SPOR-Genç oyuncular Radyo Beşiktaş’ta tartışıldı

BEŞİKTAŞ-CNN Türk Spor Müdürü ve Posta Gazetesi Yazarı Faik Gürses, Radyo Beşiktaş’ın canlı yayın konuğu oldu. Didem Tutal sordu, canlı yayında spor yazarları Beşiktaş’ın transfer dosyasını ve genç oyuncuların Beşiktaş’a katılmasıyla yeni sezonun nasıl bir çehrede olabileceğini masaya yatırdı. Gürses ve Ülgen Beşiktaş’ın başarı grafiğinin de nasıl olacağını, kadrodaki eksiklikleri ve transferdeki yaklaşımları değerlendirdi. Canlı yayına katılan iki usta isimden Faik Gürses Siyah Beyazlı kulübün transfer dosyasını ve oyuncuları, oyun anlayışını dile getirdi ve yeni sezonda nasıl bir Beşiktaş’ın karşımıza çıkacağını değerlendirdi.

FAİK GÜRSES: “GENÇ NESİL YABANCI VE TECRÜBELİ KUŞAKLA BULUŞUYOR…”

Aslında bu sene çok farklı bir durumun olduğu göze çarpıyor. Birkaç yıldır bazı yabancı transferlerin son noktayı koymak üzere Beşiktaş’a imza atmalarının yanısıra bu sezon çok değişken bir grafik çizildiğini görüyoruz. Gerek stoper gerekse santrafor mevkiine yapılan transferlerin özellikle yaşlarının genç oluşu, girdikleri takımların içerisinde hayli yüksek performansla oynadıkları, bu sayede Beşiktaş’ı tercih ettiklerini Beşiktaş’ın bundan sonra bir gençleştirme harekatı içerisinde olduğunu görmekteyiz. İnşaallah yanılmıyoruz Tayfur Havutçu yönetiminde bu genç nesil yabancı ve tecrübeli kuşakla buluşup Beşiktaş’ın  arzu ettiği mücadeleyi saha içerisinde verir ve arzu ettiği kupa hedefine birlikte uzanarak bu kupaları kucaklayabilir. İfade edelim yeni transferler deyince tabii uzun bir süredir Beşiktaş’ı meşgul eden Ersan Gülüm geliyor. Zannediyorum sayın hocamız Tayfur havutçu Sivok ve Ferrari gibi iki tane yabancı stoperini de gözden çıkarmış olacak ki bu mevkinin hem sağını ve solunu ve kaleci tercihini yerli futbolculardan yana kullanacak şu an görüntü öyle. Eğer ben yanılmıyorsam Ersan Gülüm ve İbrahim Toraman’la birlikte İsmail Köybaşı, Ekrem Dağ, Veli Kavlak gibi önemli isimler Beşiktaş’ın bundan sonraki savunma prensipleri içerisinde yer alacak futbolcular. Elbette bunlar yedekli olarak gündeme geliyor. Yedekli olarak Beşiktaş tüm transferlerini gerçekleştiriyor. Tabii hem ortasaha hem de forvete alınan futbolcularda çok önemli. Benim Sidnei ve Bebe’yi seyretme imkanım olmadı. Tabii edindiğim intiba yaşlarının genç olması özellikle geldiği kulüplerde ortaya koyduğu oyunu ve mücadeleci bir futbol tavrı ile saha içinde yer almaları Beşiktaş’ın tercihidir diye düşünüyorum. Zaten böyle olmasa alınmazlardı diye düşünüyorum. Benim şu anda yararlı transfer olduğuna inandığım Mustafa Pektemek’ten bahsetmek istiyorum. Sevgili hocamız ve Beşiktaş’ın eski kaptanlarından Samet Aybaba’nın yıllar evvelki bir söyleminde Hakan Şükür’ün yerini alacak yegane futbolcu dediği Mustafa Pektemek’in yüksekte olsa bir bonservis ücreti ile Beşiktaş’a kazandırılması elbette çok önemli bir transfer hareketidir. Ben Mustafa Pektemek’in transfer olduktan sonraki ilk gününden itibaren sayın hocamız Tayfur Havutçu’nun da şu sözünü hatırlıyorum. Ben kendisine süre vereceğim kendisi ile konuştum dedikten sonra Mustafa Pektemek ve hocasını doğrulayan bir açıklama yapmıştı. Dolayısıyla Almeida, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz’le birlikte santrafor mevkiinde forma rekabeti olacak.

KALABALIK KADRO KAFA KARIŞTIRIR
Beşiktaş geçen sene o başına gelen talihsiz stoper facialarıyla belki ilk bakışta, bende bunu çok kez tekrarlıyorum bir kalabalıklaşma, bir yığılma gibi transfer hareketinin içinde gözüküyorsa da yoğurdun üflenerek yenmesi konusunda bir tecrübe edinmiştir diye düşünüyorum. Çünkü geçen sene elinde stoper kalmayarak Paf takımından ve ileriye dönük vaat veren Atınç’a bile forma verme fırsatı doğmuşsa bu sene yapılan stoper ve santrafor  transferlerinin çok fazla bir yara açacağını tahmin etmiyorum. Bir bölümü yedek kalacak bir bölümü sahaya çıkacak oyuncuların ama herkes Beşiktaş’ın başarısı için uğraş vercek. Tabii bu arada Veli Kavlak ve Tanju Kayhan’dan da söz etmek istiyorum. Veli’yi Viyana’da izledim Hilbert’i çalımlayarak attığı gol hala gözümün önünde. Ekrem Dağ’ın performansına benzetiyorum. Onun çizdiği bir futbol grafiğinin daha yükseğine Veli Kavlak’ın ulaşacağını tahmin ediyorum. Elbette tabii kapalı kutu Burak Kaplan elbette Tanju Kayhan bunlar sürekli ilk 11’i ve ilk 18’i zorlayacak futbolculardır. Öyle tahmin ediyorum, eğer ben görüşlerimde yanılmıyorsam Beşiktaş Tayfur Havutçu’nun nezdinde 2011-2012 sezonunda rekabete açık mücadeleci, ilk 11’i zorlayan genç ve yerli futbolcuların katılımıyla çok başarılı bir sezon geçirecektir diye düşünüyorum aksi takdirde ben ve benim gibi düşünenler yanılacaktır. Artık bu transferlerin neticelenmesinden sonra Beşiktaş’ta şu anda Bowsingva ismi geçiyor. Bundan sonra gelecek futbolcunun Beşiktaş’a lüks olacağını tahmin ediyorum. Birde şunu ifade ediyorum, ben zaman zaman bunu dile getiriyorum. Kalabalık kadro, aynı mevkilerdeki oyuncu çokluğunun sayısı bir teknik direktörün kafasını karıştırabilecek bir ortamı yaratır. Sürekli aynı mevkiye oyuncu almak teknik direktörü zora oraya gelen oyuncunun performansını göstermede önemli bir etki yaratır diye düşünüyorum. Bundan sonra hem yönetimin hem Tayfur Havutçu’nun bir transfer yapacağını tahmin etmiyorum. Ama sayın başkan şunu ifade ediyor. Beşiktaş için her an transfere açıktır, belkide biz yanılırız Bosingwa’nın transferi her an bitebilir ama şu anda Beşiktaş’ın artık gerek savunmaya, gerek orta sahaya gerekse forvete ve kadrosunun yedeklerine ihtiyacı olan isabetli bir oyuncu olduğunu zannetmiyorum.”