KÜLTÜR: Merkezler yenileniyor

Beşiktaş’ta kültür merkezleri yenileniyor. Konferanslara, seminerlere, toplantılara, sinema gösterimlerine, tiyatroya, panellere, konsere ev sahipliği yapan çok amaçlı salonlar, yeni bir yüzü kavuşuyor. Levent Kültür Merkezi, yeni sezona farklı bir vizyonla hizmet verecek.
Merkezde 106 koltuk kapasiteli “Onat Kutlar Sinema Salonu”, fuaye, kafeterya ve kapalı otopark bulunuyordu. Aynı zamanda kapalı otopark her akşam 20:00’ye kadar açık ve 0 – 3 saat arası ücretsiz, 3 saatten sonra ise kentli kart sahiplerine %50 indirimli olarak hizmetini sürdürecek. Levent Kültür Merkezi’nde hafta içi her gün 14:00 ve 16:30 seanslarında alternatif Avrupa filmleri, festival filmleri ve vizyondaki filmler ücretsiz olarak gösteriliyor. Her Çarşamba saat 19:00’da “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinlikleri kapsamında gösterilen belgesellerle tanınıyor. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve bir gazeteciyle söyleşi yapılıyor.

Bununla birlikte Ortaköy Kültür Merkezi ve Akatlar Kültür Merkezi cephesinde de sezon öncesi yenilik söz konusu. Afife Jale Sahnesi’yle bilinen ve sevilen Ortaköy Kültür Merkezi salonları tadilat görürken dış cephe onarımı ve bakımı da yapıldığı bildirildi.
1998 yılında açılan galerisiyle birlikte Ortaköy Kültür Merkezi’nde; 2004 yılı Kasım ayında yenilenmiş en son yenileme çalışması yapılmıştı. Merkezde 218 kişilik tiyatro salonu, 200 m² sergi salonu, kütüphane ve okuma salonu, düzenlenen kurslar için eğitim alanı bulunuyor.
Bunun yanı sıra Melih Cevdet Anday Sahnesi’nin yuvası Akatlar Kültür Merkezi fuaye salonu da yeniden boyandı ve aydınlatma çalışmaları yapılarak yenilendiği gözlendi. Çok yönlü kullanıma açık bir sanat kompleksi olan Akatlar Kültür Merkezi’nin içinde 285 koltuk kapasiteli gösteri salonu sergi ve kokteyl salonu, eğitim odaları bulunuyor.
Sergi ve gösteri salonu 550 m² alanda, her türlü serginin düzenlenebilmesi amacına uygun teknik bir altyapıya sahip. Özel eğitim ve dans salonları da bulunan merkezde çeşitli kültürel etkinlikler, reklam ve klip çekimleri de yapılıyor.

Levent Kültür Merkezi 0212 325 73 71
Ortaköy Kültür Merkezi 0212 236 10 27
Akatlar Kültür Merkezi 0212 351 93 82