SPOR-Beşiktaş hoca transferinde de 1 numara

Kartal’ın potada müthiş bir transfer için daha kolları sıvadığı iddia edildi. NBA’deki lokavt sonrası Deron Williams’la kesin olarak anlaşmaya varan, Kobe Bryant’la da görüşmelerini sürdüren Siyah-Beyazlılar’ın,
hocaların hocası P.Jackson’ı basketbol şubesinin başına getirmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

Geçen geçen sezonun başında futbolda Ricardo Quaresma, Guti Hernandez gibi yıldız transferleriyle gündem yaratan, basketbolda da Allen Iverson’u kadrosuna katan Beşiktaş’ın müthiş bir bomba daha patlatmak üzere olduğu ileri sürüldü. NBA’deki lokavt kararı sonrası New Jersey Nets’ten Deron Williams’la kesin olarak anlaşmaya varan, L.A. Lakers’dan Kobe Braynt’la imza aşamasına gelen Kartal’ın yeni hedefi ünlü coach Phil Jackson.

Jackson 10 yıl CEO’luk yapacak

Aylık ücreti 1 milyon dolar civarında olan Kobe için sponsor arayışlarını sürdüren Siyah-Beyazlılar’ın NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi antrenörü olarak kabul edilen Jackson basketbol şubesi CEO’su olarak göreve getirmek istediği bildirildi. Görevi kabul etmesi durumunda 10 yıllık bir plan yapacak olan hocaların hocası Phil Jackson’ın Türkiye’nin dört bir yanında açılması düşünülen Beşiktaş spor okullarının da temelini atacağı kaydedildi.

Ataman altyapıya kaydırılacak

Bu arada Phil Jackson’ın Beşiktaş’a transferi için önde gelen bankalardan biriyle anlaşma sağlandığı öğrenilirken, ünlü çalıştırıcının yardımcılarını da ABD’den getireceği ifade edildi. Halen Beşiktaş Basketbol Erkek Takımı’nın antrenörü olan ve Deron Williams’ın gelmesinde önemli rol oynayan Ergin Ataman’ın ise bu müthiş transferin gerçekleşmesi durumunda altyapıda görevine devam edeceği belirtildi.

Zaza Pachulia transferi yattı

Öte yandan Siyah-Beyazlılar’ın prensipte anlaşmaya vardığı Gürcü asıllı Zaza Pachulia’nın transferinin gerçekleşmeyeceği ve Türkiye’ye gelmeyeceği ortaya çıktı. Türkiye’de Ülker’in altyapısında yetişen Atlanta Hawks’ın pivotu kendisine ait Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’la prensipte el sıkışmıştık ancak maddi konularda anlaşamadık. Bu durumda Türkiye’ye gitmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

STAR