Patlıcandaki mor, yaban mersinindeki mavi pigment, ahududu ve karpuzdaki kırmızı pigmentler, biberdeki sarı pigment, bunların hepsi sadece bitkiyi çevredeki zararlı etmenlerden uzaklaştırır. Bezelye, kabak, enginar da çok güçlü ve insan sağlığına çok yararlı besin öğeleriyle donatıldı. Patlıcanın kabuğundaki o zengin mor pigment hücrelerimiz ve DNA’larımızı koruyan güçlü fitokimyasallar içerir.Nasunin adlı madde bu koyu mor pigmentten ayrıdır. Bir tür antosiyaninn olan nasunin güçlü bir antioksidandır.
Yapılan incelemeler nasuninin, hücre ve DNA ‘nıza ciddi zarar verebilecek, kısmen yaşlanmanın sebebi olan serbest radikal ve molekülleri tam manasıyla etkisiz hale getirdiğini göstermektedir. Buna ek olarak nasunin bizi lipid preoksidasyona karşı da korur. Diğer bir deyişle insan vücudundakiler de dahil olamk üzere (LDL kolesterolü gibi )yağların bozulmalarını engellemeye yardımcı olur. Biliyor muydunuz ? Patlıcan bir sebze olarak düşünülür ancak botanik açıdan aslında çilek türü bir meyvedir.