SPOR-Beşiktaş’ta isme değil, çalışana forma

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş’ta Bernd Schuster’in yerine göreve getirilen Tayfur Havutçu, yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olduğunu söyledi. Genç çalıştırıcı, isimlere değil çalışana forma vereceğini
kaydetti. Havutçu, Siyah-Beyazlı takımın her türlü taktik zenginliği sağlayabilecek bir kadrosunun olduğuna dikkat çekerken yeni sezonda büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti.
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, takıma yeni katılan oyuncularla birlikte bu sezon başarılı bir yıl geçirmeyi umut ettiklerini söyledi. Beşiktaş Dergisi’ne yeni sezonla ilgili düşüncelerini anlatan genç teknik adam, takımda bulunan yıldızlara da şimdiden mesaj yolladı. Çalışanın forma giyeceğine dikkat çeken Siyah-Beyazlı ekibin taktisyeni, “Yıldızlarla çalışmanın benim açımdan hiçbir zorluğu yok. Kadromu isimlere göre değil oyuncularımın performanslarına göre kuruyorum. Oyuncularımızın sorumluluk bilinçleri üst düzeyde olduğundan hiçbir problem yaşayacağımızı sanmıyorum.” dedi.

Transfer edilen oyuncuların takıma mutlaka katkı sağlayacağına değinen Tayfur Havutçu, futbolcuların tatlı bir rekabetin içine gireceğini kaydetti. Beşiktaş’ın oynayacağı futbolun şeklini tarif eden Havutçu şöyle konuştu: “Amacım, Beşiktaş camiasına yakışan, futbolu çağdaş tempoda yorumlayan, dayanıklı ve seyir zevki yüksek birtakım izlettirmek. Baskı olacaktır, bu işin doğasında var. Taraftarın ve yönetimin desteği üzerimizdeki yükü azaltıyor.” Bernd Schuster’in ayrılmasından sonra görevin kendisine teklif edilmesinden onur duyduğunu kaydeden Beşiktaş’ın hocası, “Bu göreve hazır olduğumun bilincindeydim. Bütün yüreğimle inandığım ve başarılı olacağımı düşündüğüm için gelen teklifi kabul ettim. Ekip birlikteliği sağladık. Kolektif bir oyun anlayışını sahaya yansıttık. Her türlü taktik zenginliği uygulayabilecek kadroya sahiptik. En önemlisi ayakları yere sağlam basan, gerçekçi oyun planlarımız vardı. Bunlar bizi başarıya götürecek.” ifadelerini kullandı.

Tayfur Havutçu, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmalarının kendileri için önemli bir test olduğuna vurgu yaparak, “Bu final takım için de bir karakter testi oldu. Başarmamız gerektiğini bildiğimiz için tüm kırılma anlarından galip çıktık. Kazandığımız özgüven, lig maçlarına da yansıdı.” yorumunu yaptı.

Süper Lig’de Türk teknik adamların çoğunlukta olmasının artık Türkiye’deki düşünceleri değiştirdiğine işaret eden genç hoca, “Son birkaç sene içinde bu durum tersine dönmeye başladı. Ligde sadece bir yabancı olacak. O da çok yabancı sayılmaz. Bu durum Türk teknik adamlara güvenin ve inancın arttığının bir göstergesidir.” diye konuştu.

‘Kartal her kulvarda zirveye oynayacak’

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, futbolda önümüzdeki sezonun en iyi takımını kurmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, söyledi. Demirören yeni transferlerle gelecek sezon her kulvarda şampiyonluğu zorlayacak bir ekip kurduklarını belirtti. Başkan Demirören, Beşiktaş’ın bu sezon Türk ve Avrupa futbolunda zirvenin tek başına sahibi olacağına inandığını kaydetti. Takımı Tayfur Havutçu’ya emanet ederek önemli iş yaptıklarını vurgulayan tecrübeli başkan, “Tayfur Havutçu döneminde futbol takımımızın bir ivme kazanmasını dilemiştim. Ne mutlu ki, zaman bizi haklı çıkardı. Biz de Beşiktaş’ın evladı Tayfur Havutçu ile gelecek sezondan itibaren iki artı bir yıllık anlaşmaya vardık.” dedi.

Costa için sıkı pazarlık yapılıyor

Beşiktaş transfer komitesi, İspanya ve Almanya’da çalışmalarını devam ettiriyor. Atletico Madrid’den Diego Fonlan ile Diego Costa’yı isteyen Siyah-Beyazlılar, maliyetleri düşürmek için sıkı pazarlık yapıyor. Almanya’dan Köln forması giyen Podolski ile Schalke’li Huntelaar, görüşülen diğer isimler. Kaleci konusunda ise Standart Liege / de oynayan Sinan Bolat ismi değerlendiriliyor. Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Hakan Arıkan ise Süper Lig’in yeni takımlarından Mersin İdman Yurdu ile resmî sözleşme imzaladı.

Temel YİRMİBEŞOĞLU / ZAMAN