SON DAKİKA ŞEHİR: Hediye ettiler yakayı ele verdiler… Tercihlerde son 3 gün… Kan bağışı kampanyası… Villadan müebbet hapis cezasıyla hapse… “Galyana Geldik Sahaya Girdik”… TOKİ’nin Etiler harekatı…



TOKİ’nin Etiler harekatı
Etiler’de 3 lisenin arazisini okul yapma karşılığı MEB’den alan TOKİ’nin yeni projesi Emniyet’e takıldı. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisini de isteyen kurum anlaşma sağlayamadı. TOKİ’nin Etiler harekatı Emniyet’e takıldı…Toplu Konut İdaresi, İstanbul Etiler’deki Etiler Lisesi, Levent Kız Meslek Lisesi ve Etiler Turizm Otelcilik Lisesi arazilerini 125 okul yapma anlaşması karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan satın aldı.

Pazarlık tam 4 yıl sürdü
TOKİ, 36 bin metrakarelik Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisini de istedi. Paha biçilmez arazi için yaklaşık 4 yıl boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü ile pazarlıklar yapıldı. TOKİ son olarak Türkiye genelinde polis için yaptırdığı lojmanlar karşılığında araziyi almayı teklif etti.

Kurum da vazgeçti
TOKİ ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün pazarlığı geçen hafta son aşamaya kadar geldi. Üsküdar’daki Kemalettin Eregün Öğrenci Yurdu’nun genişletilerek polis okulunun buraya taşınması planlandı. Ancak elindeki en değerli araziyi ucuza kaptırmak istemeyen Genel Müdürlük, TOKİ’nin teklifini düşük bulunca son anda araziyi vermekten vazgeçti. TOKİ yetkilileri ‘Anlaşma tıkanınca arazinin alınmasından vazgeçtik’ dedi.

Saldırıyla gündeme geldi
Yüksekokul, geçen aylarda önünde yaşanan patlamayla gündeme gelmişti. Anlaşmanın olmaması, bir öğrenci yurduna taşınmak zorunda kalacak olan polis okulu öğrencilerine de rahat nefes aldırdı. 1909 yılında Yıldız Sarayı’nda ‘İlk Polis Okulu’ olarak eğitim ve öğretime başlayan okul, faaliyetini 1960’a kadar Yıldız Sarayı’nda, ardından Kayseri’de sürdürdü. 1966’da Etiler’de inşa edilen bugünkü binada öğrenime başladı. 1985’te Polis Koleji’ne dönüştürüldü. 1994’e Polis Akademisi’ne öğrenci yetiştirdi. 1994 yılında ise Polis Okulu olarak tekrar açıldı.

Hediye ettiler yakayı ele verdiler
Taksi şöforünü bıçakladıktan sonra para ve cep telefonunu gasp eden zanlılar cep telefonunu hediye edince yakalandı. Sultangazi’de bir ticari taksi şöforünü bıçakladıktan sonra para ve cep telefonunu gasp eden zanlılar cep telefonunu hediye edince yakalandı. Polisin zanlılardan birinin oğluna hediye ettiği, onunda kız arkadaşına verdiği cep telefonun izini sürerek 3 gaspçıdan ikisini yakaladı. Sultangazi’de 13 Haziran 2011’de meydana gelen olayda Engin Akın’ın kullandığı taksiye binen üç kişi bir süre yol aldıktan sonra aracı durdurdu. Olayda arkada oturan kişi aniden bıçağını çekerek şoför Engin Akın’ın göğsüne sapladı. Araçta bulunan diğer iki kişi ise Engin Akın’ın cebindeki 150 lira para ile cep telefonunu aldı. Saldırganlar yaya olarak kaçtı. Engin Akın’ın polise başvurarak olayı anlatması üzerine soruşturma açıldı. Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada dedektifler taksi şofürünün gasp edilen kayıp telefonunun izini sürdü. Cep telefonunun R. İ. adlı 17 yaşındaki bir genç kız tarafından kullanıldığı belirlendi. Bunun üzerine bilgisine başvurulan R. İ. telefonu erkek arkadaşı M. S. ‘den (17) hediye aldığını söyledi. M. S. polis tarafından kısa sürede yakalandı ve kız arkadaşına hediye ettiği telefonu babası Mustafa S. ‘nin (40) kendisine verdiğini söyledi. Bu gelişme üzerine Mustafa S. polis tarafından gözaltına alındı. Gayrettepe’de ki Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada Mustafa S. gasp yaptığı iddialarını kabul etmedi. Mustafa S. aldığı bıçak yaraları nedeniyle güçlükle yürüyen Engin Akın tarafından Gasp Büro Amirliği’nde teşhis edildi. Polis gasp olayına karışan diğer zanlı Mustafa S. ‘nin yeğeni F. S’yi de kısa sürede yakaladı. F. S. de taksici tarafından teşhis edildi. Olaya karışan diğer zanlı İ. S. ‘nin (17) yakalanması için çalışmalar sürüyor.

***
Son 3 gün
Beşiktaş Belediyesi ve Okan Üniversitesi işbirliği ile üniversite adaylarının aldıkları puan doğrultusunda en doğru seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla, Beşiktaş Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde kurulan ÖSS tercih bürosu 5 Ağustos 2011 Cuma gününe kadar öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Haftanın yedi günü boyunca gençlerimizi Beşiktaş Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezine bekliyoruz.

***
Park buluşmaları sürüyor
Beşiktaş Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana düzenlediği “Park Buluşmaları” yaz etkinlikleri 17 Haziran 2011 Cuma günü Abbasağa Parkı’nda Bülent Ortaçgil’in vereceği konserle başlıyor. 17 Haziran – 3 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş’taki on altı parkta düzenlenecek olan etkinliklerde Beşiktaş kentlileri konser, film ve söyleşilerle keyifli bir yaz geçirecekler. Beşiktaş parklarında hergün 21:00’da başlayacak olan “Park Buluşmaları” süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebilecektir.

8 Ağustos Ortaköy Meydanı Hayal Merkezi (Söyleşi)
Mavi Işıklar (Konser)
15 Ağustos Abbasağa Parkı Ustalara Saygı
22 Ağustos Abbasağa Parkı Hızlı ve Öfkeli (Sinema)
Kabare

***
Beşiktaş Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi
Beşiktaş Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile “Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır “ isimli kan bağışı kampanyası düzenlendi. Levent Meydanı’nda düzenlenen kampanyaya, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Beşiktaş Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kan toplama çadırında, kan sayımı, tansiyon ölçümü ve kan alımı işlemleri gerçekleştiriliyor

***
Villadan müebbet hapis cezasıyla hapse
Eyüp’te kız arkadaşına laf attığını iddia ettiği bir kişiyi öldüren bir kişiyi de ağır yaraladıktan sonra yakalanan ancak 10 yılda yargılanması tamamlanmadığı için serbest bırakılan Nihat Aras, Kemerburgaz’da bir villanın çatısında saklanırken gözlatına alındı. Eyüp’te kız arkadaşına laf attığını iddia ettiği bir kişiyi öldüren bir kişiyi de ağır yaraladıktan sonra yakalanan ancak 10 yılda yargılanması tamamlanmadığı için serbest bırakılan Nihat Aras, Kemerburgaz’da bir villanın çatısında saklanırken gözlatına alındı. Adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs suçlarından hakkında müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yakalanan Nihat Aras cezaevine götürüldü. İslambey Caddesi üzerinde 29 Kasım 2005’da meydana gelen olayda İdris Köşkü parkına giden Nihat Aras, burada kız arkadaşına laf attığını iddia ettiği kişilerle tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay sırasında Nihat Aras, Sercan Demirtaş’ı bıçaklayarak öldürüp, Aytekin Karadağ’ı da ağır yaraladıktan sonra yakalandı. Yargılaması sonucu müeebet hapis ve 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Nihat Aras, cezası Yargıtay tarafından onanmadığı için 10 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Nihat Aras’ın cezası geçen Haziran’da Yargıtay tarafından onanınca tekrar aranmaya başlandı. Gayrettepe’de ki Asayiş Şube Müdürlüğü, İnfaz Büro Amirliği ekipleri Nihat Aras’ın Kemerburgaz’da kızkardeşine ait bir villada kaldığını tespit etti. Villanın bahçesinde otururken görülen Nihat Aras’ı yakalamak için 3 ekip operasyon düzenledi. Ancak polisleri fark edip kaçmaya başlayan Nihat Aras, yanda bulunan komşu villanın çatısına çıktı. Polis tarafından yapılan aramada çatı katında saklanan Nihat Aras gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Nihat Aras işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine götürüldü.

***
“Galyana Geldik Sahaya Girdik”
Şükrü Saraçoğlu Stadın’da Fenerbahçe-Shaktar Donetsk futbol takımları arasında özel maçın yarım kalmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye çıkarıldı. Şükrü Saraçoğlu Stadın’da Fenerbahçe-Shaktar Donetsk futbol takımları arasında özel maçın yarım kalmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye çıkarıldı. İfadelerinde “Galyana” geldiklerini söyleyen 4 kişi üzerlerindeki Aziz Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu tişörtler ve maskelerlerle ilgili “Feneryumda da satıldığını bildiğimiz tişört ve maskeleri sahaya girmeden önce başka seyircilerden aldık” dedikleri belirtildi. Zanlıların sporda şiddeti önleme yasası gereği 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanabileceği öğrenildi. 21 Temmuz’da oynanan maç sırasında Şike Soruşturması kapsamında halen cezaevinde bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanmasını protesto eden taraftarlar önce basın mensuplarının bulunduğu tribüne sözlü sataşmıştı. Daha sonra maç seyircilerin sahaya girmesiyle iki kez durdurulmuştu. Son olarak üzerinde Aziz Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle sahaya giren seyirciler yüzünden maç 67. dakikada hakem tarafından durdurulmuş ve yarım kalmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili Fenerbahçe Futbol Kulübü’ne iki resmi maçında kendi sahasında seyircisiz oynama cezası vermişti. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili dün gözaltına alınan Mehmet T. (39), Cüneyt O. (44), Mahmut S. (24) ve Orhan Ş. ‘nin (42) sorguları tamamlandı. Poliste verdikleri ifadelerinde “Galyana” geldiklerini bu nedenle sahaya girdiklerini söyleyen zanlıların kimseye bir zarar vermeyi düşünmediklerini söyledikleri öğrenildi. Polisin, “Üzerinde Aziz Yıldırım’ın fotoğrafları bulunan tişörtleri ve Aziz Yıldırım maskelerini nereden buldunuz?” sorusunu cevaplayan zanlılar “Feneryum mağazasındada satıldığını bildiğimiz tişörtleri ve maskeleri sahaya girmeden önce tribünde bulunan ve tanımadığımız seyircilerden alıp giydik, sonra da sahaya girdik” dedikleri öğrenildi.

1 İLE 3 YIL ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZASI ALABİLİRLER

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra Kadıköy Adliyesi’ne götürülen 4 fanatik taraftarın 14 Nisan 2011’da yürürlüğe giren Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince 1 ile 3 yıl hapis cezası alabilecekleri belirtildi. Bu yasanın yasak alanlara girilmesini düzenleyen 16. Maddesi’nin 2. Fıkrası’nda seyircilere yasak olan yerlere giren kişiler bu hareketlerinin maçın gidişatını etkilemesi halinde 1 ile 3 yıl hapis cezası ile yargılanacağını belirtiliyor. Polisin zanlılarla ilgili hazırladığı dosyada Türkiye Futbol Federasyonu’ndan alınan maçın yarım kalmasına sahaya giren seyircilerin olduğunu gösteren bir rapor bulunduğu öğrenildi. Gayrettepe’de ki Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada maçla ilgili görüntülerin incelemesinin devam ettiği öğrenildi. Görüntülerde sahaya girerek maçın yarım kalmasına neden olan kişilerin kimliklerinin belirlenerek gözaltına alınılacağı öğrenildi.