SON DAKİKA SPOR: Kartal yeni sezona hazırlanıyor… Kobe Beşiktaş’a çok yakın… Yeni forma satışa çıktı… Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri… Carvalhal, sağlık kontrolünden geçti… Karakartal Hollanda yolunda… Beşiktaş’ın yeni antrenöründen açıklamalar…



Kartal yeni sezona hazırlanıyor
Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Basına kapalı gerçekleştirilen idman yaklaşık 1,5 saat sürdü. Çalışmaya ameliyat olan Ersan Gülüm’ün yanı sıra tedavisine devam edilen Mustafa Pektemek katılmazken, Rüştü Reçber ise salonda çalıştı. Carlos Carvalhal yönetiminde yapılan antrenman sahada gerçekleştirilen toplantı ile başladı. İstasyon çalışmalarının ardından kısa koşular yapan Beşiktaş’ta bir grup oyuncu 5’e 2 pas çalışırken, diğer grup ise taktik çalışmaların yer aldığı oyun kurgusu üzerinde durdu. Değişmeli yapılan bu çalışmaların ardından yarım sahada yapılan çift kale maçla idman sona erdi. Beşiktaş, öğlen saatlerinde özel bir uçakla Almanya’nın Düsseldorf kentine gidecek ve oradan da karayolu ile kamp yapacağı Hollanda’nın Venlo kasabasına geçecek.

***

Kobe Beşiktaş’a çok yakın
NBA’in süper starı Kobe Bryant’ı Beşiktaşlı yapmak için ABD’nin Los Angeles kentine giden Başkan Yıldırım Demirören, ünlü oyuncu ve menajerleriyle bu gece bir araya gelerek anlaşma zemini arayacak. Beşiktaş, transferi için yoğun çaba harcadığı NBA’in süper yıldızı Kobe Bryant’ı renklerine bağlamak için ünlü oyuncu vemenajeriyle bu gece Los Angeles’ta masaya oturacak. Dünya’nın tartışmasız en ünlü basketbolcusu olan Bryant’ın transferini bizzat bitirmek için önceki gün ABD’nin Los Angeles kentine giden Başkan Yıldırım Demirören ve yönetici Şeref Yalçın, bu geceyarısı bir araya geleceği Kobe Bryant ve menajeri Rob Pelinka ile sıkı bir pazarlığa girişecek. Türkiye’ye gelerek Beşiktaş formasını giymek için aylığı 1milyon Dolar’dan kapı açan ve Çin’den de bazı teklifler aldığını ifade eden Bryant’a ilk etapta 500 bin Dolar önerecek olan Demirören’in, orta yolu bulmak için fedakarlıktan kaçınmayacağı ifade edildi. Türk Havayolları’nın da sponsoru olduğu Bryant’ın transferini sonlandırmak isteyen Demirören’in bu kozu da kullanarak THY’nin de katkısıyla Los Angeles’taki görüşmeyi ‘mutlu sonla’ noktalamayı planladığı belirtildi. Bu arada, Beşiktaş’ın bir diğer NBA’li transferi Deron Williams’ın da önümüzdeki hafta başında İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Williams’ın yanı sıra Siyah- Beyazlı takımla anlaşmaya varan ancak transferleri henüz resmiyet kazanmayan 7 oyuncuyla dahamukavele yapılacağı bildirildi.

***
Yeni forma satışa çıktı
Beşiktaş’ın 2011-2012 sezonunda giyeceği yeni sezon formalarımızdan ilki olan “Beyaz Forma” satışa çıktı. Göğsünde duran ‘Kartal’ ile beyaz forma, her sezon olduğu gibi 2011/ 2012 sezonunda da Beşiktaş’ın kazanmayı hedeflediği başarılarda en büyük itici gücü olacak. Bembeyaz ve mutlu günlere doğru koşacaklarına emin olarak, üzerindeki beyaz forma, aynı zamanda kalbin temizliğini ve kartalın duruşunu temsil edecek. Adidas tarafından hazırlanan göğsünde yeni sponsor Toyota’nın, sırtında ana sponsor Ülker’in ve kolunda sponsor Avea’nın isimlerinin yazılı olduğu formaya taraftaryar 95 TL fiyatla sahip olabilecekler.

***
BASINDA BEŞİKTAŞ HABERLERİ:

HÜRRİYET: “Carvalhal’ın 15 milyon avroluk rüyası”
Trabzonspor-Benfica maçı için İstanbul’a gelen Portekizli gazetecilerin sorularını yanıtlayan Carvalhal, “Forvet hattına düşündüğümüz futbolcular arasında Cardozo bulunuyor” dedi.

“Fondan üç gence karşılık 6 milyon avroluk öneri”
Beşiktaş, genç futbolcuları Necip Uysal, Atınç Nukan ve Muhammed Demirci’nin ekonomik haklarının belli bir kısmının değerlendirilmesi için “fon” ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. İMKB’ye gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamada, “Quality Football Ireland Limited ile görüşmelere başlanmıştır” denildi. Adı geçen fonun bu üç futbolcuya karşılık Beşiktaş’a 6 milyon avro teklif ettiği öğrenildi.

“Beşiktaş’a dev rakip”
Başkan Demirören’in transferi için ABD’ye gittiği Kobe Bryant’a Olimpia Milano’ya adını veren ünlü stilist Giorgio Armani de talip oldu.

SABAH: “Forvet hattına son bomba Oscar Cardozo”
Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Carvalhal ilk transfer haberini verdi. Portekizli çalıştırıcı, “Cardozo Beşiktaş’ta konuşulan üç dört isimden biri” dedi.

“Beşiktaş Jorge Kulübü”
Beşiktaş Necip, Atınç ve Muhammed’in haklarının yüzde 50’sini Quality Football Ireland şirketine devrediyor. Böylece kulüpte menajer Jorge Mendes bağlantılı oyuncu sayısı 9’a çıkacak.

“Carvalhal 4-3-3 dedi”
Beşiktaş’ta Tayfur Havutçu’nun yerine göreve getirilen Portekizli çalıştırıcı, takımı ‘4-3-3’ sistemi ile oynatmayı düşündüğünü söyledi.

HABERTURK SPOR: “Vekil öğretmen”
Beşiktaş yönetiminin Havutçu dönene kadar takımı ’emanet’ ettiği Carvalhal ilk idmanına çıktı, “Tayfur hoca gelene kadar ben sizlerin başında olacağım” dedi.

“Türkçe öğreneceğim”
İlk basın toplantısında gazetecilere, “Merhaba, nasılsınız?” diyerek sürpriz yapan Carlos Carvalhal, Türkiye’yle ilgili olarak şunları söyledi: İstanbul’un dışında Antalya ve Pamukkale’yi de gezmiştim. Daha önce iki kez Türkiye’ye gelmem söz konusu olmuş, ancak transfer gerçekleşmemişti. Buradaki insanları, kültürü ve ülkeyi çok seviyorum. En kısa zamanda Türkçe’yi de öğreneceğim.

“Tek ilacım başarınız”
Beşiktaş Teknik Direktörü Havutçu, Metris’te kendisini ziyaret eden Rüştü ve İbrahim Toraman’dan başarı istedi: “Beni merak etmeyin. Tek düşüncem bir an önce buradan çıkıp takımın başına katılmak. Ancak benim aranızda olmamam çok önemli değil. Sizler işini iyi yapan, başarılı insanlarsınız. Özellikle UEFA Avrupa Ligi’ne çok iyi bir başlangıç yapmanızı istiyorum”

FANATİK: “Metris’ten Fanatik muhabirine mektup”
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Fanatik muhabiri Orhan Yıldırım’a cezaevinden bir mektup yolladı. Duygu dolu ifadeler kullanan Adalı, Göksel Gümüşdağ’ın savaya ifade vermesi durumunda her şeyin ortaya çıkacağını yazdı.

“Havutçu için oynayacağız”
Carlos Carvalhal ilk idmanına çıktı, Metris Cezaevi’ne mesaj yolladı: “İlk isteğim Adalı ve Havutçu’nun zor günlerinden kurtulması. Tayfur Hocamız ve Beşiktaş’a güzel günler yaşatmak istiyoruz.”

“Cardozo’yla ilgileniyoruz” Bu da Carvalhal’ın Portekiz basınına açıklaması: Cardozo Beşiktaş’ta konuşulan 3-4 isimden biri. Almeida burada mutlu. Her iki oyuncuya aynı anda sahip olmak her teknik direktörün hoşuna gider!

“Los Angeles’ta dev buluşma”
Deron Williams’tan sonra dünyanın en büyük aktif basketbolcusu Kobe Bryant’ı transfer etmek için ABD’ye giden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, bugün 22.30’da yıldız oyuncuyla yüz yüze görüşecek.

MİLLİYET: “Tayfur Hoca için”
Beşiktaş’ın yeni teknik patronu Carlos Carvalhal, futbolcularıyla bir toplantı yaptı, Avusturya kampında Teknik Direktör Havutçu ile görüştüğünü ifade etti, “Tayfur hoca için takımı iyi yerlere getirmeliyiz” yorumunu yaptı.

VATAN: “Almeida 3 yıl daha Beşiktaş’tayım”
Geçen yıl Sporting’e gideceğim söyleniyordu, şimdi de Benfica’ya… Bu iddialardan haberim yok. Benim kulübümle üç yıllık kontratım var ve burada mutluyum.”

***
Carvalhal, sağlık kontrolünden geçti
Antrenör Carlos Carvalhal, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Teknik Direktör Tayfur Havutçu dönene kadar ona vekalet edecek olan Antrenör Carlos Carvalhal, Kulüp Doktoru Devrim Urgun nezaretinde Acıbadem Maslak Hastanesi’nde bir dizi testten geçirildi.

***
Karakartal Hollanda yolunda
Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları için Hollanda’ya gidiyor. Siyah Beyazlılar yeni sezon hazırlıkları kapsamında, 4-10 Ağustos tarihleri arasında Hollanda’nın Venlo kasabasında kamp yapacak. Hollanda’da gerçekleştirelecek kampta 2 hazırlık maçı oynamayı planlayan siyah-beyazlılar, ilk hazırlık maçını Yunanistan Süper Lig takımlarından Ergotelis FC ile 5 Ağustos Cuma günü oynayacak. Sud Station Köln’deki mücadele saat 19.00’da başlayacak.

***
Carvalhal’dan açıklamalar
Teknik Direktör Tayfur Havutçu dönene kadar vekalet edecek olan Antrenör Carlos Carvalhal, Beşiktaş gibi büyük bir takımda göreve başladığı için mutlu olduğunu söyledi. Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözlerine ”Böyle büyük bir takımda olduğum için mutluyum. Beşiktaş dünyanın en büyük takımlarından ve büyük hedeflere sahip” diyerek başlayan Carvalhal, daha sonra teknik direktör Tayfur Havutçu ile ilgili konuştu. Tayfur Havutçu ile Avusturya kampında tanıştıklarını anlatan Carvalhal, ”Beni çok iyi karşıladı. Bu takımda futbolcu gelişimi ve scouting bölümünde çalışmamı istedi. Bu konuda mutabık kalmıştık. Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu ile konuşmuştuk ve görev tanımım belirlenmişti. Görev tanımımda Avusturya kampı dönüşü başlayacak şekilde konuşulmuştu. Tayfur hocanın vizyonu, istedikleri, futbolla ilgili görüşleri beni çok etkilemişti” ifadelerini kullandı. Öncelikle isteğinin Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı’nın zor günlerden kurtulması olduğunu kaydeden Carvalhal, ”Olayın en kısa zamanda çözüme kavuşmasını diliyorum. Onlar beni çok iyi karşılamışlardı, ben de şimdi onları karşılamayı bekliyorum. Onlar gelince de önceden konuştuğumuz görev tanımıyla göreve devam etmeyi umuyorum” dedi. Beşiktaş’ın Atletico Madrid ve Granada ile oynadığı hazırlık maçlarını internetten izlediğini ifade eden Carvalhal, ”Takımın şu an bulunduğu fiziki kondisyonu, bizim önceden düşündüğümüz şekilde. Çok iyi bir şekilde ilk etabı tamamladık. Tek sıkıntı çok idman yaptık, fazla maç yapamadık. Şimdi ilk etap bitti, ikinci etaba geçiyoruz. Bu maç etabı olacak. Futbolcular ne kadar fazla kondisyonları olursa olsun maç kondisyonu farklı. Kısa sürede her şeyi ileriye götürmek daha iyi şeyler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Beşiktaş’ta herkesin kendisine sıcak yaklaştığını, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Carvalhal, “Tayfur hocamız ile Beşiktaş Kulübü’ne güzel günler yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullanan Portekizli çalıştırıcı, basın toplantısı öncesi ve sonrasında basın mensuplarıyla tokalaşırken Türkçe olarak ”Merhaba, memnun oldum” dedi.