Beşiktaş Belediyesi, ilçe sakinlerinin talep, öneri ve sorunlarını yerinde dinleyen bir ‘Saha Çözüm Ekibi’ oluşturdu. Edinilen bilgilere göre; çalışmalara başlayan ekiplere, Başkan Rıza Akpolat da eşlik ederek komşularının sorunlarını yerinde dinliyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat öncülüğünde ilçede hayata geçirilen Saha Çözüm Hareketi ekipleri çalışmalara başladı. Alanında uzman gençlerden oluşturulan ve vatandaşların sorunlarını bizzat yerinde dinleyen ekipler Beşiktaş’ta çalınmadık kapı bırakmayacak.
Başkan Akpolat konuların takipçisi olacak
Sosyal mesafeye dikkat edilerek iki kişilik gruplar halinde mahalle mahalle tüm hane ve iş yerlerinin kapısını çalan ekipler, vatandaşların talep ve önerilerini kayıt altına alıyor. Ekipler, Beşiktaş Belediyesi’nin son 18 ayda yaptığı tüm çalışmaları içeren ve her mahalle için özel hazırlanan broşürlerin yanı sıra dezenfektan, maske ve Beşiktaş’ın kent kültürünü yansıtan dergisi B+’nın da bulunduğu çantaları vatandaşlara ulaştırıyor. Saha Çözüm Ekibi Beşiktaş’ın hanelerini tek tek dolaşırken, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da esnaflarla buluşuyor. Çözüm Hareketini Vişnezade Mahallesi’nden başlatan Başkan Rıza Akpolat, esnafları ziyaret ederek sorun ve talepleri doğrudan dinledi. Sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ve ilgili konuların takipçisi olacağını da bizzat esnaflara iletti.
Pandemi sürecinde yapılanları ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projeleri Beşiktaş halkıyla paylaşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sahada kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirterek “Biz bu hareket ile sadece kapılara ihtiyaç çantası bırakmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda her bir Beşiktaşlının halini hatrını, ihtiyaçlarını soruyor ve ona göre bir eylem planı geliştiriyoruz.” dedi. Alanlarında uzman ekiplerle tüm Beşiktaş’ı adım adım dolaşacaklarını belirten Başkan Akpolat, “Baktığımızda bugün iki yönlü bir ihtiyaç söz konusu. İlki, yurttaşlarımız bu süreçte yalnız olmadıklarını görmek istiyorlar. İkincisi ise, temel hijyen malzemesine ciddi derecede ihtiyaç duyuyorlar. Biz yaptığımız çalışmalarla her türlü ihtiyacı karşılıyor ve dayanışmayı ev ev, sokak sokak, cadde cadde örgütlüyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
“Beşiktaş’ta birlikte varız”
Saha Çözüm Hareketi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Rıza Akpolat: ‘’Göreve geldiğimiz günden beri, Beşiktaş’ta katılımcı bir anlayışı benimsedik. Kentimizdeki sorunların kökten çözümü için halkımızı can kulağıyla dinlemek gerektiğine inanıyoruz. Daha önce Açık Mikrofon etkinlikleri ve Halk toplantılarında komşularımızla bir araya geldik. Ancak pandemi nedeniyle bu toplantıları gerçekleştiremediğimiz için uzun zamandır Beşiktaş’ta katılımcılık yolunda atacağımız yeni adımın hazırlığı içerisindeydik. Bu ayın başındaki Belediye Meclisimizde duyurusunu yaparak Beşiktaş Saha Çözüm Hareketi’ni başlattık. Alanında uzman, genç ve dinamik arkadaşlarımızdan oluşan Saha Çözüm Ekibimiz, tüm mahallelerimizde komşularımızın hizmetinde olacak. Ekibimiz, içinde maske, dezenfektan gibi hijyen malzemeleri ile icraat ve projelerimizi anlatan broşürlerimizin, kent kültürü dergimizin bulunduğu paketleri komşularımıza iletmeye başladı. Ayrıca kapısını çaldığımız her bir komşumuzla anket çalışmaları da yapıyoruz. Beşiktaş’ta sorunların tespiti ve çözümü yolunda komşularımızın bu anketleri doldurmasını çok önemsiyoruz. Saha Çözüm Ekibimiz sayesinde artık komşularımızla iletişimimizi bir adım ileri taşıyarak sorunlara yerinde, hızlı ve kalıcı çözümler getirebileceğiz. Hatta pek çok sorunu henüz ortaya çıkmadan önlemiş olacağız. Lütfen her türlü fikrinizi, talep ve şikayetinizi bizlerle paylaşın; siz de bu hareketin bir parçası olun. Çünkü Beşiktaş’ta birlikte varız! Beşiktaş için sahadayız.’’ dedi.
Toplumun farklı kesimlerine yönelik hizmetler
Pandemi sürecinde çalışmalara hız veren Beşiktaş Belediyesi bu süreçte toplumun farklı kesimlerine dönük hizmetler üretti. 2.201.670 adet ayni yardım (hijyen kiti – destek paketleri, yemek, hasta bezi vs.) hizmeti gerçekleştirilirken, ‘Dost Eller Mutfak’ hizmetiyle ihtiyaç sahibi ve ileri yaştaki vatandaşların evlerine sıcak yemek hizmeti de götürdü.
Belediye tarafından Dayanışma Askısı uygulaması başlatıldı ve sitelere de bu askılar yerleştirildi. Bu uygulama sayesinde imkanı olan ilçe sakinleriyle ihtiyaç sahipleri buluşturuldu. 3.444 vatandaşa evde sağlık hizmeti, 1.126 vatandaşa Online Tıbbi Danışma hizmeti verildi. Psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ve aile danışmanlığı da uygulamaya dahil edildi. Sağlık çalışanları da unutulmadı. Beşiktaş Belediyesi’ne ait yurtlar sağlık çalışanları için açılırken, sokak sanatçısı No More Lies tarafından Ortaköy’de dev bir duvar boyanarak Sağlık Çalışanlarına Saygı Duvarı’na dönüştürüldü.
Sokak hayvanları unutulmadı
Beşiktaş’ta sokak hayvanları da bu süreçte en çok destek verilen alanlardan birisi oldu. Beşiktaş Belediyesi sokaktaki can dostları için 15.88 kg mama dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaşların ulaşabilmesi için muhtarlıklara mamalar bırakılırken, besleme yapmak isteyen gönüllülere de mama desteği verildi. Bu dönemde “Sokak Hayvanları Ambulansı” MOBİVET ile komşulardan gelen ihbarlar değerlendirilerek sokak hayvanlarına verilen hizmetin kalitesi de artırıldı.
Beşiktaş Belediyesi ayrıca, verdiği Koronavirüs mücadelesi ile dünyanın önemli organizasyonlarından OECD tarafından tüm dünyaya örnek gösterildi. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda başlatılan Eşitlik Evde Başlar kampanyası da örnek gösterilen çalışmalar arasında yer aldı. Koronavirüse karşı yürütülen etkin mücadele ve hizmetler Avrupa Şehirler Birliği olarak adlandırılan EUROCITIES’in web sayfasında geniş yer buldu.