Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanlığı’nın üst düzey komutanlarına konuştu. Geçen hafta “Umarım terörle mücadelede nükleer silahlara asla ihtiyaç duymayız” sözleriyle dikkat çeken Putin’den yine nükleer silah vurgusu geldi. “Rusya’nın stratejik nükleer gücünün etkisini artırma konusuna özellikle yoğunlaşmalıyız” diye konuştu.
Öte yandan Putin, komutanlara da “Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin” diye konuştu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı’nın üst düzey komutanlarına hitap etti: IŞİD’in Rusya için doğrudan tehdit olduğunu söyleyen Putin, Suriye’de olmalarını “jeopolitik emellere ulaşmak ya da yeni silahlarımızı test etmek için değil ülkemizi korumak için gerçekleştiriyoruz” diye savundu.
Rus Sputnik’in haberine göre Putin, “Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Tüm hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın” dedi.
Konuşmasında nükleer silah vurgusu yapan Putin, “Rusya’nın stratejik nükleer gücünün etkisini artırma konusuna özellikle yoğunlaşmalıyız. Nükleer üçlememizi (Stratejik bombardıman uçakları, yere kurulu füzeler ve balistik füze donanımlı denizaltıları) yeni silahlarla donatmalıyız, hava savunma sistemimizi modernize etmeliyiz” dedi.
Putin şöyle konuştu: “Son 1 yılda ordumuzun gücünü artırmak için çok şey yapıldı. Birliklerimizin operasyonel uygulamaları konusunda yeni bir seviyeye ulaştık. Askeri tatbikatlarımızın kalitesi yükseltildi. Hemen hemen her askeri bölgede gerçekleştirilen ani denetimler birliklerimizin askeri anlamda son derece hazır olduğunu gösterdi.
Öncelikle birliklerin operasyonel hazırlık ve tatbikat seviyesinin artırılması için en etkili yöntemlerden olan ani tatbikat ve denetimlere devam edilmeli. Bu çerçevede birliklerin uzun mesafelere sevk edilmesi, tehdit altındaki bölgelerde askeri grupların oluşturulması, stratejik nükleer caydırıcılık görevlerinin yeniden değerlendirilmesi, uçaksavar füze ve radyo-teknik birlikleri tatbikatlarının yapılmasına özellikle yoğunlaşılmalı”
Savunma Bakanı Şoygu ise “Belçika, İtalya, Hollanda, Almanya ve Türkiye’ye yaklaşık 200 Amerikan nükleer bombası yerleştirildi. Bunların yenilenmesi düşünüyor. Bununla birlikte 310 taşıyıcı uçak hazırda bekletiliyor” iddiasında bulundu.