SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Akan şehit kanlarının sorumlusu kim?”

CHP lideri, “5 şehit daha verdik, içimiz acıyor” dedi ve “Türkiye’yi Öcalan’a hesap verir duruma getirenler, bugün akan şehit kanlarının sorumlusu değil mi?” diye sordu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, Ak Parti’nin terörle mücadele politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, yaptığı değerlendirmede, “Beşir Atalay 2014’te ‘Biz T.C. Devleti’ni kendisiyle hesaplaştırdık’ dedi. Yani Türkiye, AKP aracılığıyla Öcalan’a hesap vermişti. 5 şehit daha verdik, içimiz yanıyor! Türkiye’yi Öcalan’a hesap verir duruma getirenler, bugün akan şehit kanlarının sorumlusu değil mi?” sorusunu yöneltti.
Kılıçdaroğlu’nun, Almanya temasları kapsamında Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir ile yaptığı görüşmede de Güneydoğu Anadolu’da 7 Haziran sonrası yaşanan çatışma ortamından duyduğu endişeyi aktarırken, “Bizim bu konudaki önceliğimiz milli iradenin temsil edildiği TBMM çatısı altında şeffaf bir sürecin yürümesi ve burada barış sağlanması eksenli görüşmelerin bir an önce başlanması yönünde. Kürt sorununun çözümünde üçüncü bir yolun mümkün olduğuna inanıyoruz. Hızla çözüm üretilmesi ve siyasi partilerin derhal sorunun çözümü için parlamentoyu esas alan bir süreci başlatması gerektiği ortada” dediği öğrenildi.
Özdemir’in çatışma ortamının seçim sonrası yeniden başlamasını eleştirirken, “Çözümsüzlüğü anlamıyoruz” ifadesini kullandığı belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun Almanya temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı görüşmede de özellikle cemevlerinin statüsü ve yeni Anayasa görüşmelerine ilişkin sorulara yanıt verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Patronlu bir başkanlık sistemi dayatılmak isteniyor. Bunun tamamen karşısındayız” dediği, cemevlerinin statüsü konusunda da CHP’nin önerilerinin açık olduğunu, bu konudaki kanun tekliflerinin parlamentoda bekletildiğini ifade ettiği kaydedildi.