Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında katıldığı bir programda 250’yi aşkın gencin sorularını yanıtladı. Sosyal medya üzerinden açılan #AhmetHocaGençlerle etiketi üzerinden on binlerce vatandaş sorularını yöneltti.
Davutoğlu, internete sızdırılan 50 milyon kimlik bilgisiyle ilgili olarak “CHP İzmir teşkilatına gönderilmesi ve bunun üzerinden yayılması var. Verilen bilgileri yanlış bir şekilde kullanmışlar” açıklamasında bulundu.
Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:
“Hoca olarak buradayım. Şanlıurfa’nın hikayesi, kendini kurtaran şehrin hikayesidir. Şanlıurfa’ya kendimi yakın hissediyorum. Her gelişimde aşık olduğum bu şehrin özelliklerini anlamaya çalıştım.
O AN TALİMAT VERDİM
Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanımız Sedat, İstiklal Madalya’sının arkasından gitmiş olabilir. Kendisi bana iletmişti, İstiklal Madalyası’nı. O saat itibariyle talimat verdim.
Bizi bölmek isteyenlerin karşısında gençlerimiz var. Şanlıurfa’nın mesajını gençlerimiz zihninden çıkarmasın. Gençler, şehirlerimizin hikayesine sahip çıkın.
VODAFONE ARENA’NIN AÇILIŞI
Buradan çıkıp sahaya gidebilirim. Arada oynuyorum. Lisede çok iyi futbol oynardım. Biz Cumhurbaşkanımızla eskiden beri iyi paslaşırız.
SOSYAL MEDYA YASAKLARI
Bu kadar iletişim teknolojisinin ilerlediği bir zamanda hiçbir şeyi engellemek mümkün değil ama Ankara’da bir olay oldu. Orada o anda öylesine kötü görüntüler oldu ki. Böyle bir olayda kardeşinizin, bir yakınınızın olay yerinde olduğunu düşünün. Burada bir karar almak zorundasınız. Dünyanın her yerinde terör olayları sonrası kontrollü engelemeler yapılabiliyor. O anda teröristlerin amaçlarını yaymak için de kullanılabiliyor. Onu engellemek içinde olabiliyor. Yasin Börü olayında sosyal medya kullanılarak eylem planlanması oldu. Bu sebeple bu yasaklar oluyor. Daha sonra normal düzene giriyor. Bu bir araç. Onu işlevselleştiricek olan kimse kullanıcılar. Bazı terör olaylarının organizasyonları şifreli bir şekilde sanal medya üzerinden yürütülüyor. Madem bu kadar genç bir arada toplandı bir whatsapp grubu kurun. Arada bir haberleşiriz.
DAVUTOĞLU’NUN ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİ
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni yazdım. Sonunda ilk tercihime girdim. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim işi yaptım. Aşkla seversen o meslek seni iyi bir yere götürür.
Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon kişiye iş imkanı bulduk. Çok genç bir nüfusumuz var. Koşarak nüfusumuza iş yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziz Sancar örneği. Eğer aşk ile severseniz iş sizi bulur, sizi işi bulursunuz.”
KİMLİK BİLGİLERİ NEREDEN SIZDI?
2009 yılında yerel seçimler öncesinde, yasal olarak bütün partilerin genel merkezlerinin YSK’dan seçmen bilgisi isteme hakkı var. YSK bunu bütün partilere gönderiyor. 2011 yılında bir vilayetimizde bir partimizin ana muhalefet partisinin bu vilayetteki temsilcilerinin bu bilgilere ulaştığı ortaya çıkıyor. YSK’dan CHP’ye veriliyor. Onlar da teşkilata veriyor, yapmaları gerekmeyecek şekilde. Oradan da bir milletvekili hakkında hala bu partiden eski bir milletvekili ile ilgili yasal süreç devam ediyor. Şimdi haber olarak gündeme tekrar gelen husus bu. Yazıyla da YSK’ya bildiriliyor. Yazışmalar var elimizde. Seçmenler üzerinde çalışma yaparken bu veriler başka şekilde dışarı da çıkıyor. İki şey önemli. Devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. Sanal ortama düşen bilgilerin elde edilmesi aslında. MERNİS’in nasıl kurulduğuyla ilgili kaygı duyulacak bir şey yok.