TBMM Başkanı Binali Yıldırım, istifa tartışmalarıyla ilgili olarak ise “Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeme konusundaki kararlılığımda değişiklik yok.” diye konuştu. TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya geldiği sabah kahvaltısının ardından yaptığı konuşmada, “İstanbul’un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım.” dedi.
TBMM Başkanı ve AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Binali Yıldırım’ın açıklamalarının satır başları:
– İstanbul’u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul’u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul’u dinleyeceğiz.
– Ekrem İmamoğlu’na telefon ettim, başarılar diledim.
– 31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz.
– 31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin, belki bir 25 yıl daha sürecek yeni dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz
– Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, referanduma dönüştürülmesi, bana göre İstanbul’a yapılabilecek bir iyilik değildir.
– İstanbul’un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım.
– Binali olarak geldim. Kasımpaşa’da, burada Binali Yıldırım oldum
– İstanbul’un yeni vizyonu, yeni hizmet dönemini de bir şekilde ‘Endüstri 4.0’a benzer, ‘İstanbul 4.0’ olarak kabul edebiliriz. ‘İstanbul 4.0’ın içinde neler var, bunları zaman içerisinde konuşacağız, değerlendireceğiz.
– Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. Hukuk devlletinde hukuk konuşulur.
– En önemli problem ulaşım-trafik. Büyük şehirlerde trafiği yüzde 100 çözen yok. Biz çekilebilir bir seviyeye getireceğiz. Trafik durmayacak, yürüyecek.
– 2006’da geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Kısa-orta-uzun vadede çözüm yollarını raporlaştırmıştık. Rapora baktım hepsini gerçekleştirmişiz. O yıllarda mobilite 14 milyonmuş, şimdi 31 milyon.
– Raylı sistemde geç kalmışız. İngilizlerle birlikte başlamışız (Beyoğlu Tünel) sonra durmuşuz. Erdoğan canlandırdı. Son projelerin tamamlanmasıyla 450 km’nin üzerine çıkacak. Şimdi toplam ulaşımda payı yüzde 19’ken bitince yüzde 48’e çıkacak.
– Park önemli, aracını bırakıp raylı sistemi kullanabilecek. Bunlar için 55 milyar lazım. Doğru proje varsa para bulunur.
-Şehre girişlerde tek- çift plaka uygulamasına sıcak bakmıyorum. Özgürlükçü adamım, inşallah mecbur kalmayız.
– Ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli var. Amacımız orayı işgal değil. Huzur getirmek. Suriye’nin toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. 295 bin Suriyeli döndü. İsanbullular şunu bilmeli: Suriyeliler kalıcı değildir. Buradayken de yasa dışı faaliyetler içinde bulunmalarına müsaade etmeyiz. Sıfır tolerans. Tutar kulağından atarız…
– Belediye Başkanı seçilirsem Meclis başkanlığını unut. Bir koltukta iki karpuz olmaz.
– İstanbul aidiyetini güçlendireceğim. Bunu İzmir yapıyor. İstanbul bizim evimiz, İstanbul bizim geleceğimiz. Ekonomisine eğileceğim. Turizt sayısını artırma, istihdamı artırma hedefimiz olacak.
– İstanbul vergilerin yüzde 44’ünü ödüyor, Türkiye’yi geçindiriyor, yüzde 8 pay alıyor.
– Taksicileri en iyi anlayan benim, 80’li yıllarda iki taksim vardı. 4 ay sonra gördüm ki bize göre değil, sattım.
Taksiler şehrimizin aynasıdır. Eğitim, güvenlik yönünde gözden geçirilmesi gerekir. Uber de teknolojinin getirdiği bir kolaylık. Gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde bakılabilir.