SON DAKİKA ŞEHİR: Orgeneral Hasan Iğsız Beşiktaş’ta… 4. Levent’e giden o otobüsle ilgili kimse konuşmuyor… Gazeteciye saldırıya kınama… Etek altı fotoğrafçısı yakayı ele verdi… Emekli maaşını alırken gasp ettiler… Köyiçi’nde kuyumcu soygunu… Kaçan Hizbullahçılar kırmızı bültenle aranıyorlar…



Orgeneral Hasan Iğsız Adliyede
Hakkında yakalama kararı çıkartılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız İstanbul Adliyesi’nde. “Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri” davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi.
Adliyeye Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan avukatıyla birlikte giriş yapan Iğsız, daha sonra mahkeme yazı işleri müdürlüklerinin olduğu kata çıktı. Iğsız’ın adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilmesi bekleniyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 sanıklı davada YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu, Mustafa Bakıcı, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Sedat Özüer, emekli Albay Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Mehmet Bülent Sarıkahya ile Ziya İlker Göktaş hakkında yakalama emri çıkartmıştı.
Bu kişilerden dün teslim olan emekli Albay Fuat Selvi, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
***

4. Levent’e giden o otobüsle ilgili kimse konuşmuyor
Beşiktaş kadın voleybol PAV takımı Oyuncusu 19 yaşındaki Nurcan İbrahimoğlu’nun İETT otobüsünde yumruklu saldırıya uğradığına ilişkin iddialar İETT garajında sessizliğe yol açtı. Olayın yaşandığı öne sürülen 42 M Bahçeköy – 4. Levent Metro hattının bağlı olduğu 4. Levent İETT garajındaki görevliler ve şoförler olayı doğrularken, konuşmaktan kaçındılar. İki yolcu arasında yaşanan bir olayın ardından yapılması gerekenin otobüsün kapılarını kapatmak, şikayetçi olan varsa otobüsü en yakın karakola çekmek olduğunu kabul eden şoförler, olayın yaşandığı 28 Temmuz gecesi otobüsün kullanan şoförün kimliğiniyse özenle sakladı. Olayın görgü şahitleri arasında yer alan ve İbrahimoğlu’nun iddialarına göre otobüsü durdurmayan otobüs şoförünün, bugün İETT Genel Müdürlüğüne olayla ilgili bilgi verdiği belirtildi. İETT Genel Müdürlüğü adını saklı tuttuğu İETT şoförünün olayı tam olarak görmediğini. Otobüsü durdurup, karakola çekmek istediği halde, Nurcan İbrahimoğlu’nun otobüsten indiğini söylediği öğrenildi. Bu arada 42 M hattında genellikle 90’lı yıllarda satın alınan İKARUS marka otobüsler kullanılıyor. Bu otobüslerde güvenlik kamerası bulunmuyor.
***

Gazeteciye yapılan saldırıya kınama
Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Takvim Gazetesi magazin muhabiri Aydın Hamza’ya yapılan saldırıyı kınadı. MGD’den yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ulusoy’un yakın koruması Ahmet Doğuş, önceki gün adeta şehir eşkıyalığına soyunarak Magazin Muhabiri Aydın Hamza’ya saldırmış ve arkadaşımızı yumruklayarak darp etmiştir. Kendisi hakkında yasal işlemlerin derneğimiz tarafından başlatılacağını tüm kamuoyuna duyururuz. Olay kısaca şöyle gelişmiştir: Sosyetik güzel Selin İmer’in eski aşkı işadamı Alican Ulusoy ve yeni aşkı işadamı Doruk Kaya ile birlikte yaptığı bir haftalık St. Tropez tatilini Takvim Gazetesi fotoğraflarıyla birlikte, 6 Ağustos Cumartesi günü ‘Geniş Sosyete’ başlığı ile yayınladı. Aydın Hamza imzalı yayınlanan bu haberden sonra, daha önce de Ulusoy için suç işleyip cezaevine girdiği iddia edilen yakın koruması Ahmet Doğuş, Hamza’yı arayarak buluşmak istediğini söyledi. Balmumcu’daki Bulvar Pastanesi’ne gelen koruma “Bu haberin telafisi yok. Fotoğrafları nereden buldunuz?” diyerek tehditler savurdu. Aydın Hamza’ya saldıran ve gözüne yumruk atarak darp eden koruma “Bu burada bitmeyecek. Daha neler yapacağım göreceksiniz” dedi, sonra da aracına binerek mekandan uzaklaştı. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’ne giden Aydın Hamza, saldırgan koruma hakkında suç duyurusunda bulundu. Doğuş’un patronu Alican Ulusoy ise “Benim haberim yok” dedi.
***

Etek altı fotoğrafçısı yakayı ele verdi
Metrobüs duraklarında cep telefonuyla kadınların etek altı görüntülerini çektiği iddia edilen bir kişi polis tarafından suçüstü yakalandı. Daha önce çöpçü ve tezgahtar kılığında suçluları yakalayan güven timleri, bu kez de yolcu gibi davranarak metrobüs duraklarında bayanların etek altı görüntülerini çektiği iddia edilen R.K.’yı suçüstü yakaladı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı güven timleri, Zincirlikuyu Metrobüs durağında etek giyen kadınların peşinden giden R.K.’dan şüphelendi. Yolcu gibi davranan polisler, R.K.’yı takibe aldı. İddiaya göre R.K., Zincirlikuyu metrobüs durağında gazetenin içine sardığı cep telefonu ile bir kadının etek altı görüntülerini çekmeye başladı. Harekete geçen polisler, R.K.’yı suçüstü yakaladı. Polis tarafından gözaltına alınan R.K.’nın cep telefonuna el konuldu. Cep telefonunda yapılan incelemede 15 ayrı kadına ait etek altı görüntünün olduğu tespit edildi. R.K.’nın inşaatlarda kaynakçı olarak çalıştığı ve evli olduğu öğrenildi. Kuştepe Polis Merkezi’ne götürülen R.K., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
***

Emekli maaşını alırken gasp ettiler
Emekli maaşını çekmek isterken 5 kişi tarafından böyle soyuldu. Beşiktaş’ta ATM’den emekli maaşını çekmek isteyen Murat Ç. parasını cebine koyamadan 5 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlık anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir bankanın Levent’teki ATM’si önünde gerçekleşen olayda 60 yaşındaki emekli Murat Ç. , saat 21. 00 sıralarında para çekmek için ATM’ye geldi. ATM’den 580 TL çeken Murat Ç. ‘nin yanına bir kişi gelerek konuşmaya başladı. Bu sırada diğer taraftan gelen başka bir kişi Murat Ç. ‘nin bankadan çektiği parayı alarak kaçmaya başladı. Büyük bir şok yaşayan Murat Ç. ne olduğunu anlamadan parasını alan kişiler kısa sürede ortadan kayboldu. Emekli parasını kaptıran Murat Ç. ‘nin haber vermesi üzerine olay yerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri geldi. Polis ekipleri Murat Ç. ‘nin ifadesini aldıktan sonra çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Güvenlik kamerasına takıldılar
Gasp anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarından hırsızların 5 kişi olduğunu belirledi. Zanlıların kaçış istikametlerini de kameralardan belirleyen polis 5 kişinin metro yoluyla kaçtığını tespit etti. Metronun güvenlik kameralarını da incelemeye alan polisler gasp çetesinin kimliklerini belirledi. Kimlikleri belirlenen Sercan Ç, Mehmet Ç, Yaşar Ç, İsmail B. ve Yusuf C. yapılan operasyonlarla ayrı ayrı adreslerde yakalandı. Toplam 37 sabıkası bulunan suç şebekesi elemanlarının hırsızlık ve gasptan da polis tarafından aranmaları olduğu belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
***
Köyiçi’nde kuyumcu soygunu
Beşiktaş Köyiçi Caddesi Büyük Beşiktaş Çarşısı içinde bulunan bir kuyumcuda geçen Perşembe günü meydana gelen hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Büyük Beşiktaş Çarşısına gelen 3 kadın, bir kuyumcudan içeriye girerek vitrinin altındaki bilezikleri görmek istedi. Kuyumcu vitrinin altındaki bileziklere yönelir yönelmez kadınlardan biri hızlı davranıp vitrinin üstündeki altınları aldı. Daha sonra üç kadın kuyumcunun vitrinden çıkardığı bilezikleri almadan kuyumcudan uzaklaştı. Kadınlar kuyumcudan uzaklaştıktan kısa süre sonra vitrinde altınların olmadığını fark eden işyeri sahibi cep telefonuyla polisi arayarak durumu bildirdi. Neye uğradığını şaşıran kuyumcu şüphelendiği kadınların arkasından giderek yakalamak istedi. Kısa sürede izlerini kaybettiren zanlılar, çarşıdan çıktıktan sonra kılık değiştirmek istedi. Kadınların hal ve hareketlerinden şüphelenen Asayiş Şubeye bağlı B. Bölgesi Güven Timleri, kadınları bir süre takip etti. Takip edildiklerini anlayan kadınlardan biri ticari taksiye yönelirken, diğer ikisi ise Sinanpaşa İş Merkezi’ne doğru kaçmaya başladı. Kadınlardan biri taksiye binmek isterken, diğer ikisi de iş merkezi önünde Güven Timleri tarafından yakalandı. Zanlılar yakalandıktan sonra yapılan üst aramasında Z. Y. isimli kadının üstünden toplam piyasa değeri 5 bin lira olan bir adet altın kolye, bir adet altın bileklik, zanlı T. B. ‘nin üstünden ise başka bir yerden aldıkları tespit edilen ve piyasa değeri 20 bin lira olan küpe çıktı. Zanlılardan ikisi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, birisi ise serbest bırakıldı.
***
Hizbullahçılar kırmızı bültenle aranıyorlar
Tutukluluk sürelerini belirleyen Cmk’nın 102. maddesine göre 8 ay önce tahliye edilen Hizbullah sanıkları İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu’nun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. Tutukluluk sürelerini belirleyen Cmk’nın 102. maddesine göre 8 ay önce tahliye edilen Hizbullah sanıkları İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu’nun yakalanması için kırmızı bülten çıkarıldı. Hizbullah ana davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bu davadan tutuklu sanık Cevad Işıklı ile bir başka Hizbullah davasından tutuklu bulunan ve örgütün yöneticilerinden olduğu belirtilen Hacı İnan getirildi.

“DELİL YOK”
Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Cevad Işıklı, hakkında herhangi bir delil bulunmadığını söyledi. Cesetlerin çıktığı evin sahibi olduğunun iddia edildiğini belirten Işıklı, asıl ev sahibinin mahkemede ifade verdiğini, kendisinin bir ilgisi bulunmadığını kaydetti. Sanık Hacı İnan da hakkında herhangi bir delil bulunmadığını savundu. Cmk 102′den tahliye edildikten 10 gün sonra başka bir dosyadan ve aynı suçlamalarla tutuklandığını hatırlatan İnan, “Nedenini sorduğumda medyanın yoğun baskısı nedeniyle yakaladıklarını söylediler. İki dosyada da delil yoktur, beraatimi istiyorum” dedi.

3 SANIĞA YAKALAMA KARARI VE KIRMIZI BÜLTEN
Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme aldığı ara kararları açıkladı. Mahkeme tutukluluk sürelerini belirleyen Cmk’nın 102. maddesi gereğinde 2011 Ocak’ta tahliye edilen sanıklar İlyas Kutulman, Burhan Ekineker ve İbrahim Evliyaoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Mahkeme yakalama kararına gerekçe olarak, sanıkların ‘imza atma’ yükümlülüğünü yerine getirmemelerini gösterdi. Ayrıca sanıkların yurtdışına kaçmış olma ihtimaline karşılık haklarında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

CMUK 102′DEN TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ
Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinin yürürlülüğe girmesiyle örgütün askeri kanat sorumlusu olduğu belirtilen Hacı İnan ile Abdulsettar Yıldızbakan, Selahattin Alkan, İlyas Kutulman, Burhan Ekineker, Mehmet Bayram Eren, Emin Ekici ve İbrahim Evliyaoğlu tahliye edilmişti. Yurtdışına çıkış yasağı konulan sanıkların adli kontrol çerçevesinde her hafta pazartesi günü bağlı bulundukları polis ya da jandarma karakoluna imza vermelerine de karar verilmişti.