SPOR-Ligin geleceği ne olacak

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına bugün -yapacağı antrenmanla devam edecek. 4 Temmuz’da kamp için Avusturya’ya giden ve 15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde yurda dönen siyah-beyazlılar,
2 günlük iznin ardından hazırlıklarını Pazartesi günü saat 10.00’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştireceği idmanla sürdürecek. Öte yandan, ligin ertelenmeside gündemde. İstanbul’da yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında, liglerin ertelenmesi olasılığı da tartışılacak. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın geçen hafta liglerin daha önce planlanan tarihte başlayacağını açıklamasına karşın, gelişen olaylar ve ortaya atılan yeni iddialar nedeniyle bu karar yöneticiler tarafından yeniden gözden geçirilecek. Daha sağlıklı adımlar atılabilmesi için zamana gereksinim duyulduğu şeklindeki görüşün ağırlık bastığı federasyon, büyük olasılıkla liglerin başlama tarihini iki hafta erteleyecek. Bu durumda yeni sezonun 20 veya 27 Ağustos’da başlamasının planlandığı öğrenildi.

Sonuncu sayılacaklar

10 gün önce Etik Kurulu’nu görevlendiren ve gelişmeleri takip eden Futbol Federasyonu, savcılık soruşturmasının tamamlanmasından sonra kendilerine ulaştırılacak bilgi ve belgeleri değerlendirmeye başlayacak. Kurul, suçlamalarla ilgili bir kanaat oluştursa bile savcılık iddianamesi tamamlanmadan herhangi bir cezai işlem yapılamayacak. İddianamenin mahkemeye sunulmasıyla birlikte resmi dayanağı hazır olan federasyon küme düşürme, puan silme, hak mahrumiyeti gibi talimatların kendisine verdiği yetkileri kullanacak.
Soruşturmada adı geçen Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehirspor, Sivasspor, Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu, Giresunspor, Kartalspor’un kaderi bu aşamadan sonra çizilecek. Küme düşürülmesine karar verilen takım 2010-11 sezonunu bulunduğu ligin son sırasında tamamlamış sayılacak. Birden fazla takım söz konusu ise 17. ve 18. olarak sıralanacak. Bu durumda o sezon 16. ve 17. olarak küme düşen iki takım ligde kalacak. Örneğin Süper Lig’den iki takım düşerse, Bucaspor ve Konyaspor ligde kalmış sayılacak.