Abu Dabi’deki Cleveland Clinic isimli sağlık kuruluşu, beyin sağlığına iyi gelen ve hafızayı güçlendiren 5 gıdayı sıraladı. Yeşil yapraklı sebzeler, balık, tavuk, domates ve kırmızı meyvelerin beyin sağlığına iyi geldiği belirtiliyor. Clevand Clinic’te görev yapan Dr. David Lardizabal ıspanak, lahana, hardal otu ve brokoli gibi yeşillikler tüketmenin beyin yaşını 11 yaş gençleştirdiğini söylüyor. Balık ve tavuk ise içindeki omega-3 ve yağ asitleri ile felç riskini azaltıyor. Domateste ve diğer kırmızı meyvelerde bulunan likopen beyin hücrelerine zarar veren serbest radikallere karşı kalkan oluşturuyor ve kalp krizi veya felç gibi durumlarda oksijensiz kalan beyni koruyor. Kırmızı meyveler de depresyon belirtilerini azaltıyor.