SAĞLIK: Sivrisinekler herkesi ısırmıyor!

Hayatımıza davetsiz bir şekilde girip, bizi ısıran sivrisinekler, kimilerini daha çok ısırıyor. Yeryüzünde ise 3 bin 500’den fazla sivrisinek türü bulunuyor. Ancak bunlardan çok azı insan bedeninden besleniyor. İnsandan beslenen bazı sivrisinek türleri ise insanda sıtma gibi birçok ciddi hastalığa da neden olabiliyor. Peki, bu rahatsız edici sinekler, neden bazılarını daha çok ısırıyor, bazılarını ise ısırmıyor? Sivrisineklerden nasıl korunmak gerekiyor? Sabah gazetesi haberi detayları şöyle:

Lavanta ve karanfil kokusu uzak tutuyor

Terli nemli bölgeler sivrisineklerin özellikle tercih ettiği bölgelerdir. Bu nedenle sık sık duş almakta yarar var. Bahçe ve balkonunuzda sodyum lambaları bulundurmak da sivrisineklerle mücadele etkili bir yöntem. Karanfil yağı, lavanta yağı ve portakal kabuğunun kokusundan hoşlanmazlar. Bu bitkilerin kokularının bulunduğu bir vücut losyonu ya da yağlar sizi sivrisinek saldırılarından koruyacaktır.

Kaşıntıya bitkisel çözüm

Sivrisinekler, ısırdıktan sonra da ciddi kaşıntılara neden oluyor. Bazı zamanlar kaşıntı nedeniyle cilde yaralarda oluşuyor. Çay ağacı yağı, okaliptüs ve nane yağı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı alıyor. Saf vanilya da sineklerden korunma olarak kullanılabilecek yöntemlerden birisi. Nabız noktalarına sürülen vanilya yağı sivrisinekleri uzak tutuyor. Yeşil limonun üstüne yerleştireceğiniz karanfiller de sinekleri evinizden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.

Fesleğen ve lavanta

Eğer ciddi bir sivrisinek sorunu yaşıyorsanız o zaman evinizin cam kenarlarına fesleğen ve lavanta saksıları da yerleştirebilirsiniz. Fesleğen ve lavantanın sivrisinekleri kovucu doğal etkisi bulunuyor.