SON DAKİKA SPOR: Kartalın UEFA’da ki rakibi hangi takım oldu?.. Sizin hocanız Tayfur… Mektup ayaklanması… Deron formayı giydi… Kartal Hollanda’da… Kartalın UEFA rakibi belli oluyor… Gurbetçi Kartallar Fulya’da… Beşiktaş’ın Offshore heyecanı… Geri sayım başladı… Kobe’nin ismi yetti…



Kartalın rakibi belli oldu
Avrupa Ligi play-off turu kuraları İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Kura çekimi sonrasında Beşiktaş’a Rusya’nın Alania Vladikavkaz takımı çıktı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçlar 18 Ağustos’ta rövanşlar ise 25 Ağustos’ta oynanacak. Tur atlayan takımlar ise grup maçları oynamaya hak kazanacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçlar 18 Ağustos’ta, ikinci maçlar ise 25 Ağustos’ta yapılacak ve tur atlayan takımlar grup maçları oynamaya hak kazanacak. Ligde grup maçları 15 Eylül’de başlayacak. Kupanın finali 9 Mayıs 2012’de Bükreş’te oynanacak.
***

Sizin hocanız Tayfur
Beşiktaş yönetiminin Havutçu dönene kadar geçici olarak göreve getirdiği Portekizli teknik adam “Tayfur Havutçu’nun yaptırdıklarını devam ettireceğiz. Umarım bir an önce aramıza döner” dedi. Beşiktaş yönetiminin Tayfur Havutçu’nun şike operasyonunda tutuklanması nedeniyle vekaleten takımın başına getirdiği Carlos Carvalhal, futbolcularla bir toplantı yaparak hem kendini tanıttı hem de görevini anlattı. Daha önceden Avusturya kampında Tayfur Havutçu ile tanışan Portekizli teknik adam Havutçu’nun bir an önce görevine döneceğini söyledi. Oyuncularla iyi anlaşmasıyla bilinen Carvalhal, “Ben yönetimin söylediği gibi buraya hocanızın yerine vekalet ediyorum. Umarım o da bir an önce aranıza döner. Gerçek hocanız Tayfur’dur” dedi. Portekizli teknik adam, Avusturya kampına geldiğini ancak orada oyuncularla tanışmadığını da söyleyerek izleyecekleri program hakkında bilgi verdi. Carvalhal’ın “Avusturya kampında Tayfur Havutçu ve ekibiyle tanıştım. Kendisiyle hemen kaynaştık. Onun yardımcısı oluyordum ama şartlar değişti ve bu noktaya geldi. Tayfur Havutçu’nun programını ve yaptırdıklarını uygulamaya devam edeceğiz. Umarım en kısa zamanda kendisi bizimle olur ve beraber iyi günler geçiririz. Alacağımız iyi sonuçlar bizimle olmayan bu insanları mutlu etsin” dediği öğrenildi.
***

Geri sayım başladı
2011-2012 sezonu UEFA Avrupa Ligi’nde bugün saat 14.30’da yapılacak kura çekimi öncesinde muhtemel rakipler belli oldu. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Beşiktaş’ın rakibi, İsviçre’nin Nyon kentinde bugün TSİ 14.30 çekilen kura ile belli olacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise ilk maçlar 18 Ağustos’ta, ikinci maçlar ise 25 Ağustos’ta yapılacak. 1.Grup’ta yer alan Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki muhtemel rakipleri belli oldu.
İşte muhtemel rakipler:

Sochaux (Fransa), Vitoria (Portekiz), FC Alania (Rusya), M.Tel-Aviv (İsrail) ve Shamrock Rovers
(İrlanda)

***
Mektup ayaklanması
Serdal Adalı’nın Metris’ten Fanatik muhabiri Orhan Yıldırım’a yazdığı mektup, Beşiktaşlılar’ı ayağa kaldırdı. Siyah-Beyazlı renklere gönül veren taraftarlar ve camianın önde gelenleri, Göksel Gümüşdağ’ın da Savcı Berk tarafından dinlenmesini istiyor. Şike soruşturması çerçevesinde tutuklu olarak yargılanmasına karar verilen Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, sessizliğini Orhan Yıldırım’a bozmuştu. Muhabirimiz Yıldırım’a özel bir mektup yazan Adalı duygularını, düşüncelerini ve olayın iç yüzünü kısmen de olsa Yıldırım’a yazdığı mektupta açıklamıştı. İbrahim Akın ve İskender Alın’ın transferleri için Türkiye Kupası Finali öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ’la konuştuğunu söyleyen Adalı, “Ayrıca Yusuf Turanlı’nın da, Gümüşdağ’la telefon görüşmeleri var” diye yazmıştı. Adalı’nın bu iddialarıyla yüzyüze kalan Göksel Gümüşdağ’ın da operasyonu yürüten Savcı Mehmet Berk’le görüşmesi için Beşiktaşlılar ayağa kalktı.

İmza kampanyası yolda
Gümüşdağ’ın yapacağı açıklamalar doğrultusunda; İskender ve İbrahim Akın için Beşiktaş’ın transfer teklifi yaptığı doğrulanırsa, Adalı, Havutçu ve Ateş’in özgürlüğüne kavuşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle, Gümüşdağ’ın konuşması için Beşiktaşlı taraftarlar twitter başta olmak üzere internet siteleri ve forumlarda geniş çaplı bir organizasyon düzenlemeye hazırlanıyor. Twitter’da kısa sürede ‘ifadeye git Gümüşdağ’ en çok tartışılan konu olurken, Beşiktaşlılar’ın bir de imza kampanyası düzenlemeyi planladıkları kaydedildi.

***
Deron Williams formayı giydi
Amerika Birleşik Devletleri’nde Yıldırım Demirören ile buluşan dünyaca ünlü NBA patentli basketbolcu Deron Williams, siyah-beyaz formayı ilk kez giydi. 2011-2012 Beko Basketbol Ligi’nde Beşiktaş formasıyla Türk basketbolseverlerin karşısına çıkacak olan Deron Williams, Başkan Yıldırım Demirören ve Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Şeref Yalçın ile bir araya geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan görüşmede Williams, siyah-beyaz formayı ilk kez giyerek poz verdi. Williams, “Çok mutluyum. İstanbul’a gelip Beşiktaş formasıyla taraftarlarla buluşmayı ve maça çıkmayı heyecanla bekliyorum. Eylül ayının başında İstanbul’da olacağım” diye konuştu.

***
Kartal Hollanda’da
Yeni sezon hazırlıklarını 10 Ağustos’a kadar Hollanda’da sürdürecek olan Beşiktaş, kamp yapacağı bölgeye ulaştı. THY’ye ait özel bir uçakla Almanya’nın Düsseldorf kentine hareket eden siyah-beyazlılar, 1 saatlik kara yolculuğunun ardından Hollanda’nın Venlo kasabasına vardı. Gurbetçi taraftarların yoğun ilgisiyle karşılanan kafile, otelde istirahate çekildi. Kafile Başkanlığını Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’nun yaptığı Beşiktaş’ta ameliyat olan Ersan Gülüm, tedavisine devam edilen Mustafa Pektemek ile Ümit Milli Takıma çağırılan Necip Uysal ve Burak Kaplan yer almıyor. 24 kişilik oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

RÜŞTÜ REÇBER
CENK GÖNEN
UMUT KAYA
İSMAİL KÖYBAŞI
EKREM DAĞ
İBRAHİM TORAMAN
ATINÇ NUKAN
EGEMEN KORKMAZ
MEHMET AURELİO
MEHMET AKYÜZ
MUHAMMET DEMİRCİ
VELİ KAVLAK
TANJU KAYHAN
SIDNEI
FABİAN ERNST
GUTİ HERNANDEZ
HUGO ALMEIDA
BEBE
SIMAO SABROSA
MANUEL FERNANDES
RİCARDO QUARESMA
ROBERTO HİLBERT
TOMAS SİVOK
HOLOSKO

***
Gurbetçi Kartallar Fulya’da
BJK Hollanda Futbol Okulu’nda eğitim gören yetenekli gençler A2 Takımı ile idmana çıktı. Hollanda’da bulunan Futbol Okulları’nda eğitim gören Muharrem Çiçek, Emir Cannaz ve Bünyamin Uçankaya yetenekleri sayesinde altyapı hocalarının dikkatini çekmeyi başardı. Genç futbolcular, burada oldukları için çok mutlu olduklarını ve hocaların ilgilerinden dolayı teşekkür ettiklerini söylediler. BJK Spor Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak ise, gençlerin çok yetenekli ve ahlaklı olduğunu söylerken şunları belirtti: “Hafta başında gençler A2 Takımı ile idmanlara çıkmaya başladılar. Her şey iyi gidiyor, umut ediyoruz ki hem onları hem de diğer futbol okullarımızdaki yetenekli gençleri Beşiktaş Altyapısına kazandıracağız.” Genç futbolcular hafta sonuna kadar BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde A2 Takımı ile idmanlara çıkmaya devam edecekler.
***
UEFA’da rakip bugün belli oluyor
UEFA Avrupa Ligi’ndeki yolculuğuna 16 ya da 17 Ağustos’ta başlayacak Beşiktaş’ın play-off turundaki rakibi bugün belli oluyor… UEFA’nın Nyon kentindeki merkezinde yapılacak kura çekimine seri başı olarak katılacak siyah-beyazlı ekip, Devler Ligi’nden elenen takımlar ile eşleşmeyecek. Kolay sayılabilecek rakiplerden biri ile eşleşme ihtimali bir hayli yüksek olan şike soruşturması yorgunu Kartal, bu turda gelecek rakibi aslında çok da önemsemiyor…

BEŞİKTAŞ’IN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Young Boys (İSVİÇRE) Nacional Funchal (POR) Hannover 96 (ALM) Mlada Boleslav (ÇEK) Rabotnicki (MAK) Spartak Trnava (SLOVAK) Sochaux (FRA) Dnipropetrovsk (UKR) Gaz Metan (ROM) V.Guimaraes (POR) Helsingborg (İSVEÇ) Karpaty Lviv (UKR) CSKA Sofya (BUL) Thun (İSVİÇRE) Vorskla Poltava (UKR) FC Vaslui (ROM) Ried (AVU) Sion (İSVİÇRE) Kızılyıldız (SIR) Alania Vladikavkaz (RUS) Legia Varşova (POL) Aalesund (NOR) Litex Lovech (BUL) Omonia (KIB.R.K) Slask (POL) Hearts (İSK) Nordsjaelland (DAN) O.Volou (YUN) S.Bratislava (SVK) NK Maribor (SLO) HJK Helsinki (FİN) Ekranas (LİT) Zestafoni (GÜR) Maccabi Tel Aviv (İSR) Shamrock Rovers (İRL) Dinamo Tiflis (GÜR)
***
Beşiktaş’ın Offshore heyecanı
Dünya Offshore Şampiyonası’nın 13. ve 14. ayağı yapılıyor. Beşiktaş Offshore Takımınında mücadele edeceği Dünya Offshore Şampiyonası’nın 13. ve 14. ayağı olan Moda Deniz Kulübü ve CMS Media Grand Prix’i 6-7 Ağustos tarihlerinde Moda Deniz Kulubü’nde gerçekleştirilecek.
***

Kobe’nin ismi yetti
Ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ın Beşiktaş’la adının anılması bile Siyah-Beyazlıların isminin markalaşmasına yetti. Geçen sezon NBA’den Alen İverson’u transfer eden, futbolda Guti Hernandez, Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa gibi isimlere imza attıran Kartal, dünyanın isminden söz ettiği kulüpler arasında yer aldı. Kobe hamlesiyle bu imajı pekiştiren Siyah-Beyazlılar, transferin gerçekleşmesi halinde milyonlarca dolar harcayıp gerçekleştiremeyeceği tanınırlık hamlesini yapmış olacak.