Beyin ve sinir sistemi fonksiyonları için gerekli olan Omega-3 yağ asitleri kalbiniz için de faydalıdır. Çünkü bunlar aritmi riskini azaltır, trigliserid seviyesini ve kan basıncını düşürür, damarlarınızı tıkayan plakları uzak tutar. Peki hangi balıklarda daha fazla bulunur?
Dünya kalp dernekleri haftada en az 2 kez balık yemenizi öneriyor. Balık, DHA ve EPA isimli en zengin iki çeşit Omega 3 yağ asiti açısından zengindir. Bitkiler tarafından üretilen alfa-linolenik asit (ALA) ise EPA ve DHA’dan biraz farklıdır. Vücudunuz gerektiğinde ALA’yı DHA veya EPA’ya çevirse de en iyi Omega 3 kaynağı yine de balıktır. Fakat tüm balıklar eşit miktarda Omega 3’e sahip değildir. Aşağıda belirtilen balık türlerinin hepsinde bol miktarda bu yağdan bulunur.