Karpuzdan üzüme, erikten şeftaliye, incirden armut ve böğürtlene… Rengarenk yaz meyveleri hem görüntüsü hem de lezzetiyle iştah açıyor. Her biri sayısız faydaya sahip meyveler; bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanında kanserden korunmada da fayda sağlıyor. Ancak tüketiminde aşırıya kaçılması onları da zararlı hale getirebiliyor.
Özellikle yaz sofralarında ana öğün olarak bile tüketilen yaz meyvelerinin içeriğinde meyve şekeri olarak bilinen fruktoz, kan şekerinde yükselmeden sık acıkmaya, gaz ve karın ağrısından kilo alımı, insülin direnci hatta obeziteye dek birçok şikayete ve hastalığa yol açabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, “Örneğin karpuzun yüzde 95’i sudan oluştuğu düşüncesiyle aşırı tüketilmesi hem vücuda aşırı şeker yüklenmesine neden oluyor hem de kilo aldırıyor” diyor.
Kaynak: NTV