SPOR-Ligler ne zaman başlıyor?

BEŞİKTAŞ-Süper Kupa’nın ertelenmesinin ardından şimdide liglerin ne zaman başlayacağı merak konusu haline geldi. Edinilen bilgilere göre liglerin ertelenmesi de gündeme gelebilecek maddeler içerisinde yer
alıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 31 Temmuz’da yapılması planlanan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Bu söylemin ardındansa şu söylemlere yer veriliyor. Lig en erken ağustosun üçüncü haftasında başlar, yeni sezonun açılışı, ağustos sonu, eylül başına kalabilir, Eylülün ilk haftasındaki milli maçlardan sonra başlayabilir. Aydınlar, Futbol Federasyonu yönetim kurulunun dün yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aydınlar, futbolda şike soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılığından bugünden itibaren belgelerin kendilerine ulaştırılmaya başlayacağını belirterek, “Bu nedenle liglerin ve Bank Asya 1. Lig’in ertelenip ertelenmeyeceği konusuna en kısa sürede, belgeleri gördükten sonra karar vereceğiz. UEFA’nın da bu konuda desteği ve güvencesi bizimle” dedi.
Buna karşılık, yönetim kurulu toplantısında oylama yapılmadı ve herkes Süper Lig’in başlamasının ertelenmesi konusunda hemfikir oldu. Bu aşamada liglerin geç başlaması da hemen hemen yüzde 100 gibi. Federasyonun yönetim kurulunda, herkes bunun farkında. Savcılıktan bugün ilk belgelerin gelmeye başlamasından itibaren, bu evrakların geliş süresi ve Etik Kurulu’nun karar alma süreci beklenecek. Buna göre Spor Toto Süper Lig’in başlama tarihi için 3 olasılık var. Birincisi, en erken ağustosun 3. haftası olacak. İkinci ihtimal, ağustos sonu-eylül başı. Üçüncü ihtimal ise A Milli Takım’ın 2 Eylül’de Kazakistan ve 6 Eylül’de Avusturya ile oynayacağı maçlardan sonra başlaması olacak.