yaşar Ç, İsmail B. ve Yusuf C. yapılan operasyonlarla ayrı ayrı adreslerde yakalandı. Toplam 37 sabıkası bulunan suç şebekesi elemanlarının hırsızlık ve gasptan da polis tarafından aranmaları olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

***
Köyiçi’nde kuyumcu soygunu
Beşiktaş Köyiçi Caddesi Büyük Beşiktaş Çarşısı içinde bulunan bir kuyumcuda geçen Perşembe günü meydana gelen hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Büyük Beşiktaş Çarşısına gelen 3 kadın, bir kuyumcudan içeriye girerek vitrinin altındaki bilezikleri görmek istedi. Kuyumcu vitrinin altındaki bileziklere yönelir yönelmez kadınlardan biri hızlı davranıp vitrinin üstündeki altınları aldı. Daha sonra üç kadın kuyumcunun vitrinden çıkardığı bilezikleri almadan kuyumcudan uzaklaştı. Kadınlar kuyumcudan uzaklaştıktan kısa süre sonra vitrinde altınların olmadığını fark eden işyeri sahibi cep telefonuyla polisi arayarak durumu bildirdi. Neye uğradığını şaşıran kuyumcu şüphelendiği kadınların arkasından giderek yakalamak istedi. Kısa sürede izlerini kaybettiren zanlılar, çarşıdan çıktıktan sonra kılık değiştirmek istedi. Kadınların hal ve hareketlerinden şüphelenen Asayiş Şubeye bağlı B. Bölgesi Güven Timleri, kadınları bir süre takip etti. Takip edildiklerini anlayan kadınlardan biri ticari taksiye yönelirken, diğer ikisi ise Sinanpaşa İş Merkezi’ne doğru kaçmaya başladı. Kadınlardan biri taksiye binmek isterken, diğer ikisi de iş merkezi önünde Güven Timleri tarafından yakalandı. Zanlılar yakalandıktan sonra yapılan üst aramasında Z. Y. isimli kadının üstünden toplam piyasa değeri 5 bin lira olan bir adet altın kolye, bir adet altın bileklik, zanlı T. B. ‘nin üstünden ise başka bir yerden aldıkları tespit edilen ve piyasa değeri 20 bin lira olan küpe çıktı. Zanlılardan ikisi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, birisi ise serbest bırakıldı.

***
Hizbullahçılar kırmızı bültenle aranıyorlar
Tutukluluk sürelerini belirleyen Cmk’nın 102. maddesine göre 8 ay önce tahliye edilen Hizbullah sanıkları İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu’nun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. Tutukluluk sürelerini belirleyen Cmk’nın 102. maddesine göre 8 ay önce tahliye edilen Hizbullah sanıkları İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu’nun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. Hizbullah ana davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bu davadan tutuklu sanık Cevad Işıklı ile bir başka Hizbullah davasından tutuklu bulunan ve örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan getirildi.