stresin hem öğrenme hem de bilgileri kullanabilme yeteneğini azalttığından sınav başarısını kötü etkilediğini belirterek B vitaminlerinden zengin besinlerin tüketimiyle stresin biraz azaltılmasının mümkün olduğunu vurguluyor. “Ayrıca anti-stres mineralleri olarak bilinen magnezyum ve kalsiyum tüketimi de yarar sağlıyor” dedi.
Badem, fıstık, susam, kuru baklagiller, çikolata, tam tahıllar ve yumurta magnezyum için iyi kaynaklardır. Stres daha çok serbest radikal üretimine yol açar. Sanem Apa bu dönemde A, C ve E vitaminleri ile selenyum içeren besinleri (deniz ürünleri, susam, tavuk, lahana, marul, mantar) yani kısaca antioksidanların tüketimini artırmak, stresi azaltmada yarar sağlayacağını belirtiyor. Sınav öncesi beslenmede unutulmaması gereken en önemli nokta, hiçbir besinin tek başına mucizevi bir etki yaratmayacağıdır.