TEKNOLOJİ: Apple Watch Satışlarında Kritik Düşüş

Akıllı telefon satışları geçtiğimiz yıla oranla çok iyi gitmiyor. Özellikle Apple Watch satışları, bir önceki dönemlere göre önemli derece düşmüş durumda.

Bir süredir hayatımızda olan akıllı saat teknolojisi, görünüşe bakılırsa son dönemde popüleritesini yitirmiş durumda.

IDC’nin 2016 ikinci çeyrek akıllı saat satış öngörüleri özellikle Apple tarafında satışların ciddi düştüğünü gösteriyor.

Araştırma firmasının verilerine göre bu çeyrekte 1.6 milyon Apple Watch satan şirket, geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte 3.6 milyon satış adedi yakalamıştı.

Apple’ı bir kenara bırakıp akıllı saat pazarına genel olarak bakacak olursak bu çeyrekte 3.5 milyon cihazın satıldığını görüyoruz. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde ise 5.1 milyon idi.

Düşülere rağmen lider Apple!
Her ne kadar Apple Watch satışları ciddi oranda düşmüş olsa da akıllı saat kategorisinde Apple hâlâ ilk sırada yer alıyor.

%47 gibi ciddi bir pazar payı bulunan Apple’ın en yakın rakibi olan Samsung %16’lık bir pazar payını elinde bulunduruyor.

İkinci çeyreğin yaşadığı düşüşe rağmen uzmanlar 2017 için umutlu. Beklentiler 2017’de satışların artması ve ibrenin tekrar değişmesi yönünde.

SHIFTDELETE.NET