MAGAZİN: Dövmede gözakı boyama trendi

İlk olarak ABD’li dövme sanatçısı Luba Cobra tarafından yapılan göz akı dövmesini yaptıranlar çoğalıyor. Göz akı dövmesiyle, gözün beyaz kısmı farklı renklere boyanıyor.

Vücudu dönüştürme trendlerinden sonuncusu göz akına dövme yaptırmak. Daily Mail gazetesi, Avustralya’da artışta olan bu trendin körlük ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini yazdı. Göz dövmesi, gözün beyaz kısmını dövme ile farklı renklere boyayarak yapılıyor.

Gözakına mürekkep enjekte etme işini ilk yapan kişi Luna Cobra isimli ABD’li bir dövme sanatçısı. Cobra’nın amacı David Lynch’in 1984 yapımı kült bilim kurgu filmi Dune’daki karakterler gibi mavi gözlü görünmekmiş.Cobra bu trendin ‘aşırı uç noktalarda’ dolanmak isteyen insanlar arasında yayılmakta olduğu görüşünde. Cobra; insanların göz dövmesini herhangi birine yaptırmaları ya da kendi kendilerine yapmalarından dolayı ise endişe ettiğini söylüyor. Cobra’nın yıllar içinde oluşan tekniği pigmentleri direk olarak göz küresine enjekte etmek. Böylece pigmentler gözün en üstündeki ince tabakasının altında kalıyor.

Cobra’nın yıllar içinde oluşan tekniği pigmentleri direk olarak göz küresine enjekte etmek. Böylece pigmentler gözün en üstündeki ince tabakasının altında kalıyor.