MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 10 maddelik eylem planında PKK’nın taleplerinin gizlendiğini öne sürerek, “İstişare meclisleri federasyonun altyapısını hazırlar” dedi. Çetin, Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı, “Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı”na sert tepki gösterirken, bölücü terör örgütünü caydıracak değil, teşvik edecek unsurlar içerdiğini öne sürdü. Çetin, “Davutoğlu, PKK taleplerini eylem planına ustaca gizlemiştir. Eylem planı içerisine yerleştirilen ‘yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek’ hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir. Paketin adı ‘Terörle Mücadele Eylem Planı’ olsa da, verilen mesajterörle müzakere ve teröre teslimiyettir” dedi. Eylem planındaki, “istişare meclislerini” eleştiren Çetin, şöyle devam etti: “Davutoğlu devlet eliyle PKK taleplerini yerine getirecek bir program sunmaktadır. Askerin polisin güvenliği sağlayamadığı bir bölgede kurulacak İstişare Meclisinin kime ve hangi amaca hizmet edeceğini başbakan hesap etmiş midir? Kaldı ki, milli ve üniter bir yapı içerisinde, yerel meclis fikri başlı başına iyi niyetten yoksundur. AKP hükümetinin attığı adımlar ve bölücü örgütün özerklik hedefi, Başkanlık ısrarının ardına bir federasyonun gizlendiğini sıklıkla dile getiren MHP’yi haklı çıkarmaktadır. Türkiye’de milletin bir Meclis’i vardır o da Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Yerel meclisler yeni azınlık iddialarını ve yeni devlet taleplerini peşi sıra getirecek adımlardır. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi talebi, milli ve üniter bir devlet olan Türkiye’nin federatif bir yapıya dönüştürülmesi projesinin önemli bir adımıdır.”
Çetin, Başbakan’ın masal anlatıp, hayal sattığını, ancak sonunda faturayı milletin ödeyeceğini öne sürdü. Çetin, şunları kaydetti:
“Hükümetin boş açıklamaları ve sözde paketleriyle, her gün asker ve polislerimizin şehit edildiği bölücü kalkışmanın önüne geçmek mümkün değildir. Başbakan Davutoğlu, İmralı’daki bebek katiliyle kurdukları masanın sonuçlarını hesap etmeden, şimdi Ankara’da yeni bir masa kurmaktan bahsetmektedir. Davutoğlu, bu kez elinde silah olanlarla görüşmeyeceklerini ilan etmekle doğru yaptığını zannetse de,bölücülüğün silahlı ya da silahsız aynı amaca hizmet ettiğini, üstelik birbirinden ayrılmasının mümkün olmadığını anlayamamış gözüküyor. Yeni Anayasa çalışmalarının ve başkanlık arayışlarının bölücü talepleri karşılamayı amaçladığı görüntüsü oluşmaktadır.”