Son Dakika Beşiktaş (09.06.2011)

Sürücü, çarptığı polisi 2 km götürdü

BEŞİKTAŞ-Dolmabahçe’de kontrolden kaçan alkollü sürücü çarptığı polisi 2 km. motor kaputunda götürdü. Dolmabahçe’de trafik polisinin ‘Dur’ ihtarına uymayan araç, polis memuruna çarpıp otomobilin kaputuna düşen polisi alarak kaçmaya çalıştı. Polis memurunu kaputun üstünde 2 kilometre götüren araç, kaza yaparak durabildi. Hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınan trafik polisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dolmabahçe kavşağındaki ışıklarda, sabah saat 09.00’da meydana gelen olayda trafiği yönlendiren polis memuru A.H, Beşiktaş’tan gelen trafik akımını durdurmak istedi. Bu sırada en önde bulunan 34 PG 993 plakalı otomobil durmayarak trafik polisine hafif şekilde çarptı. Çarpma sonucu motor kaputunun üzerine düşen polis memuru A.H, aracın ön tarafına tutundu. Hızını kesmeyen araç, polis memurunu araç üstünde 2 kilometre götürdü. Karaköy istikametine doğru giden sürücü bir süre sonra tramvay yoluna girdi. Fındıklı ışıklarda başka bir araca çarpan sürücü, motor kaputundaki polisle birlikte yoluna devam etti. Tekrar normal yoluna dönen otomobil polis memuru ile birlikte Karaköy Meydanı’na kadar geldi. Alarma geçen polis ekipleri ihbar edilen otomobili Galata köprüsü girişinde durdurdu. Gözaltına alınan araç şoförü Nail İ. (27)’nin 1.45 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Olay sırasında hafif şekilde yaralanan polis memuru A.H. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Nail İ. ise gözaltına alınarak Karaköy Polis Merkezine götürüldü.

***
Ölümden dönen polis, o anları anlattı

BEŞİKTAŞ-’Motor kaputuna tutunmuşken düşmem için aracını sağa sola sürüyordu. Bir taraftan ’Seni yaşatmayacağım’ diye bağırıyordu. Ayılması beklenen sürücü Nail İşler bugün çıkarıldığı adliyede tutuklandı. İşler olayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyormuş. Tedavisinin ardından ifadesine başvurulan trafik polisi Ahmet Turan Alçin, “Aracı üzerime sürünce kendimi kaputun üzerine attım. Beni düşürmek için aracı sağa sola sürdü. Aracı durdurmasını istedikçe, ‘Seni öldüreceğim’ şeklinde bağırıyordu” dedi. Nail İşler’in uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olduğu öğrenildi. Film sahnelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı olayın ardından Karaköy Polis merkezinde önce ayılması için bir gün bekletilen Nail İ. çıkarıldığı Beyoğlu Adliyesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önceden 2007 ve 2009 yıllarında uyuşturucu kullanmak, 2005 yılında ev ve işyeri hırsızlığı, 2010 yılında ise otodan hırsızlık suçlarından polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıkan Nail İ. ile ilgili son karıştığı olayda “Kasten Yaralama mala zarar verme”, “Görev yaptırmamak için direnme”, “Tehdit” suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi. Otomobilde Nail İ.’in yanında bulunan arkadaşı Davuz Ö. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

“OTOMOBİLİMİ 10 GÜN ÖNCE ALDIM”

Karaköy polis merkezinde yapılan alkol kontrolünde 1.45 promil alkollü çıkan Nail İ.’nin bir dürümcüde çalıştığı belirtildi. Poliste verdiği ifadesinde otomobilini 10 gün önce aldığını söyleyen Nail İ. “Otomobilimi borçlanarak yeni aldım. Olay günü otomobilimle geziyordum. Önceki gece 03.00 sıralarında 6-7 şişe bira içerek alkol almıştım. Yanımda Davut Ö. isimli arkadaşım vardı. Beşiktaş’ta gezerken herhangi bir kural ihlali yaptığımı hatırlamıyorum. Sonrasında arkadaşımı Karaköy’e bırakmak için Beşiktaş stadının yanına geldiğimde resmi polis memuru bana dur ikazı yaptı. Ben aracımı bahse konu polis memurunun üzerine sürmedim. Sonrasını ise havanın boğuk ve sıcak olmasından dolayı hatırlamıyorum. Ben kendime geldiğimde ambulanstaydım. Sonrasında polis merkezine getirildim. Benim kesinlikle polis memurunun hayatına kast etmek gibi bir niyetim olamaz. Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm. Zaten daha aracın taksitlerini ödemekteyim.” dedi.

POLİS MEMURU O ANLARI ANLATTI

Olay sırasında ölümden dönen ve otomobilde bulunan iki kişiden şikayetçi olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü B bölge Amirliğinde çalışan trafik polisi Ahmet Turan Alçin ise polisteki ifadesinde “Dolmabahçe ışıklarda trafiğin seyrini düzenlemek maksadıyla ile yaya olarak görev yaptığımız esnada telsiz muhaberesinden 34 PG 993 plakalı bir otomobilin dur ihtarına uymayarak bulunduğum yere geldiğini duydum. Otomobil bulunduğum kavşağa gelerek ışıklarda durdu. Ben ona doğru yöneldiğim sırada ışık yeşil yanınca hareket etti. Bu sırada ben otomobilin ön tarafındaydım. Hızla üzerime gelince ezilmemek için refleksle kaputun üzerine doğru atladım. Bu sırada otomobil hızlanarak yoluna devam ediyordu. Kabataş tramvay yoluna geldiğimizde şahıs aracını tramvay yoluna doğru soktu ve sağa sola direksiyon kırarak beni aracın üzerinden düşürmeye çalıştı. Ben bu sırada otomobili kullanan kişiye aracı durdurmasını ve beni indirmesi için bağırıyordum. Şahıs ise eliyle işaret ederek ‘Seni öldüreceğim. Seni sağ bırakmayacağım. Kurtuluşun yok.’ diyerek tehtid etti. Şahıs tramvay yolunda giderken bir araca çarptı. Hızımız bu anda 100-120 kilometre civarındaydı. Karaköy meydanına geldiğimizde başka bir araca daha çarptı. Ben bu sırada tek elimle arabaya tutunurken diğer elimle de silahımı çekip şahsı durdurmaya çalışıyordum. Tekrar manevra yapınca yere düştüm. Diğer ekip arkadaşlarım beni alıp hastaneye götürdüler. Bu sırada otomobili kullanan kişinin yanında bulunan arkadaşı onu durdurmak için bir şey yapmadı.” dedi. Öte yandan olay sırasında Nail İ.’nin yanında bulunan ve savcılık tarafından serbest bırakılan arkadaşı Davut Ö. ise “Arkadaşım Nail beni arayarak yeni araba aldığını ve kutlama yapmaya gideceğimizi söylemişti buluştuk ve gezmeye başladık. Trafik polisi bizi durdurmak için önümüze çıktığında Nail aniden gaza basarak otomobili üzerine sürdü. Onu tam ezecekken polis kendini kaputun üzerine attı ve orada tutundu. Nail hızla giderek onu düşürmeye çalıştı.Polis defalarca onu indirmesini söylediği halde adeta kendini kaybetmişti. İki araca çarptık. Son kazadan sonra polis memuru yere düştü. Bizi yakaladılar.” dedi.

***

OrganiZe suç örgütüne operasyon

BEŞİKTAŞ-Başta İstanbul olmak üzere 6 ili kapsayan suç örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan 6’sı polis 31 kişi, adliyeye sevk edildi. Organize Suçlar Şubesi’ndeki işlemleri tamamlanan 10’u kamu görevlisi 31 kişi sabah saatlerinde Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Yapılan tespitlerin ardından İstanbul’un 12 ilçesi ile Ankara, Kırşehir, Aksaray, Van ile Şırnak’ta düzenlenen eşzamanlı operasyonda, çok sayıda sahte kimlik kartı, silah ruhsatı, tabanca ve zorla imzalattırılmış senetler ele geçirilmişti. Operasyonlarda suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen Veysel Küçük ile birlikte 6 polis, 2 adliye ve 2 nüfus memurunun aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı.Bu kişilerin Drej Ali lakaplı Ergenekon Davası sanığı Ali Yasak ve kardeşleriyle bağlantılı oldukları ileri sürülüyor.

***

Albay Dursun Çiçek ifade verdi

BEŞİKTAŞ-Genelkurmay tarafından hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla kurulduğu belirtilen internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘internet andıcı’ soruşturmasında ifade veren Albay Dursun Çiçek serbest bırakıldı. Islak imzalı belge ve Balyoz davalarının tutuklu sanığı olan Çiçek tekrar cezaevine götürüldü. Soruşturma kapsamında Albay Dursun Çiçek, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Çiçek, Savcı Cihan Kansız tarafından sorgulandı. Çiçek, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Islak imzalı belge ve Balyoz davalarından tutuklu yargılanan Çiçek, tekrar Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi. Çiçek’in avukatı Hüseyin Ersöz ise, mükevvekilinin sorulan sorular üzerine yapılan faaliyetlerin emir komuta zinciri dahilinde gerçekleştirildiği yönünde ifade verdiğini aktardı.

***
İki Muvazzaf Albay Tutuklandı

BEŞİKTAŞ-Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu, biri emekli 13 muvazzaf subayın tutuklandığı soruşturma çerçevesinde 2 muvazzaf subay daha adliyede ifade verdi.
Balyoz Darbe Planı kapsamında Beşiktaş Adliyesi’ne getirilen Hakim Albay Ahmet Erdem ve Albay Ahmet Dikmen, soruşturmayı yürüten Savcı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından 2 muvazzaf albay sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Eskişehir’de emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçirilen belgeler, Balyoz Darbe Planı soruşturmasında yeni bir süreci başlatmıştı. Org. Balanlı’nın Tutukluluğuna İtiraz Öte yandan, geçtiğimiz hafta tutuklanan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutukluluğuna ilk itiraz yapıldı. İtiraz bir üst mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkeme heyeti tarafından değerlendirilecek.

***

Belgesel Günleri’nde “Gücün İktidarı” Belgeseli

LEVENT-Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle düzenlediği “Bir belgesel Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 8 Haziran 2011 akşamı “Gücün İktidarı” isimli belgesel gösteriliyor.

8 Haziran 2011, Çarşamba, 19:00, Levent Kültür Merkezi
GÜCÜN İKTİDARI
Yönetmen: Patric Jean
Belgesel hakkında: Yoksulluğa karşı savaşmak yerine yoksullarla savaşıyoruz. Zengin bölgeleri ve “sıfır tolerans”ın yaygınlaştığı yoksul kenar mahalleleriyle Avrupa. Bir fabrika kapatılıp yerine bir hapishane kurulan yer. Genelde yoksullar ve özellikle de genç göçmenler tüm korkularla yüzleşirler. Film, klişeleri yıkıp bunları insancıllıklarıyla, hapishanede bir hücrede, bir tersanede ya da bir evin bodrumunda duyguları, istekleri, korkuları ve ümitsizlikleriyle karakterize ediyor. Herkesin fırsat sahibi olduğu Avrupa demokrasisi kavramını bir kenara bırakıp Belçika ve Fransa’yı bunlara tanıklık etmeye çağırıyor ve genelde çıkarcı ve acımasız olan toplumumuzu eleştirel ve duygusal bir şekilde tasvir ediyor. “Tuhaf günler… Biz neler yapıyoruz? Aklımız başımızda mı?”.

***

“Düşler’e Doğru Bir Deniz Yıldızı” Ortaköy Sanat Galerisi’nde

ORTAKÖY-Düşler Akademisi gönüllülerinden Naci Demiralın iki yılı aşkın süre boyunca atölyelerde ve etkinliklerde çektiği fotoğraf kareleri ile projenin anlatıldığı sergi Ortaköy Sanat Galerisinde 15 Hazirana kadar gezilebilecek. Naci Demiral’ın, ikinci kişisel sergisi olan “Düşlere Doğru Bir Deniz Yıldızı” fotoğraf sergisi sanat severlerle buluşuyor. Açılışına, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve fotoğraf karelerinin kahramanlarının da katıldığı sergi Ortaköy Sanat Galerisi’nde 25 Mayıs- 15 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek. Profesyonel iş dünyasının gönüllü elçilerinden biri olan Naci Demiral, fotoğraflarında Düşler Akademisi öğrencilerinin kendilerini daha özgür, daha eşit ve daha insan hissettikleri anların öyküsünü anlatıyor. Özgürce sokağa çıkmanın, görmeyen gözlerin piyano tuşlarına dokunma heyecanının öyküsünü… İşitmeyen kulakların, sahnede devleşen dans ritimlerinin öyküsünü yürüyemeyen bedenlerin tuvallerin üzerinde koşuşturmalarının öyküsünün anlatıldığı sergi 25 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek.